Fank Energie Luna

Iedereen warm maken voor Frank Energie

Luna verwelkomde Frank Energie als nieuwe klant. Frank Energie is een Nederlandse energieleverancier voor particulieren, actief in Vlaanderen. Het bedrijf heeft een maatschappelijke zetel in Antwerpen en werd in 2021 opgericht door Thomas Hulshof. Naast energieleverancier is Frank Energie ook een technologiebedrijf dat diensten ontwikkelt die consumenten doen besparen op hun energiekosten, door optimaal gebruik te maken van dynamische prijzen. Daarbij neem je energie af aan de uurprijs, die daags voordien is vastgesteld op de groothandelsmarkt, de zogenaamde ‘day ahead’-prijzen. Door je verbruik aan te passen aan de goedkoopste uren, optimaliseer je  jouw kosten. Frank Energie claimt als prijsbreker dat zelfs bij ongestuurd verbruik je beter af bent met een dynamisch contract.

Flexibel energieverbruik

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2007 komen en gaan er regelmatig nieuwe energieleveranciers. Toch heeft de Vlaming nog niet zo heel erg lang de gewoonte om bewust leveranciers en contracten te vergelijken. Nieuwe spelers op de energiemarkt hebben er dus alle belang bij zich van meet af aan te vestigen en relaties op te bouwen met relevante media. Meer dan ooit worden ze al van bij het begin aan de tand gevoeld over hun formules, prijsvoering, klantendienst, etc. 

Centraal in onze PR-strategie staat in eerste instantie de intrede van Frank Energie mee wereldkundig maken, en in tweede instantie het concept achter dynamische energietarieven verder te duiden. Hoewel de vijf grootste energieleveranciers al even verplicht zijn een dynamische formule aan te bieden, is Frank Energie de eerste speler die er echt bewust op inzet. Ook voor dynamische contracten geldt dat onbekend veelal onbemind is, en daar willen we absoluut mee verandering in brengen!

Awareness creëren

Dat hier nu momentum voor kan gecreëerd worden, hangt samen met een aantal factoren. In de eerste plaats is er de ervaring die Frank Energie heeft opgedaan in Nederland en de – min of meer gedwongen – bewustwording die we allemaal hebben doorgemaakt sinds het begin van de energiecrisis. Daarnaast komen er de volgende jaren in Vlaanderen steeds meer slimme meters bij. Nu al biedt Frank Energie slimme tools die je energieverbruik kunnen sturen naar de goedkoopste uren op een dag, en de verwachting is dat er de komende jaren alleen maar hulpmiddelen gaan bijkomen om ieders energieverbruik duurzamer en goedkoper te maken. Wij zijn alvast blij dat we mee deel mogen uitmaken van deze energetische evolutie!