Vastgoedfranchisegever We Invest brengt eigen online schattingstool uit

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
Gsm: +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be
Persberichten We Invest

Vastgoedfranchisegever We Invest brengt eigen online schattingstool uit

De AI-driven data tool van We Invest stelt kandidaat-kopers, -verhuurders en makelaars in staat om een realistische prijsindicatie weer te geven voor elk type residentieel vastgoed in België

Brussel, 21 april 2022 – We Invest, de franchisegever gespecialiseerd in residentieel vastgoed, lanceert zijn eigen schattingstool, op basis van alle verkoopgegevens van de Belgische residentiële markt. Met deze tool kunnen eigenaars op een eenvoudige manier hun pand laten schatten. Dat kan aan de hand van enkele parameters, zoals (bewoonbare) oppervlakte, aantal slaapkamers en bouwjaar. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met de kwaliteit en afwerkingsgraad van de keuken, slaapkamer(s), vloeren en ramen. Daaruit volgt dan finaal een prijsvork voor verkoop, maar ook voor verhuur van het pand.

Nieuwe technologie als motor voor digitaal model

Wie een vastgoedeigendom wil verkopen gaat al snel aan het vergelijken. Om aan die vraag te beantwoorden, wil nu ook We Invest de Belg die vastgoed wil verkopen of verhuren kunnen bijstaan. Met hun eigen schattingstool willen ze op een laagdrempelige manier een eerste indicatie geven met een geloofwaardige prijsindicatie, gebaseerd op reële verkoopgegevens van de Belgische residentiële vastgoedmarkt.

We Invest profileert zich immers als meer dan zomaar een vastgoedfranchisegever. Ze willen transacties van residentieel vastgoed verregaand digitaliseren en dus vergemakkelijken, maar ook de markt transparanter maken met behulp van data en artificiële intelligentie. In dat opzicht hoeft het niet te verwonderen dat ook deze schattingstool een investering is in digitale transformatie van de immomarkt.

Deze nieuwe tool wordt aangestuurd door het geavanceerde AI-waarderingsmode, geïnspireerd op de technologie van PriceHubble. Door deze tool en de dataset te blijven verfijnen en nieuwe prijsgegevens in te voeren, kunnen beide partijen blijven voldoen aan de behoeften van kandidaat-verkopers en -verhuurders.

Een gebruiksvriendelijke tool voor professionals en particulieren

Deze praktische en gebruiksvriendelijke tool zal zowel verkopers als kopers, maar ook makelaars helpen.

Enerzijds kunnen particulieren die hun huis willen verkopen of verhuren op deze gegevens vertrouwen. Dat zal hen helpen de waarde van hun eigendom nauwkeuriger te bepalen, door de vergelijking met andere verkopen in dezelfde buurt, steeds op basis van de meest recente cijfers. Anderzijds kunnen ook kopers te weten komen of de vermelde verkoopprijs binnen het juiste bereik ligt, vooraleer ze zich officieel verbinden.

Ten slotte zal de makelaar op deze database kunnen vertrouwen bij het schatten van een onroerend goed en zo de verkopende klant ondersteunen bij het verkooptraject.

Het resultaat van een schatting bij We Invest geeft geen specifieke prijs, maar een prijsvork, een betrouwbaarheidsinterval die kan worden verkleind door de lokale ervaring van vastgoedmakelaar.

Raphael Mathieu, CEO van We Invest, verklaart: ‘Deze tool is een aanvullende dienst, maar vervangt op geen enkele manier de rol van de makelaar. Die houdt namelijk rekening met de specifieke criteria van een onroerend goed om zijn schatting te verfijnen. Hierdoor zullen twee vergelijkbare eigendommen in dezelfde omgeving niet voor dezelfde prijs verkocht worden.

Met onze schattingstool hadden we twee bedoelingen: een gratis instrument voor de kandidaat-verkoper en hen een laagdrempelige opstap bieden naar contact met een van onze makelaars. Enkel een bezoek van een makelaar kan leiden tot de meest precieze schatting van een onroerend goed. Van daaruit kunnen zij de klant verder begeleiden bij de verkoop van de woning’, licht Mathieu nog toe.

Wens je meer informatie of een interview? Neem contact op met Jeroen Nedergedaelt bij Luna: jeroen@luna.be, 02 658 02 96 of 0485 64 82 36.
Je vindt alle persberichten van We Invest op onze website via deze link

Over We Invest

We Invest is een franchisegever in de vastgoedsector. Het bedrijf is gevestigd in Brussel en werd opgericht in 2014. De scale-up is gespecialiseerd in residentieel vastgoed – zowel nieuw als bestaand – in heel België. We Invest biedt een nieuwe benadering van de vastgoedmarkt. Het bedrijf werkt ten dienste van zijn vastgoedmakelaars en franchisenemers.

Voor meer informatie: www.weinvest.be