Inetum header

Persbericht

Inetum zet sterke prestaties neer in alle domeinen van IT services, volgens de Whitelane Belux sourcingstudie 2024

Huizingen, Gent, Kontich & Leuven, 11 maart 2024

Inetum stijgt naar de tweede plaats binnen Security Services.

Inetum, Europees marktleider in digitale diensten en oplossingen, stijgt met een score van 80% naar de tweede plaats op het vlak van cloud & infrastructuurdiensten in Whitelane’s BeLux-sourcingstudie 2024 van grote IT-klanten. Ook voor security services haalt Inetum een tweede plaats met een hoge tevredenheidsscore, namelijk 83%.

Whitelane Research, onafhankelijke organisatie met als focus IT sourcing in Europa, bracht zijn nieuwe Belux sourcingstudie 2024 uit. Concreet bevroeg Whitelane zo’n 300 BeLux organisaties met belangrijke IT-uitgaven, over verschillende aspecten van hun IT sourcing. Klanten van de verschillende IT-leveranciers in de Belux gaven tevredenheidsscores aan zowat 35 verschillende IT-leveranciers, voor het werk dat ze deden in 2023.

Inetum is daarbij aanwezig in alle categorieën, wat hen een unieke speler maakt op de Belgische markt. Ze hebben ook het derde meeste beoordelingen gekregen van klanten, wat hun ruime aanwezigheid in de grotere bedrijven toont.

Jef Loos, Head of Research Europe bij Whitelane: ‘Inetum scoort over het algemeen sterk. Het bedrijf zet sterke tot zeer sterke prestaties neer in zo goed als alle IT services-domeinen’.

Een onafhankelijk onderzoek naar hoe grote IT-klanten hun IT-leveranciers evalueren

Op het vlak van Cloud & Infrastructure services, bestendigde Inetum haar tweede plaats van vorig jaar, weliswaar met een hogere score. Cloud & infrastructuurdiensten omvatten de dagelijkse maintenance activiteiten; integratie en ondersteuning van datacenters; managed infrastructure en IaaS/PaaS-diensten. Inetum voert in deze categorie de “strong performers” aan.

Ook voor wat betreft Network & Connectivity services zetten de klanten van Inetum hen bij de strong performers. Meteen een sterke prestatie volgens Whitelane. Inetum staat namelijk voor het eerst in deze categorie gerangschikt, dus dat is een mooie binnenkomer.

Wat Security Services betreft doet Inetum het beter dan vorig jaar, zowel in de rangschikking (tweede plaats) als in de score. Inetum is trots op dit resultaat omdat het sinds enkele jaren sterker op dit domein inzet. In de categorie Workplace zet Inetum eveneens sterke resultaten neer, een bevestiging van de continue inzet op kwaliteit, mét oog voor de beleving van de klant.

Jo Leemans, Director Technologies bij Inetum in België: ‘We behoren al het tweede jaar op rij tot de sterke performers. We scoorden vorig jaar al sterk op Technology Services, en dit jaar nog beter. De visie van de Inetum-groep is sterk gericht op Application Services en Digital Transformation, wat ook in ons land zal leiden tot (nog) meer investeringen en dus een verdere versterking op dat vlak. Bovendien werken we nauw samen met onze internationale collega’s, wat een plus is voor onze klanten met buitenlandse vestigingen. Outsourcing tenslotte, is een strategische offering voor ons. We sluiten daarbij strategische partnerships met bedrijven, vaak decennia lang, waarbij een nauwe band wordt uitgebouwd met lokale medewerkers, aangevuld met nearshore-specialisten.’

Het belang van AI, en hoeveel grote organisaties er al concreet mee bezig zijn

Een ander domein waar Inetum sterk in investeert, is AI en Generative AI. Whitelane bevroeg de 300 IT-eindklanten ook over hoe ver ze hiermee staan.

9% geeft aan AI te gebruiken met significante impact op de bedrijfsprocessen. 36% gebruikt AI met beperkte impact op de bedrijfsprocessen. 21% experimenteert met AI maar gebruikt het nog niet echt. 28% is er nog niet concreet mee bezig of weet het niet.

Leemans: ‘Bij Inetum beschouwen we artificiële intelligentie als meer dan een technologie. AI heeft het potentieel om een organisatie te transformeren op het vlak van innovatie, voor de optimalisatie van processen, en voor waardecreatie. AI biedt ook heel wat mogelijkheden voor mensen en voor de maatschappij. Onze visie rond AI is deze te integreren in de werking van organisaties om impact te creëren. Door het nemen van beslissingen op basis van data te stimuleren, door gepersonaliseerde beleving mogelijk te maken, en door duurzame groei te stimuleren.’

Jo Leemans
Jo Leemans, Director Technologies bij Inetum in België

Over Inetum

Inetum is een bedrijf voor digitale diensten en oplossingen. De Groep is aanwezig in meer dan 27 landen, telt bijna 28.000 werknemers en realiseerde in 2022 een omzet van 2,4 miljard euro. In een context waarin behoeften en toepassingen voortdurend opnieuw worden uitgevonden, ondersteunt de Inetum Groep bedrijven en overheden bij hun digitale transformatie door hen een unieke combinatie van nabijheid, sectorspecifieke organisatie en innovatieve oplossingen te bieden. Met zijn multi-specialistische profiel, richt Inetum zijn organisatie rond 4 Global Business Lines: Inetum Consulting, Inetum Technologies, Inetum Solutions en Inetum Software.

Contacteer voor meer informatie:

Contact communicatiepartner voor Inetum in België

Aurélie Decoster bij Luna
+32 495 59 38 00
aurelie@luna.be

Persrelaties – Inetum in België

Linde Declercq
Senior Communication Expert
linde.declercq@inetum-realdolmen.world

Ontdek Inetum op social media:

Facebook / X (Twitter) / LinkedIn / YouTube / Instagram

Inetum Footer