Leleux Associated Brokers stelt zijn 20 aandelen voor 2022 voor

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel : +32 2 658 02 93
GSM : +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be

Leleux Associated Brokers stelt zijn
20 aandelen voor 2022 voor

Brussel, 16 december 2021 – Leleux Associated Brokers, ’s lands grootste onafhankelijke beursvennootschap, onthult haar 20 favoriete aandelen voor 2022. Net als de voorgaande jaren zijn de gekozen aandelen bestemd voor de zogenaamde goede huisvader, of in de nieuwe terminologie: voor wie als een voorzichtig en redelijk persoon zijn portefeuille beheert.

De 20 aandelen voor 2022

Zoals elk jaar stelt Leleux Associated Brokers haar selectie van 20 aandelen voor. Voor 2022 heeft de beursvennootschap, net als de voorgaande jaren, aandelen geselecteerd met een evenwichtig risicoprofiel en een goede geografische spreiding van de omzet (met uitzondering van de Belgische vastgoedsector). Een portefeuille met solide funderingen dus, en tegelijkertijd toch een aantrekkelijke waardering. Leleux Associated Brokers selecteerde gerenommeerde bedrijven die een stabiele financiële structuur hebben en op lange termijn meerwaarde creëren voor de aandeelhouder.


Analyse van de portefeuille

Leleux Associated Brokers hanteerde bij haar selectie zowel zuiver kwantitatieve criteria (winstgroei, balansstructuur, volatiliteit van het aandeel, enz.) als discretionaire. Voor wat betreft de discretionaire criteria: de beursvennootschap schuift bedrijven naar voor die zowel geografisch als qua producten gediversifieerd zijn. De portefeuille bevat ook zeer weinig cyclische aandelen, wat tot uiting komt in de Bèta-coëfficiënt (volatiliteit) van 0,82 van de portefeuille van 20 aandelen. Bovendien sloot Leleux Associated Brokers ook dit jaar de bankensector in de eurozone uit.

Wat geografische spreiding betreft, komen de Verenigde Staten op de eerste plaats (35% van de portefeuille), gevolgd door Duitsland en Frankrijk (elk 20%), daarna Zwitserland (15%) en ten slotte België en Nederland (elk 5%).

Gemiddeld heeft deze portefeuille van 20 aandelen een potentieel qua waardestijging van 20% (het verschil tussen de aandelenkoers van elk aandeel en zijn koersdoel). Concreet betekent dit dat de portefeuille van 20 aandelen geselecteerd door Leleux Associated Brokers momenteel 20% ondergewaardeerd is in vergelijking met de schattingen die door de beursvennootschap werden gemaakt. Ten slotte spreekt het voor zich dat de portefeuille ook zal beïnvloed worden door marktgebeurtenissen (zoals de publicatie van bedrijfsresultaten, of nog: door macro-economische factoren).

Macro-economische analyse

In het eerste semester van 2022 is volatiliteit van de aandelenmarkt niet uit te sluiten. Meerdere elementen geven dit nu al aan:

  • Eind 2021 vertoont de wereldwijde economische groei al tekenen van vertraging.
  • Westerse centrale banken hebben tot nu toe een oogje dichtgeknepen voor inflatie. Maar wat als het monetair beleid strikter wordt gevoerd dan verwacht? Of in het geval van een verkeerd monetair beleid?
  • De bedrijfsmarges zullen onvermijdelijk worden beïnvloed door stijgende kosten. Dit zal duidelijk worden op het moment dat de resultaten voor Q4 2021 en Q1 2022 bekend gemaakt worden.
  • Een mogelijke dreiging in 2022: een conflict tussen China en de Verenigde Staten over Taiwan…

Voor verdere inlichtingen of interviews,
gelieve contact op te nemen met Isabelle Schmit bij Luna:
+32 2 658 02 93, +32 495 59 38 06 of isabelle@luna.be

Over Leleux Associated Brokers

Leleux Associated Brokers werd opgericht in 1928 en is vandaag de eerste onafhankelijke Belgische beursvennootschap. Met een netwerk van meer dan 30 kantoren in heel België en meer dan 130 medewerkers, is de beursvennootschap lid van de grootste internationale beursmarkten. Leleux Associated Brokers biedt beleggingsoplossingen gaande van beleggingsadvies tot portefeuillebeheer. Met meer dan 15.000 particuliere cliënten biedt Leleux Associated Brokers ook dienstverlening aan rond transacties en bewaring van roerende goederen voor 5 grote financiële instellingen.

Ontdek ons op www.leleux.be