Swisslog automatiseert micro-fulfilmentcenter van e-grocery platform Raha

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Aurélie Decoster bij Luna
Mobile: +32 495 59 38 00
aurelie@luna.be

Swisslog automatiseert micro-fulfilmentcenter van e-grocery platform Raha

Het innovatieve concept beschikt nu over het eerste volledig geautomatiseerd en gerobotiseerd fulfilmentcenter van het Midden-Oosten

Zaltbommel/Edegem, 19 mei 2022 – Swisslog, één van ‘s werelds leidinggevende automatiseringsbedrijven in de logistieke sector, heeft het micro-fulfilmentcenter (MFC) van het recentste e-grocery platform Raha in Koeweit totaal vernieuwd. Dankzij Swisslog heeft Raha nu het eerste fulfilmentcenter in het Midden-Oosten dat volledig geautomatiseerd en gerobotiseerd is. Bovendien is het ook uniek voor een dergelijk fulfilmentcenter om te beschikken over een gekoeld magazijn.

Eerste geautomatiseerd & gerobotiseerd micro-fulfilmentcenter in Koeweit

De volledige technologische infrastructuur van het micro-fulfilmentcenter van het nieuwste e-grocery platform van Koeweit, Raha, werd ontwikkeld door Swisslog. Deze infrastructuur vormt de basis van het technologiegedreven operationele model van het e-grocery platform.

Het datagestuurde intralogistieke systeem is uitgerust met AutoStore, een geautomatiseerde oplossing die gebruik maakt van robots bovenop een aluminium rastersysteem om goederen op te slaan en te lokaliseren. Op die manier kunnen de robots de goederen efficiënt afleveren aan pickstations voor verwerking.

Jens Schmale, Head of Swisslog Region EMEA, legt uit: ‘Het micro-fulfilmentcentrum, ontworpen voor Raha, dat in Koeweit werd geïmplementeerd, is het eerste geautomatiseerde centrum in het Midden-Oosten. Het systeem is zo ontworpen dat de bestelcapaciteit effectief per dag kan worden verdubbeld zonder enig probleem. Dit kan dankzij de uitbreidingsmogelijkheden die onze oplossing biedt.

Uniek e-grocery platform

Raha heeft enorm veel geïnvesteerd in zijn micro-fulfilmentcenter: in de technologische infrastructuur, maar ook in het zelfbedieningsmodel, het robotgestuurde fulfilmentteam en de interne voorbereidingen van alle verse producten.
Deze investering zorgt er ook voor dat het platform gegevens en inzichten van gebruikers ontvangt waardoor ze hun klanten een gepersonaliseerde customer experience kunnen geven. Zo kan Raha een bestelling voorstellen op basis van eerder bestelde producten, recepten op maat aanreiken en een indrukwekkend gamma aan producten aanbieden. Door een systeem te bouwen dat geschikt is voor zowel gekoelde als niet-gekoelde producten en dat ontworpen is voor zowel express- als geplande leveringen, biedt Raha zijn klanten veel flexibiliteit.

Daarnaast is Raha verplicht om kwaliteits- en versheidsbenchmarks te halen voor elke bestelling. Daarvoor beschikt het platform over een gekoeld magazijn voor versvoeding. Ook maakt het platform gebruik van een nauwkeurig proces waarbij de temperatuur systematisch gecontroleerd wordt bij elke stap van de logistieke cyclus.

Tot slot voert zijn getrainde vloot de last-mile bezorging uit. De route is steeds optimaal berekend om zo veel mogelijk tijd te besparen tijdens de volledige cyclus. Iets wat bij versvoeding ontzettend belangrijk is.

Schmale verklaart: ‘Raha wil de ervaring van boodschappen doen opnieuw definiëren en hoopt als voorbeeld te dienen voor andere e-grocery platformen. Niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook in de rest van de wereld.’

Samenwerking tussen Raha & Swisslog

Ondanks de coronacrisis, is Swisslog erin geslaagd om het systeem tijdig en succesvol te implementeren in het micro-fulfilmentcenter van Raha in Koeweit. ‘De vlotte samenwerking en de gezamenlijke inspanningen hebben ervoor gezorgd dat we dit project tot een goed einde hebben kunnen brengen. We zijn enorm trots op het resultaat’, concludeert Schmale.

Interface van e-grocery platform Raha

Aan de redacties:

Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Aurélie Decoster bij Luna: via GSM +32 495 59 38 00 of via mail aurelie@luna.be

Over Swisslog Swisslog levert naast betrouwbare, modulaire serviceconcepten vooral data driven & robotoplossingen voor uw logistieke automatisering. Door samen te werken met vooruitstrevende bedrijven, zetten we nieuwe standaarden in magazijnautomatisering om toekomstbestendige producten en oplossingen te kunnen leveren. Als onderdeel van de KUKA Group, vertrouwen onze klanten op de competentie van meer dan 14.000 gepassioneerde medewerkers over de hele wereld.

Voor meer informatie: https://www.swisslog.com/