Schapen tussen de zonnepanelen bij LCL in Gembloux

door Luna
LCL Your Data Center

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Aurélie Decoster bij Luna
Mobile: +32 495 59 38 00
aurelie@luna.be
Persberichten LCL

Schapen tussen de zonnepanelen bij LCL in Gembloux

Belgisch datacenter gaat over tot natuurlijke begrazing van zijn domein

Gembloux, 1 juni 2022 – Datacenterspecialist LCL gaat zijn grond laten begrazen door schapen. Een tiental schapen zullen vanaf vandaag rondlopen op het zonnepark van 1 hectare in LCL Wallonia One. Om dit te verwezenlijken, werkt LCL Data Centers samen met Sheep Solution, een bedrijf uit de regio dat schapen op locatie brengt en hen ter plaatse komt verzorgen. Deze vernieuwing kadert volledig binnen de duurzaamheidsstrategie van LCL.

LCL Data Centers gaat samenwerken met Sheep Solution om zijn zonnepark in Gembloux op een natuurlijke manier te laten begrazen. Dit zorgt voor een verlaagd brandstofverbruik en een bevordering van de biodiversiteit.

Keuze voor ecologische begrazing

LCL Data Centers heeft ervoor gekozen om zijn zonnepark van 1 hectare in Gembloux vanaf nu ecologisch te laten begrazen door een tiental schapen. Dit past volledig binnen de visie van LCL aangezien dit een duurzaam alternatief is voor grasmaaiers.

We waren al langer op zoek naar een ecologische manier om ons gras in Gembloux te onderhouden. Na wat opzoekingswerk, bleken schapen de juiste keuze. Ze zijn behendig en kunnen gemakkelijk tussen de zonnepanelen door wandelen. Bovendien kunnen ze er ook onder schuilen bij slechtere weersomstandigheden’, verklaart Laurens van Reijen, managing director van LCL Data Centers.

Door schapen in te zetten op het terrein zal LCL Data Centers zijn brandstofverbruik voor het maaien van zijn groene ruimtes verminderen. Bovendien hoeft LCL zich niet langer zorgen te maken over het onderhoud van dit perceel. Daarnaast zorgt deze oplossing voor meer biodiversiteit, een betere bodemkwaliteit en meer groen in de steden.

Duurzame samenwerking met lokale speler

In het kader van duurzaamheid en dierenwelzijn koos LCL er bewust voor om met een lokaal bedrijf in zee te gaan. Sheep Solution is namelijk gespecialiseerd in het plaatsen en verzorgen van schapen op locatie in Wallonië en Brussel.

Amélie Jacques, mede-oprichter van Sheep Solution, verklaart: ‘Het was zeer fijn om met LCL Data Centers samen te werken. We hebben onze oplossing al geïmplementeerd bij ziekenhuizen en traditionele bedrijven, maar het was de eerste keer dat we onze schapen kunnen laten grazen tussen zonnepanelen. Dit maakt het project uniek. Bovendien speelde het lokale aspect ook een belangrijke rol in deze samenwerking. Het feit dat we beiden in Gembloux gesitueerd zijn, creëerde meteen een band.’

De schapen zullen in eerste instantie een jaar in LCL Wallonia One verblijven. Na een jaar gaan beide partijen deze oplossing evalueren. In principe kunnen beide partijen deze overeenkomst dus gewoon blijven verlengen.

Natuurlijke begrazing door schapen in het zonnepark van LCL Wallonia One

Aan de redacties:
Wens je meer informatie of een interview? Wil je graag een rondleiding door LCL Wallonia One? Neem dan contact op met Aurélie Decoster bij Luna: via GSM +32 495 59 38 00 of via mail aurelie.decoster@luna.be

Over LCL

LCL biedt haar klanten en partners jarenlange ervaring en knowhow op het vlak van datacenters en colocatie. Het bedrijf heeft vijf onafhankelijke datacenters: in Aalst (LCL Brussels-West), Antwerpen (LCL Antwerp), Diegem (LCL Brussels-North), Gembloux (LCL Wallonia One) en Huizingen (LCL Brussels-South). Dankzij haar dynamisch team en gereputeerde dienstverlening is LCL de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf met klanten in heel wat verschillende sectoren.

Zowel multinationals als kleine en middelgrote bedrijven, overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren doen een beroep op de diensten van LCL. Klanten hebben de keuze tussen meer dan 40 carriers én de LCL Cloud Exchange voor een optimale connectiviteit. Het bedrijf is Tier III-gecertificeerd en conform de standaarden ISO 27001, ISO 45001 en ISO 9001. LCL onderschreef de meest ambitieuze SBTi-doelstelling en is ISO 14001- gecertificeerd. Daarnaast behaalde LCL ook het ISAE 3000 en ISAE 3402 type II-rapport.

Voor meer informatie: http://www.lcl.be/

Over Sheep Solution

Sheep Solution is opgericht in november 2018 door twee vrouwen, Amélie en Céline, met een passie voor dieren en natuur. Het bedrijf uit Gembloers biedt een ecologisch alternatief aan voor traditionele grasmaaiers, namelijk: natuurlijke begrazing door schapen.

Sheep Solution plaats de schapen op locatie en zorgt ook voor alle aspecten die te maken hebben met de aanwezigheid van dieren op het terrein zoals de verzorging. Alle bedrijven uit de regio, en bij uitbreiding uit heel Brussel en Wallonië, kunnen beroep doen op deze oplossing.

Voor meer informatie: https://sheepsolution.be/