Netwerk Ondernemen

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
Gsm: +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be

Netwerk Ondernemen geeft 8 gratis
mentoringtrajecten aan duurzame start-ups

Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk 15 december 2021 – Netwerk Ondernemen, mentoringorganisatie voor jonge groeibedrijven, maakt i.s.m. Stad Antwerpen maar liefst 8 nieuwe Impact Seats-laureaten bekend. Die zetels worden één jaar lang warm gehouden door ondernemers die een positieve impact willen bereiken door ecologisch, ethisch of maatschappelijke verantwoord ondernemerschap. De gelukkigen zijn de founders van AAP vzw, TOR royal, WorkerPro Games, YOKUU, Collé Group, Allez Chantez, PAKT-Antwerpen en Tiptoh.

Die Impact Seats zijn een spin-off van het reguliere Mentor Me-traject van Netwerk Ondernemen. Daarin begeleiden ze (met steun van VLAIO) jonge, beloftevolle en innovatieve ondernemers die de volgende stap in hun ontwikkeling willen zetten. Een door de wol geverfde ondernemer neemt daarin als mentor gratis en belangeloos een jonge ondernemer onder zijn of haar vleugels.

Realisme meets idealisme

Gert Gijbels verduidelijkt: ’De selectiecriteria van Mentor Me, ons mentoringtraject, leggen de lat hoog. Dat maakt dat er sowieso telkens jonge, beloftevolle ondernemers uit de boot vallen. In veel gevallen zien we dat het om impactondernemers gaat die (nog) niet ver genoeg staan of andere doelen vooropstellen.

Omdat Netwerk Ondernemen overtuigd is van hun meerwaarde, biedt de mentoringspecialist hen via de Impact Seats een gratis traject van één jaar. Trouw aan hun peer-to-peer learning-filosofie, gelooft Netwerk Ondernemen er sterk in dat “traditionele” ondernemers net zoveel kunnen leren van de impact-ondernemers als vice versa.

De selectieprocedure voor de Impact Seats verloopt hetzelfde, maar legt andere accenten. Winstgevendheid is daarbij niet de enige factor, ook de maatschappelijke impact telt mee. Zo moet een kandidaat-impactonderneming geen vennootschap zijn of niet noodzakelijk een bewezen verdienmodel hebben.

Deze start-ups behoren tot de gelukkigen die een gratis mentoringtraject aangeboden krijgen:

  • AAP vzw
  • TOR Royal
  • WorkerPro Games
  • YOKUU
  • Collé Group
  • Allez Chantez
  • PAKT-Antwerpen
  • Tiptoh

Geen parels voor de zwijnen

Joris Jansen, founder van Yokuu, is één van de gelukkigen. Yokuu is een Antwerpse biotech start-up die circulaire schoonmaakparels (en andere producten) ontwikkelt op basis van goede bacteriën. ‘De kwaliteit van ons binnenmilieu en micro-organismen zijn heel actuele thema’s. Via VLAIO kwam ik in contact met de werking van Netwerk Ondernemen. Dankzij hen kunnen we terugvallen op de kennis en het advies van allerlei mentoren. Ik hoop dat we door die uitwisseling met andere (impact)ondernemers versneld enkele stappen kunnen zetten, zoals het opschalen van onze activiteiten en een eventuele uitbreiding naar het buitenland.

Aan de redacties:
Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt bij Luna: jeroen@luna.be, +32 2 658 02 96 of +32 485 648 236.

Over Netwerk Ondernemen CVSO

Netwerk Ondernemen is een Coöperatieve Vennootschap met Sociaal Oogmerk (CVSO) waarbinnen ondernemers elkaar belangeloos vooruit helpen. Dit gebeurt voornamelijk via mentoring, waarbij een ervaren ondernemer (mentor) een jong groeibedrijf (founder) gedurende twee jaar onder de arm neemt.

Daarnaast biedt Netwerk Ondernemen ook intensieve groeitrajecten aan om scale-ups te ondersteunen in hun stroomversnelling rond funding, internationalisering, HR, …

In Vlaanderen telt Netwerk Ondernemen op heden 135 mentors en begeleiden ze 106 ambitieuze founders. Sinds de opstart werden er al 217 founders begeleid, die op hun beurt 716 future-proof jobs creëerden.

Meer info: www.netwerkondernemen.be