We Invest consolideert haar model in 2020 en kent een sterke groei

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel.: +32 2 658 02 93
Gsm: +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be

We Invest consolideert haar model
in 2020 en kent een sterke groei

De innovatieve vastgoedscale-up plant haar personeelsbestand
in 2021 te verdubbelen

Brussel, 27 januari 2021 – Vastgoedscale-up We Invest maakt haar resultaten bekend voor 2020. Ondanks de crisis is We Invest erin geslaagd om zijn model te consolideren en zijn aanbod te verdiepen. Daarnaast registreerde de scale-up een duidelijke omzetstijging. Het vlinderdasmerk bevestigt zijn leiderschap op vlak van innovatie en transformatie van de Belgische vastgoedsector. De Belgische scale-up ontwikkelde nieuwe technologieën en een uniek aanbod, breidde zijn team uit en ging sterke partnerschappen aan. En dat ondanks de crisis.

We Invest maakt de balans op in enkele cijfers:

 • een stijging van 518% van haar gefactureerde omzet (exclusief vastgoedverkopen);
 • een groei van 95% van de omzet van haar netwerk;
 • de aanwerving van 35 nieuwe medewerkers;
 • een groei van 216% van de reach op vlak van naamsbekendheid;
 • de opening van 7 nieuwe vastgoedagentschappen;
 • een kapitaalverhoging van één miljoen euro.

Het jaar 2020 werd in veel sectoren geïmpacteerd door de coronacrisis. De vastgoedmarkt werd ook beïnvloed door de twee lockdowns, maar de effecten ervan werden niettemin gecompenseerd door uitstekende resultaten in juli en augustus voor de sector in zijn geheel.

Raphaël Mathieu, CEO van We Invest: ‘2020 was een positief jaar voor We Invest. Ondanks de crisis zijn we erin geslaagd om onze strategie te implementeren. We hebben met name ons model geconsolideerd en ons aanbod diepgaand verder uitgebouwd. Daarnaast noteerden we een omzetgroei van 95% in ons netwerk. Ons bedrijf versterkte zijn positionering op de vastgoedmarkt, als leider op het vlak van innovatie binnen de vastgoedmarkt in ons land. De crisis heeft ons er niet van weerhouden onze ambities na te streven en nieuwe technologieën en een uniek aanbod te ontwikkelen, terwijl we onze interne structuur versterkt hebben. We hebben ons omringd met partners en investeerders van formaat om onze dynamische groei te ondersteunen. We kijken met vertrouwen naar de toekomst. Onze vooruitzichten voor 2021 zijn ambitieus en omvatten groei, verdere investeringen en talrijke aanwervingen. We zijn inderdaad van plan om ons personeelsbestand te verdubbelen.

Innovatie vormt de kern van de successtrategie van We Invest

We Invest heeft in 2020 onder meer de volgende zaken ontwikkeld:

 • het eerste e-commerceplatform voor franchisees vastgoedmakelaars. Ze kunnen digitaal bestellen uit een breed aanbod aan gepersonaliseerde marketing- en verkoopmaterialen, via een platform ondersteund door een krachtig algoritme;
 • een nieuw onlineplatform voor managers van agentschappen en vastgoedmakelaars uit het netwerk van We Invest, met tal van digitale functies om hun dagelijkse taken te vereenvoudigen en te stroomlijnen;
 • de implementatie van een nieuw gedigitaliseerd evaluatierapport voor vastgoedeigenaars, en ook nieuwe activiteitenverslagen, uniek op de markt;
 • de lancering van het eerste interne marketingbureau in de vastgoedsector. Het bureau is volledig gedigitaliseerd en geeft de agentschappen van het We Invest-netwerk toegang tot een reeks marketingdiensten op maat zodat de vastgoedagenten zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. De diensten worden geleverd door experten, aan ongeëvenaarde prijzen.

Goed omringd voor een veelbelovende toekomst

We Invest heeft zich omringd met verschillende partners en investeerders van formaat om haar ambities te ondersteunen. We Invest tekende in 2020 met name:

 • een exclusief partnerschap met BNP Paribas Real Estate in het begin van het jaar om aankoopmandaten voor nieuw of bestaand residentieel vastgoed uit te voeren, die door hun investeerders en/of klanten worden gegeven;
 • een samenwerkingsovereenkomst van 2 miljoen euro over drie jaar met reclameregie IP Belgium van de belangrijkste private tv-zender voor Franstalig België, RTL-TVI, voor de coproductie van het eerste televisieprogramma gericht op enerzijds de verkoop van vastgoed en anderzijds het aanbieden van advertentieruimte.

We Invest heeft ook investeerders en investeringsfondsen kunnen overtuigen en zo haar verdere ontwikkeling en toekomstige groei verzekerd. Zo kon We Invest in een ‘strategische zet’ (voorafgaand aan een serie A-financiering) 1 miljoen euro ophalen bij publieke en private investeerders, tijdens de eerste lockdown.

Ambitieuze vooruitzichten

We Invest verwacht dit jaar groei. De scale-up verwacht tegen het einde van het jaar zijn veelzijdig team te verdubbelen om aan het geheel van de behoeften van de vastgoedagentschappen van het netwerk te beantwoorden en hun groei te ondersteunen. We Invest gaat zijn technische, product- en marketingteams uitbreiden met senior profielen in data, software engineering, de ontwikkeling van applicaties, marketing, etc.

Wens je meer informatie of een interview?
Neem contact op met Isabelle Schmit bij Luna:
isabelle@luna.be, 02 658 02 93 of 0495 59 38 06.

Over We Invest

We Invest is een franchisegever in de vastgoedsector. Het bedrijf is gevestigd in Brussel en werd opgericht in 2014. De scale-up is gespecialiseerd in residentieel vastgoed – zowel nieuw als bestaand – in heel België. We Invest gaat prat op een menselijke en innovatieve aanpak. Het bedrijf werkt ten dienste van zijn vastgoedagenten / franchisenemers.

Voor meer informatie: www(dot)weinvest(dot)be