We Invest

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
Gsm: +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be
Persberichten We Invest

Vastgoedfranchisegever We Invest tekent voor een derde seizoen ‘Je Vends Ma Maison’ op RTL-TVi

We Invest gaat door op zijn elan, voor een derde reeks van “Je Vends Ma Maison”, ook in Vlaanderen lopen gesprekken voor deelname aan een vastgoed-tv-programma

Brussel, 9 juni 2022 – We Invest, de franchisegever gespecialiseerd in residentieel vastgoed zet zijn samenwerking met RTL-TVi voort voor een derde seizoen van “Je vends ma maison”. Er is zeker voldoende publiek voor dit televisieprogramma voor het hele gezin, dat focust op alles wat komt kijken bij vastgoedverkoop. Meer zelfs, hun marktaandeel stijgt nog. Het vrouwelijke contingent van de We Invest tv-makelaars wordt daarnaast ook steeds groter. Voortbouwend op het succes in Wallonië en Brussel, zijn er ook plannen om in Vlaanderen een gelijkaardig partnership met een tv-programma op te starten.

Voor We Invest, de Belgische vastgoedscale-up, is het een nieuwe opsteker op mediatiek en strategisch vlak. Raphaël Mathieu, CEO van franchisegever We Invest: ‘Real estate storytelling’ is nog altijd populair, dat merk je aan de vele programma’s die over bouwen, verbouwen of verkopen gaan . Bij We Invest hebben we deze coproductie dan ook met beide handen aanvaard. “Je vends ma maison” was en is nog altijd het enige Belgische televisieprogramma dat specifiek gaat over de verkoop van onroerend goed en de moeilijkheden die ermee gepaard gaan. Door kwaliteitscontent te creëren, verbeteren we onze reputatie en onze groei.’

In 2020 sloot We Invest een driejarige overeenkomst met IP Belgium en RTL-TVi voor de coproductie van “Je vends ma maison” en de terbeschikkingstelling van advertentieruimte.

Een doelpubliek in volle groei

Het publiek was op de afspraak tijdens de eerste twee seizoenen van “Je Vends Ma Maison”. De volgende tien afleveringen van het derde seizoen van de show, gecoproduceerd door We Invest en uitgezonden op RTL-TVi, komen er daarom medio oktober aan en lopen tot eind december 2022.

Sinds de start van het tweede seizoen in september 2021, is het kijkerspubliek voor “Je vends ma maison” voor het tweede seizoen veel hoger, zowel in 4+ (algemeen publiek) (tot +41% ) als voor zijn commerciële doelpubliek, 18-64-jarigen. Het 4+ publiek is zelfs hoger dan de TTV (Total TV) (tot +31%).

Wiet Bruurs, Head of Entertainment bij RTL-TVi, legt uit: ‘“Je vends ma maison” wordt op zaterdag in primetime uitgezonden, ons vaste slot voor programma’s rond vastgoed en interieur. Na twee seizoenen van “Je vends ma maison” hebben we gemerkt dat ons publiek het lokale aspect erg waardeert. De Belgische vastgoedmarkt ontdekken, de prijzen voor elk type woning met of zonder tuin, zwembad, atelier, de werken, de mogelijke inrichting, hoe verkoop je je huis optimaal… Dat blijft onze kijkers aanspreken. We zijn We Invest dan ook erg dankbaar dat ze ons ook dit derde seizoen steunen.

Een evenwichtig We Invest-team

Naast deze goede resultaten vervrouwelijkt We Invest zijn tv-makelaarsteam, en komen ze zo tot een meer evenwichtige samenstelling. Christina (Christina Guilliams, makelaar in Hannut), Daniel (Daniel Felicia, directeur van het agentschap Waals-Brabant Centrum & West), Alex (Alexandre Hupez, directeur van We Invest Bergen) en nu ook Sarah (Sarah Brusselmans, directeur van het agentschap Namen, Haspengouw en Hoei), maken deel uit van het televisiemakelaarsteam van We Invest.

De vier We Invest-makelaars adviseren deelnemende vastgoedeigenaars om hen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun verkoopproces. Het doel is de verkopende klant te ondersteunen en het imago van de vastgoedmakelaars op te krikken, wiens beroep soms verkeerd wordt gepercipieerd. We Invest wil in het bijzonder de uitdagingen van het beroep in de kijker zetten doorheen de vastgoedtransactie: taxatie van het vastgoed, waardering, onderhandeling en afronding van de verkoop.

We Invest wil op dit elan doorgaan

De vruchtbare samenwerking met RTL-TVi geeft We Invest verdere ideeën, die nieuwe ambities voeden.

Thomas Horman, Producer & Director van “Je vends ma maison” bij RTL-TVi voegt toe: ‘Onze samenwerking met We Invest is op alle niveaus gekenmerkt door passie. Samen proberen we technologie, menselijkheid, home staging en verrassingen te combineren. Je huis verkopen blijft een scharniermoment, vol emoties. We proberen onze verkopers zo goed mogelijk te helpen en hun leven te veranderen door hun verhaal via de show te vertellen.

Voortbouwend op het succes in Wallonië en Brussel, wil We Invest een gelijkaardige kwestie uitwerken in Vlaanderen. Er lopen daarvoor gesprekken met verschillende Vlaamse media.

Wens je meer informatie of een interview? Neem contact op met Jeroen Nedergedaelt bij Luna: jeroen@luna.be, 02 658 02 96 of 0485 64 82 36

Over We Invest

We Invest is een franchisegever in de vastgoedsector. Het bedrijf is gevestigd in Brussel en werd opgericht in 2014. De scale-up is gespecialiseerd in residentieel vastgoed – zowel nieuw als bestaand – in heel België. We Invest biedt een menselijke en innovatieve aanpak aan om vastgoed te benaderen. Het bedrijf werkt ten dienste van zijn vastgoedmakelaars en franchisenemers.
Voor meer informatie: www.weinvest.be