Expense Reduction Analysts

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
+32 485 64 82 36
jeroen@luna.be
ERA – Persberichten

Serge Biondini nieuwe partner bij Expense Reduction Analysts

Brussel, 29 maart 2022 – Serge Biondini vervoegt Expense Reduction Analysts (ERA) als partner. Zijn achtergrond situeert zich vooral in Sales, Marketing en Business Development bij verschillende grote spelers in de IT-sector. Hij moet in die sector bij ERA vooral een toegevoegde waarde betekenen qua business development, net door zijn ervaring, zijn sterke salesnetwerk en zijn kennis van B2B-klanten en hun IT-behoeften.

Biondini heeft een brede ervaring in direct sales en partner management in IT – ook in internationale context. Hij kan die nu letterlijk te gelde maken voor de klanten van ERA. Serge Biondini licht zijn keuze toe: ‘Binnen de ERA-franchise kan ik mijn eigen accenten leggen, maar wel binnen een goed ondersteunde structuur, in samenwerking met de andere experten en dat voor een business model dat ruimschoots zijn meerwaarde heeft bewezen.

Biondini legt uit waar zijn focus ligt: ‘De IT-uitdagingen voor bedrijven zijn vandaag zeer talrijk. Er moet continu vernieuwd worden. Bedrijven moeten hun digitale transformatie versnellen, investeren in cyberbeveiliging en hun migratie naar de cloud voortzetten, om nog maar te zwijgen van automatisering (RPA), Big Data, kunstmatige intelligentie en blockchain: dit alles vergt extra investeringen die kunnen worden gefinancierd door besparingen en de optimalisatie van operationele posten zoals traditionele infrastructuur, onderhoud en softwarelicenties. Bij ERA zijn we perfect gepositioneerd om onze klanten te helpen besparen op hun operationele budgetten en (meer) waardecreërende investeringen in nieuwe technologieën mogelijk te maken.’

Met Biondini hebben we er een partner met absolute meerwaarde in IT bij‘, verduidelijkt Johan Van Delm, mede-country manager België & Frankrijk bij Expense Reduction Analysts. ‘Hij kent de actoren in die sector zeer goed, wat ons toelaat om onze klanten ook op dat vlak te helpen besparen.

Serge Biondini, een parcours doordrongen van IT

Na het behalen van een Master in Talen en twee postgraduaten in Business Management en Marketing Management begon hij zijn loopbaan bij IBM Belgium. Hij werkte daarna nog bij Compaq, vervolgens zo’n tien jaar bij HP Belgium (als Enterprise Account Manager) én vijf jaar als Global Account Manager bij Ricoh Europe. Tot slot was Biondini van 2016 tot 2021 actief bij Micro Focus Belgium, een van ’s werelds grootste leveranciers van bedrijfssoftware.
Dankzij een gedetailleerde analyse kan ERA realistische voorstellen doen om de kosten te drukken, om het leveranciersnetwerk te optimaliseren, en/of om procesverbeteringen door te voeren. ERA heeft een jarenlange expertise in huis om een zeer brede waaier van kostencategorieën te analyseren, waaronder onderhoud, beveiliging, IT & telecom, wagenparkbeheer, drukwerk, transport, afvalverwerking, energie en verzekeringen, en bekijkt samen met de klant in welke domeinen een samenwerking het meest zinvol is.

Serge Biondini
 Serge Biondini, nieuwe partner bij ERA

Wens je meer informatie of een interview? Neem contact op met Jeroen Nedergedaelt bij Luna:  jeroen@luna.beof +32 485 64 82 36.
Je vindt alle persberichten van ERA op onze website via deze link

Over Expense Reduction Analysts

Expense Reduction Analysts (ERA) werd in 1992 opgericht als een internationaal adviesbureau en is vandaag actief in 40 landen. De consultants van ERA zijn gespecialiseerd in het terugdringen van niet-strategische bedrijfskosten. Dankzij haar ‘No cure, no pay’-formule, kent ERA een groeiend succes: de organisatie telt momenteel wereldwijd meer dan 750 consultants, waarvan +550 in Europa en 18 in België.

De Belgische klantenlijst bevat namen uit een zeer brede waaier van sectoren, zoals retail (o.a. Decathlon), media (o.a. JCDecaux), finance (o.a. Bank Degroof Petercam), industrie (o.a. Knauf), IT-services (o.a. Cegeka), zorg (een twintigtal ziekenhuizen en een honderdtal rusthuizen), onderwijs (o.a. The British School of Brussels) en non-profit (o.a. de Koning Boudewijn Stichting).