Lab9

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Aurélie Decoster bij Luna
Gsm: +32 495 59 38 00
aurelie@luna.be
Lab9-persberichten

Lab9 Stores neemt 15 Apple-winkels over van Switch

 • Lab9 Stores is nu met 26 winkels ruim de grootste Apple Premium Reseller van het land;
 • Het merk Switch verdwijnt uit het straatbeeld.

Aalst / Brugge / Brussel / Deurne / Hasselt / Ieper / Kortrijk / Luik / Namen / Oostende / Roeselare, 16 mei 2022 – Apple Premium Reseller Lab9 Stores zet zijn groei stevig verder met de overname van 15 Switch-locaties. Bovendien neemt Lab9 ook een 100-tal medewerkers van Switch over. Het aantal winkels van Lab9 Stores stijgt zo van 11 naar 26. Zowel B2B als B2C-klanten zullen normaalgezien vanaf begin juni 2022 in de nieuwe Lab9-winkels terecht kunnen. Alle winkels worden opnieuw Apple Premium Reseller-winkels, met Lab9-branding. Lab9 Stores verwacht tegen eind 2022 een omzet van zo’n 85 miljoen euro te realiseren. Het merk Switch verdwijnt voorgoed uit het straatbeeld.

Lab9 Stores neemt 15 Switch-locaties over. In totaal telt de Apple Premium Reseller nu 26 winkels. De overgenomen winkels bevinden zich in: Aartselaar, Antwerpen (Noorderlaan), Antwerpen centrum (“theater”, aan de Oudevaartplaats), Bergen, Brussel (Sint-Lambrechts-Woluwe), Doornik, Erpent (bij Namen), Genk, Hasselt, Leuven (Engelsplein), Louvain-La-Neuve, Mechelen, Olen, Sint-Martens-Latem (bij Gent), en Turnhout. Het overnamebedrag werd niet bekend gemaakt.

Nadruk op de APR-klantenbeleving & opleiding voor winkelmedewerkers

Lab9 Stores zal de nieuwe locaties in de komende weken klaarstomen om klanten vanaf begin juni te verwelkomen in het APR-winkelconcept van Lab9. De nieuwe medewerkers zullen zo snel mogelijk de opleiding voor winkelpersoneel krijgen van Lab9, dat volgens de hoogste Apple-standaarden van klantenbeleving en klantenservice werkt. De winkels worden tijdens de overgangsfase opnieuw bevoorraad met Apple-toestellen en een breed assortiment premium accessoires. Klanten zullen ook via de Lab9-website kunnen bestellen, en de bestelling ophalen in de nieuwe winkels. Klanten zullen bij Lab9 terechtkunnen voor de verschillende hersteldiensten en Apple-support, en ook voor service in het kader van de garantieperiode van de in het verleden verkochte Apple-toestellen. De Switch-winkels blijven gewoon open tijdens deze overgangsperiode.

Geert Coolman, CEO van Lab9 Group, verklaart: ‘We geloven in de kracht van onze Apple Premium Reseller-status, die door Apple trouwens streng gecontroleerd wordt. Die status garandeert dat we het hoogste niveau van klantenbeleving bieden aan Apple-klanten, zowel particulier als professioneel. Het gaat dan over de beleving van de Apple-toestellen in de winkel, over het hele verkoopproces dat vlekkeloos moet verlopen, het feit dat we de klant in de winkel omringen met de juiste kennis, en over de service die we aanbieden voor Apple-toestellen. We leiden de Switch-medewerkers die we in dienst nemen hiervoor speciaal op volgens Lab9 standaarden. Concreet krijgen alle overgenomen winkels dus hun APR-status terug.

Een omzet van 85M€ voor 2022, komende van 38M€

Lab9 neemt concreet een deel van het handelsfonds over van Switch. Het gaat over de 15 vermelde winkels, en de volledige Apple-repair service van Switch.

Voor heel 2022 verwacht Lab9 Stores een omzet van ongeveer 85 miljoen euro te behalen voor zijn 26 winkels. In 2021 bedroeg de jaaromzet voor de 11 eigen winkels zo’n 38 miljoen euro. De omzet zou dus meer dan verdubbelen in een jaar tijd, net zoals het aantal winkels.

Deze overname past perfect in onze groeistrategie. We waren al zeer trots op de werking van onze 11 bestaande winkels met herstellingspunten en trainingscentra, maar deze overname geeft ons werkelijk de kans om Lab9 Stores op de kaart te zetten als dé Apple Premium Reseller van België, voor consumenten. Het is zeker onze bedoeling om de omzet in de 15 overgenomen winkels verder uit te breiden. Er is volgens ons nog heel wat potentieel voor verdere groei. Ook voor bedrijven en scholen rond de gevestigde winkels zien we heel veel mogelijkheden met Lab9 Pro, onze divisie voor professionelen’, concludeert Coolman.

De overgenomen winkels

De overgenomen winkels bevinden zich op de volgende locaties:

 • Aartselaar, Antwerpsesteenweg 70 (aan de A12);
 • Antwerpen, Noorderlaan 79, 2030 Antwerpen;
 • Antwerpen “theater”, Oudevaartplaats 62, 2000 Antwerpen ;
 • Bergen, Centre Commercial des Grands Prés – Place des Grands Prés 1;
 • Brussel Woluwe, Woluwedal 70, Sint-Lambrechts-Woluwe;
 • Doornik, Centre Commercial des Bastions, Boulevard Walter de Marvis 22/60;
 • Erpent (bij Namen), Chaussée de Marche 471, 5101 Erpent;
 • Genk, Rootenstraat 8 Bus 59;
 • Hasselt, Diesterstraat 21;
 • Leuven Engels Plein 16;
 • Louvain-La-Neuve, Rue Charlemagne 33;
 • Mechelen, Ijzerenleen 44;
 • Olen, Lammerdries – Winkelstraat 4;
 • Sint-Martens-Latem, Kortrijksesteenweg 255a;
 • Turnhout, Gasthuisstraat 57.
Lab 9
Lab 9 - Geert Coolman
Lab 9 - Geert Coolman

Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Aurélie Decoster bij Luna via GSM: 0495 59 38 00 of via mail: aurelie@luna.be, of met Elsie Van Linthout op 0475 26 01 03 of via mail: elsie@luna.be

Over Lab9

Lab9 Pro heeft 29 jaar ervaring als systeemintegrator in de IT-sector (B2B) met focus op de creatieve markt – waarbij het bedrijven en scholen helpt met hun digitale transformatie, met Apple-producten, Adobe-software en Microsoft 365-oplossingen. Ten slotte biedt Lab9 Pro opleidingen aan, om meer te halen uit Apple-producten, Adobe software en Microsoft 365-oplossingen op Apple-platformen. Lab9 Pro met locaties in Kortrijk, Deurne en Hasselt werd opgericht in 1993 als Online Grafics, en boekte in 2021 een omzet van 39 miljoen euro met 66 medewerkers (eind 2021).

Dochter Lab9 Stores werd opgericht in 2007. Lab9 Stores is een Apple Premium Reseller en heeft winkels in Aalst, Brugge, Brussel, Deurne, Hasselt, Ieper, Kortrijk, Luik, Namen, Oostende en Roeselare. Deze entiteit boekte in 2021 een omzet van 38 miljoen euro met een 60-tal medewerkers (eind 2021).