Aldes

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
GSM: +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be
Aldes-persberichten

Aldes bundelt krachten met milieudata-expert Meersens

Door deze samenwerking kunnen ze innovatieve oplossingen voorstellen die de luchtkwaliteit verbeteren en intelligente en gezonde leefruimten creëren

Luik, le 24 maart 2022 – De Aldes Group, specialist in ventilatie die de luchtkwaliteit en de energieprestaties van gebouwen verbetert, bundelt zijn krachten met Meersens om het luchtkwaliteitsbeheer te verbeteren. Dankzij deze samenwerking kan Aldes professionals en het grote publiek in België een complete oplossing bieden voor het opvolgen van de binnenluchtkwaliteit.

De kwaliteit van de binnenlucht hangt hoofdzakelijk af van de verontreiniging binnen het gebouw, maar er is ook een verband met externe verontreiniging (CO2, COV, H20 of fijnstofdeeltjes). De Aldes Group, gespecialiseerd in het ontwerp en de fabricage van ventilatiesystemen voor de bouwsector, en Meersens zijn erin geslaagd al deze gegevens samen te brengen in een toepassing die voor iedereen toegankelijk is’, verduidelijkt Joffrey Godin, Country Manager Benelux.

AldesConnect® maakt het mogelijk om, naast de binnenluchtkwaliteit ook de externe verontreiniging rond bijvoorbeeld de woning, school of kantoor te meten. Het laat ook toe om luchtzuiveringsoplossingen en thermisch comfort te regelen en de luchtkwaliteit te controleren, waar men zich ook bevindt. Met deze toepassing krijgt de gebruiker toegang tot het hele ALDES-ecosysteem op één enkel scherm en kan deze verschillende functionaliteiten tegelijk beheren en visualiseren. De applicatie past zich aan het levensritme aan en maakt onder andere een eenvoudige en intuïtieve programmering van de ventilatiemodi mogelijk.

Deze toepassing die de luchtkwaliteit verbetert, is vooral handig in coronatijden, maar ook voor andere luchtverontreinigende stoffen. Een goed geventileerde ruimte verkleint ook het risico op sufheid en ziekte”, voegt Joffrey Godin toe.

De data van Meersens en de knowhow van Aldes

Door deze samenwerking levert Meersens verschillende milieugegevens aan Aldes: buitenluchtkwaliteit (OAQ), pollen, weer en geluid. Dankzij een geolocatiesysteem hebben de gebruikers toegang tot al deze informatie in real time, maar ook in het verleden en in de toekomst (met voorspellingen tot 48 uur).

Deze gegevens kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt:

  • kwantitatieve gegevens over de luchtkwaliteit in een geografisch gebied vóór aanvang van bouwwerken om te bepalen welke Aldes-installaties het best zijn aangepast aan de milieusituatie (VMC, zuiveringsinstallatie,…);
  • een volledig beeld in real time van de luchtkwaliteit in en rond een gebouw door Meersens’ gegevens over de buitenluchtkwaliteit te combineren met Aldes-sensoren die de binnenluchtkwaliteit evalueren.

Deze gegevens, gecombineerd met gezondheids- en preventieaanbevelingen, worden rechtstreeks geïntegreerd in het Aldes-ecosysteem (de toepassing AldesConnect® en de luchtkwaliteitssensoren van Aldes). Gebruikers kunnen ook advies inwinnen op basis van de mate van de vervuiling buitenshuis, de beoefende activiteit of de leeftijdscategorie tot dewelke de persoon behoort.

Samenwerken om het onzichtbare zichtbaar te maken

Dankzij het milieumodelingsysteem met een resolutie van 50 meter op 50 meter zijn de gegevens van Meersens gebaseerd op de belangrijkste wereldwijd erkende indexen (WHO-normen, ATMO, Frankrijk, Europa, VS, China, enz.)
90% van de stadsbevolking ademt ongezonde lucht in. Er wordt voorspeld dat 70% van de bevolking tegen 2050 in een stedelijke omgeving zal wonen. Daarom is stedelijke verontreiniging (lawaai, NO2, SO2, fijne deeltjes, hitte-eilanden, enz.) een essentiële factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerp van gebouwen en het dagelijks beheer ervan. Langdurige blootstelling aan vervuiling buitenshuis in combinatie met een slechte luchtkwaliteit binnenshuis kan namelijk schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid (zoals chronische ziekten, astma bij kinderen of slaapproblemen, …).

De gratis AldesConnect®-toepassing is beschikbaar voor iOS of Android. De toepassing werkt met alle Aldes-producten die zijn uitgerust met een Aldes-modem.

Aan de redacties:

Wens je meer informatie, een interview of een bedrijfsbezoek in Luik? Neem dan contact op met Isabelle Schmit bij Luna: via GSM +32 495 59 38 06 of via mail isabelle@luna.be

Je vindt alle persberichten van Aldes op onze website via deze link


Over Aldes

Het Belgische filiaal van Aldes is gelegen in Hermalle-sous-Argenteau (Luik). Aldes is een internationale familiale groep met die systemen ontwerpt, produceert en commercialiseert die beantwoorden aan de vereisten inzake luchtkwaliteit, thermisch comfort en energiezuinige gebouwen. De producten van Aldes zijn zowel voor individuele woningen en collectieve huisvesting als voor utiliteitsgebouwen ontworpen.

Het bedrijf is vandaag actief in verschillende activiteitsdomeinen: ventilatie (zelfregelend en vochtgestuurd ventilatiesysteem C, WTW-ventilatie, etc.), thermisch comfort (multifunctionele systemen, warmtepompen, etc.) en centrale stofzuiginstallaties. Daarnaast exporteert Aldes zijn knowhow naar alle werelddelen via een uitgebreid commercieel netwerk.

Voor meer info: aldesbenelux.com


Over Meersens

Meersens is de specialist in milieugegevens met het label #DeepTech en #GreenTech. SaaS / API-platform voor geotemporele modellering van milieukwesties in meer dan 190 landen (luchtkwaliteit, waterkwaliteit, lawaai, pollen, …) en zo bij te dragen aan gezondheid en welzijn. Naast naleving van de milieuwetgeving biedt het ook de middelen om te handelen en om voorspellende en preventieve acties te ondernemen via betrokkenheid van de belanghebbenden. Deze oplossing is voor bedrijven met een sterk MVO-beleid en voor smart city-spelers.

Voor meer informatie: meersens.com