Immopass

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel. +32 2 658 02 93
GSM: +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be

ImmoPass rondt de kaap van 10.000 mede-eigenaars

In 3 jaar tijd heeft het jonge bedrijf zijn klantenaantal verdrievoudigd, zijn personeelsbestand verdubbeld en zijn netwerk van erkende architecten vervijfvoudigd

Brussel, 16 juni 2022 – ImmoPass, de eerste technische controle-instantie voor vastgoed en kantoorgebouwen, heeft sinds zijn oprichting de symbolische grens van 1.000 technische gebouwaudits overschreden. Dat aantal staat voor 10.000 mede-eigenaars die technisch advies hebben gekregen van ImmoPass. De start-up heeft als doelstelling om tegen het einde van dit jaar meer dan 2.000 audits uit te voeren.

Sinds de oprichting in 2018 groeit ImmoPass, de eerste onafhankelijke technische controle-instantie voor vastgoed. Bij hun opstart voerden ze 15 technische audits per maand uit, nu zijn dat er meer dan 100. Het netwerk van ImmoPass-architecten is vervijfvoudigd en telt nu 25 architecten. Ten slotte werd hierdoor ook het ImmoPass-team versterkt. Op deze kruissnelheid wil ImmoPass tegen eind 2022 de 2.000 audits overschrijden.

ImmoPass, een referentie voor mede-eigenaars

ImmoPass heeft in België succes geboekt door in te spelen op de behoeften van mede-eigenaars, syndici, vastgoedbeheerders en ook particulieren. Dat doen ze door een gediversifieerd productgamma te combineren met de bewezen kwaliteit van gestandaardiseerd, neutraal en objectief advies.

Tim Van Helden, Operations & Development Officer bij ImmoPass Vlaanderen, legt uit: ‘De concrete meerwaarde ligt in de audit van het gebouw of de woning. Daarmee kunnen onze klanten verder: om hun gebouw of woning als een goede huisvader te beheren en tijdig de aangekaarte problemen aan te pakken. Het is een advies-op-maat dat de technische mankementen in kaart brengt, oplossingen aanreikt en een kostenraming geeft.

‘Tegelijkertijd maakt de audit van appartementsgebouwen het voor de Vereniging van Mede-Eigenaars mogelijk om reservefondsen en andere middelen efficiënt te gebruiken’, vervolgt hij.

Producten op maat voor een verschillend doelpubliek

Sinds de opstart is het productgamma van ImmoPass aanzienlijk uitgebreid. De eerste klanten deden vaak beroep op ImmoPass bij een aankoop van een woning of appartement om een idee te krijgen van de staat van de woning. Ook willen steeds meer eigenaars hun woning zo energiezuinig mogelijk maken. Enerzijds door de huidige energieprijzen die de pan uitswingen, anderzijds om de woning op die manier toekomstbestendig te maken. ImmoPass zag deze verandering in de markt als een kans en ontwikkelde de ImmoPass Energy: technisch én energie-advies.

De start-up merkt ook dat er gaandeweg ook andere gebouwentypes worden doorgelicht. ImmoPass voert een groeiend aantal audits uit in onder andere schoolgebouwen, theaters en kantoren. Maar ook begeleiding bij de voorlopige oplevering van nieuwbouw zit in de lift. Ook daar garandeert ImmoPass dezelfde kwaliteitsstandaard qua dienstverlening.

Andere uitdagingen van ImmoPass

ImmoPass wil zijn bekendheid verder vergroten om de syndici en mede-eigenaars ten dienste te zijn in Vlaanderen. Het jonge bedrijf wil nieuwe diensten blijven ontwikkelen om zijn klanten zo goed mogelijk bij te staan met technisch advies voor hun vastgoed.

ImmoPass ziet een enorm potentieel voor het uitvoeren van technische audits en het ondersteunen van particulieren en mede-eigenaars bij de renovatie van het Vlaamse gebouwenpatrimonium.

De Vlaamse overheid zet al een tijdje in op het energiezuinig maken van het Vlaamse woonpatrimonium. Tegen 2050 moet elke woning in Vlaanderen een EPC-label A halen en vanaf volgend jaar treedt de renovatieplicht in werking. We krijgen vaak de vraag van mensen waar te beginnen. ImmoPass helpt hen hierbij. Niet alleen voor particulieren geven we dit advies op maat, maar ook voor de gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen’, vult Tim Van Helden aan.

Tim Van Helden
Tim Van Helden, Operations & Development Officer bij ImmoPass Vlaanderen


Aan de redacties:

Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Isabelle Schmit bij Luna: isabelle@luna.be of 0495 59 38 06.

Over ImmoPass

ImmoPass werd opgericht in 2018 en is de eerste onafhankelijke organisatie in de technische controle van vastgoed. Haar doel? Transparantie op de markt brengen en de consument grondig informeren over de technische (en energetische) staat van vastgoed. ImmoPass biedt technische audits aan, aan eigenaars, syndici en beheerders van gebouwen, en dat voor woningen en flat- en kantoorgebouwen. Het gaat over een professionele inspectie die uitgevoerd wordt door een ImmoPass-architect. De technische audit is gebaseerd op meer dan 80 controlepunten en omvat desgevallend ook de prioriteiten voor toekomstige werken en de nodige budgetten.

ImmoPass heeft haar hoofdzetel in Brussel. Het team bestaat uit zes medewerkers, waaronder de drie oprichters.

Voor meer informatie: immopass.eu