Westpole Benelux stelt eigen Workplace as a Service-aanbod voor

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
Tel: +32 2 658 02 96
GSM: +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be
WESTPOLE-persberichten

Westpole Benelux stelt eigen Workplace as a Service-aanbod voor

Windhof – Brussel, 1 juni 2022 – WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en oplossingen en specialist in digitale transformatie, introduceert zijn eigen Workplace as a Service (WpaaS) offering, ‘All-in-One Workplace’. Het is speciaal ontworpen ter ondersteuning van Luxemburgse start-ups en kleine bedrijven. Door hen een veilige en innovatieve cloudgebaseerde werkomgeving te bieden, kunnen zij zich concentreren op hun kerntaken.

Een andere aanpak

Nieuwe manieren van samenwerken vragen om een vernieuwd digitaal werkplekmodel. Eén dat verbinding, mobiliteit en productiviteit garandeert. Medewerkers willen flexibel en dynamisch samenwerken en dat willen ze doen met efficiënte tools, net zoals ze dat doen voor persoonlijke doeleinden.

All-in-one Workplace creëert een mobiele, flexibele cloudgebaseerde werkomgeving, onafhankelijk van de fysieke locatie. Vier basiscomponenten vormen de kern van dit concept. Allereerst devices en services: hardware en software en IT-ondersteuning. Daarnaast geïntegreerde tools voor samenwerking en productiviteit, evenals virtuele desktopoplossingen. Toegang op afstand is de derde pijler, door middel van identiteitsbeheer en multi-factor authenticatie. En last but not least: een veilige en productieve omgeving, dankzij oplossingen voor endpointbeveiliging en threat management. Daardoor ontstaat een geïntegreerd aanbod, op een pay-per-use-basis

‘De afgelopen jaren hebben de transformatie van de manier waarop mensen werken en samenwerken versneld‘, zegt Cyrille Gobert, Country Manager bij WESTPOLE Luxembourg. ‘Dit WESTPOLE-aanbod biedt ‘blooming business’-klanten een voorsprong op weg naar een cloud-native benadering van samenwerking en productiviteit. We zijn verheugd om deze mogelijkheden naar onze klanten te brengen.

Voor zijn private cloudplatform gebruikt WESTPOLE ruimte in LuxConnect Tier IV gecertificeerde datacenters. Naast het eigen aanbod van WESTPOLE, putten ze ook uit de oplossingen van verschillende sterke partners, zoals Canon (voor print- en documentoplossingen), Cegecom (voor VoIP-telefonie), enzovoort.

Oplossingen op maat

In de WESTPOLE-filosofie moet het voorstel voor een oplossing worden voorafgegaan door een globale beoordeling van de infrastructuur en de optimalisatie ervan, om een effectieve en productieve digitale werkplek mogelijk te maken.
Dankzij een bedrijfsstructuur die verschillende business units omvat met vaardigheden in verticale sectoren, kan WESTPOLE diensten op maat aanbieden die er toe doen in elke sector: van beveiliging tot toegankelijkheid op afstand, van cloud tot productiviteitsbeoordeling, van automatisering van repetitieve activiteiten tot infrastructuur en gebruikersondersteuning.

Zoals Cyrille Gobert concludeert: ‘Voor WESTPOLE is het ook een geweldige manier om in contact te blijven met opkomende bedrijven en sectoren in de Luxemburgse regio. Het stelt ons ook in staat om deze bedrijven vroeg in hun groeitraject te begeleiden. Wanneer ze klaar zijn voor de volgende stap, weten we al wat ze nodig hebben en kunnen we anticiperen.

Wens je meer informatie of een interview, neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt
bij Luna: jeroen@luna.be, +32 2 658 02 96 of +32 485 64 82 36

Je vindt alle persberichten van WESTPOLE op onze website via deze link

Over WESTPOLE

WESTPOLE Benelux is een leverancier van IT-diensten en -oplossingen die WESTPOLE Belgium NV en WESTPOLE Luxembourg SA verenigt.

WESTPOLE Benelux maakt deel uit van de bedrijvengroep WESTPOLE, die op zijn beurt eigendom is van de LIVIA Group, met bijna 600 medewerkers en 9 kantoren in Italië, België, Luxemburg en Frankrijk. WESTPOLE is de ideale partner voor de digitale transformatie van bedrijven, met meer dan 40 jaar ervaring in het beheer van technologie en innovatie.

WESTPOLE ontzorgt bedrijven van het beheer van infrastructuur en applicaties en ondersteunt hen bij hun digitale transformatie via een op maat ontworpen totaalaanpak. De onderneming staat klanten bij in hun strategische uitdagingen op gebieden zoals cloudtoepassingen, infrastructuur, cyberbeveiliging, evenals bij state-of-the-art onderwerpen als Cloud Computing, Infrastructure, Applications en Cybersecurity, maar ook vooruitstrevende gebieden zoals Artificial Intelligence en Blockchain.

WESTPOLE benadert innovatie met een baanbrekende, gepassioneerde en empathische spirit en creëert zo een nieuwe referentie in de informatietechnologiemarkt.

Voor meer informatie: www.westpole.be