Expense Reduction Analysts

Persbericht

Contact Communicatiepartner :
Elsie Van Linthout bij Luna
Gsm : +32 495 26 01 03
elsie@luna.be

Philip Declat wordt partner voor de logistieke sector bij Expense Reduction Analysts

Mechelen, 20 januari 2021 – Philip Declat (41) vervoegt Expense Reduction Analysts (ERA) als partner. Hij zal zich bezighouden met sales en met de analyse en optimalisatie van de logistieke processen en kosten van klanten uit verschillende sectoren (ook logistieke bedrijven). Declat heeft een uitgebreide ervaring in zowel de financiële als logistieke sector.

Declat zal binnen ERA een dubbele rol vervullen. Hij zal als verkoper actief zijn, maar ook als analist. Als verkoper zal hij zich richten op het werven van nieuwe klanten. Als analist zal hij de bedrijfsprocessen en kosten van klanten in detail analyseren om optimalisaties te kunnen voorstellen. Declat zal in zijn functie als partner bij ERA zijn kennis van twee sectoren en activiteitendomeinen met elkaar kunnen combineren: logistiek en finance. Dankzij zijn vorige werkervaringen heeft hij een uitgebreide kennis van de logistieke wereld, die zeker van pas zal komen in zijn nieuwe rol bij ERA.

Johan Van Delm, Managing Partner bij Expense Reduction Analysts België en Frankrijk: ‘Wij hadden interesse in Philip Declat als bijkomende partner omdat hij de ins en outs van de logistiek kent en ook graag in dat domein actief wil zijn. Of het nu vervoer langs de weg, het water of de lucht is, of eerder warehousing, veel bedrijven hebben logistieke diensten nodig, en die nemen vaak een flinke hap uit hun budget. Er zijn ook veel bedrijven actief in logistiek, met de nodige uitdagingen. Philip is de belichaming van “value through insight” in logistiek. We kunnen voortaan onze klanten dus in nog meer domeinen helpen besparen en efficiënter werken. Dit is een nieuwe stap om onze groeiplannen te realiseren’, aldus nog Van Delm.

Het parcours van Philip Declat

Na zijn studies startte Declat zijn carrière als risk underwriter, bij Euler Hermes kredietverzekeringen. Daar leerde hij bedrijven en groepen kritisch analyseren vanuit het perspectief van een financiële instelling. Hij had regelmatig contact met de CFO’s van zijn klanten aangezien die sterk geïnteresseerd zijn in de positie van hun kredietverzekeraar ten opzichte van hun klantenportefeuille. Hij werkte daarna als Business Controller bij Accenture en Deloitte op projecten voor onder meer UCB, Inbev, Japan Tobacco International & BASF. Daarna maakte hij als business controller de overstap naar de logistieke sector bij XPO Logistics, om daar verder door te groeien naar het management. Na XPO Logistics vervoegde hij de Ahlers groep, eerst als Finance Director en daarna als General Manager.

Philip Declat over zijn keuze voor ERA: ‘Deze job biedt voor mij de juiste afwisseling tussen analysewerk en business development. Als partners komen we in contact met leidinggevenden in heel wat verschillende bedrijven. We kunnen interessante discussies voeren op C-level. Ik weet hoe moeilijk het is voor logistieke bedrijven om ervoor te zorgen dat (al) je activiteiten winstgevend zijn. Anderzijds leggen buitenlandse hoofdkwartieren de Belgische branche vaak harde budgetten op voor hun logistieke activiteiten, die dus erg moeilijk te halen zijn. Ik zal hierbij echt kunnen helpen, en daar kijk ik naar uit.

De taal van de logistiek spreken

Concreet zal Declat de logistieke bedrijfsprocessen bij klanten analyseren en optimaliseren, gaande van het orderproces over de (interne) warehouse processen tot transport- en leveringsprocessen. Dankzij een gedetailleerde analyse kan ERA realistische voorstellen doen om de logistieke kosten te drukken, om het netwerk te optimaliseren, en/of om verbeteringen door te voeren in hun processen.

Wens je meer informatie of een interview?
Neem contact op met Elsie Van Linthout bij Luna:
elsie@luna.be, +32 2 658 02 70 of +32 475 26 01 03

Over Expense Reduction Analysts

Expense Reduction Analysts (ERA) werd in 1992 opgericht als een internationaal adviesbureau en is vandaag actief in 40 landen. De consultants van ERA zijn gespecialiseerd in het terugdringen van niet-strategische bedrijfskosten. Dankzij haar ‘No cure, no pay’-formule, kent ERA een groeiend succes: de organisatie telt momenteel wereldwijd meer dan 750 consultants, waarvan +550 in Europa en 16 in België.

De Belgische klantenlijst bevat namen uit een zeer brede waaier van sectoren, zoals retail (o.a. Decathlon), media (o.a. JCDecaux), finance (o.a. Bank Degroof Petercam), industrie (o.a. Knauf), IT-services (o.a. Cegeka), zorg (een twintigtal ziekenhuizen en een honderdtal rusthuizen), onderwijs (o.a. The British School of Brussels) en non-profit (o.a. de Koning Boudewijn Stichting).