Netwerk Ondernemen

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
+32 485 64 82 36
jeroen@luna.be
Persberichten – Netwerk Ondernemen

Françoise Carlier en Johan Smet worden mentor bij Netwerk Ondernemen

Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk, Diegem, Boechout, Kalmthout – 6 april 2022 – Netwerk Ondernemen, mentoring-organisatie voor jonge groeibedrijven, kondigt twee nieuwe mentors aan. Françoise Carlier (Newton Law) en Johan Smet (Smet Chocolaterie) gaan er vanaf nu persoonlijk en belangeloos jonge ondernemers begeleiden in het Mentor Me-traject van Netwerk Ondernemen. Daarbij gaan ze hun ervaring als ondernemer delen, in ruil voor de frisse kijk en nieuwe ideeën van aanstormend ondernemerstalent. Er zijn op dit moment 155 mentoren actief bij Netwerk Ondernemen, voor zo’n 112 mentees.

Françoise Carlier (Newton Law) 

Françoise Carlier deed doorheen haar carrière als bedrijfsjurist veel ervaring op in groeibedrijven. Ze kent vanuit die ervaring zeer goed de groeipijnen die bij opschalen horen. Tussen 2003 en 2014 was ze onder andere actief als chief legal officer bij Studio 100. Maar Françoise bleef gebeten door het ondernemerschap en ging vanaf 2014 zelf die toer op. In 2020 richtte ze samen met een vennoot Newton Law op, een juridisch adviesbureau gespecialiseerd in economisch- en vennootschapsrecht.

Françoise Carlier wil nu op haar beurt mensen helpen hun doelen te bereiken. Ze houdt van het uitwisselen met en begeleiden van andere ondernemers, en neemt daarom graag de rol van mentor op bij Netwerk Ondernemen. Françoise deelt graag haar ervaring als ondernemer (leadership, kiezen van de juiste partners, business development, work-life balance, raad van bestuur,…) en wil graag haar expertise als jurist delen om zo ondernemers de juiste juridische reflexen aan te leren.

Johan Smet (Smet Chocolaterie) 

Johan Smet is de oprichter van Smet Chocolaterie en was er ook meer dan 25 jaar CEO. Het bedrijf produceert chocolade voor B2B-klanten. Zo maakt Smet Chocolaterie bijvoorbeeld de chocolade voor Kellogg’s ontbijtgranen. Sinds de opstart in 1994 met een team van amper 5 mensen, bouwde Johan het bedrijf uit tot een organisatie die actief is in 55 landen, met 5 kantoren wereldwijd waar 125 mensen werken.

Smet heeft uit eerste hand ervaren dat je als ondernemer vaak te weinig steun en onvoldoende waardevol advies krijgt. Hij wil zich daarom graag inzetten om ambitieuze, startende ondernemers te helpen. Hij verkocht zijn bedrijf twee jaar terug aan Cargill en heeft zo vandaag de tijd om de rol van mentor bij Netwerk Ondernemen op te nemen. Hij heeft heel wat kennis en ervaring te delen op vlak van export, B2B sales, wereldwijde expansie en financiële opvolging.

De juiste spirit 

Gert Gijbels van Netwerk Ondernemen licht toe: ‘Een kandidaat-mentor bij Netwerk Ondernemen wordt in eerste instantie gescreend op zijn of haar ondernemerschap. Het moet iemand zijn die zelf met de voeten in de modder heeft gestaan. Iemand die z’n netwerk wil uitbreiden, maar daarbij ook afstand kan doen van eigen commercieel gewin. Die spirit vinden we helemaal terug bij Françoise Carlier en Johan Smet.

Doorheen de jaren hebben we een sterk DNA uitgebouwd dat een goede toetssteen is voor leden van ons netwerk. De meeste mentoren komen via via tot bij ons: via het netwerk van ons netwerk. Voor ons is dat een goede manier om van meet af aan de juiste mensen aan te trekken.’, voegt Gijbels nog toe.

Aan de redacties: Wens je meer informatie of een interview?

Neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt bij Luna: jeroen@luna.be,
+32 2 658 02 96 of +32 485 648 236

Over Netwerk Ondernemen CVSO

Netwerk Ondernemen is een Coöperatieve Vennootschap met Sociaal Oogmerk (CVSO) waarbinnen ondernemers elkaar belangeloos vooruit helpen. Dit gebeurt voornamelijk via mentoring, waarbij een ervaren ondernemer (mentor) een jong groeibedrijf (founder) gedurende twee jaar onder de arm neemt. Daarnaast biedt Netwerk Ondernemen ook intensieve groeitrajecten aan om scale-ups te ondersteunen in hun stroomversnelling rond funding, internationalisering, HR, …

In Vlaanderen telt Netwerk Ondernemen op heden 155 mentors en begeleiden ze 112 ambitieuze founders. Sinds de opstart werden er al 269 founders begeleid, die op hun beurt 912 future-proof jobs creëerden.

Meer info: www.netwerkondernemen.be