Flex-Delivery: thuislevering van drank in glas en lokale producten breidt uit naar Waals-Brabant & Brusselse rand

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Aurélie Decoster bij Luna
Tel. 02 658 02 70
Gsm: +32 495 59 38 00
aurelie@luna.be

Flex-Delivery: thuislevering van drank in glas en lokale
producten breidt uit naar Waals-Brabant & Brusselse rand

Aan huis levering van water, melk en frisdrank in glazen flessen –
en ook lokale boodschappen – van 5 naar 31 gemeenten

Hoeilaart – Brussel – Vlaams Brabant, 16 november 2020 – De Hoeilaartse start-up Flex-Delivery breidt zijn werkterrein uit. Voortaan zal je hun elektrische wagens ook kunnen zien rondrijden in Waals-Brabant & de Brusselse rand. Tot nu toe leverde deze ecologische leveringsdienst boodschappen aan huis in de regio’s Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren. Deze strategische zet vormt een mijlpaal in de verdere groei van deze Vlaams-Brabantse start-up.

Tot nu toe leverde Flex-Delivery, een start-up uit de Vlaams-Brabantse gemeente Hoeilaart, zijn drankbakken water, melk en frisdrank, samen met de lokale boodschappen – aan huis bij consumenten uit de regio’s Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren. Nu ze daar een klantennetwerk hebben opgebouwd, gaan ze nu hun leveringsdiensten aan huis uitbreiden. Daarvoor trekken ze naar Waals-Brabant en de Brusselse rand, waar klanten vanaf vandaag ook kunnen genieten van thuislevering door Flex-Delivery.

Als onderdeel van deze groeistrategie kijkt Flex-Delivery ook uit naar nieuwe, lokale partners uit de nieuwe regio’s, die hun producten via zijn website willen verkopen.

Werking van Flex-Delivery

Het concept van Flex-Delivery is volledig gebaseerd op een duurzame, lokale aanpak. Het bedrijf werkt enkel samen met lokale handelaars. Deze bieden hun producten via de website van Flex-Delivery aan en Flex-Delivery verzorgt nadien het overige deel van het proces, van online bestelling tot levering aan huis. De thuislevering gebeurt bijna volledig gratis: klanten betalen slechts 3 euro per bestelling. De leveringen worden altijd in twee rondes gedaan. Overdag kunnen de drankbakken geleverd worden en het leeggoed opgehaald worden, maar de levering van verse voeding, met of zonder drank, gebeurt enkel tussen 17u en 21u ‘s avonds wanneer de meeste klanten thuis zijn.

Drankbakken & lokale producten aan huis geleverd

Op dit moment bestaat het assortiment van Flex-Delivery uit meer dan 1500 producten – waaronder voornamelijk drank en voedingswaren – allemaal aangeboden door lokale handelaars. Het gamma van Flex-Delivery bestaat uit de volgende categorieën: zuivel, vers (vlees, kaas, etc.), fruit en groenten, bakkerij, supermarkt (zo’n 15% van een kleine supermarkt), drank en alcohol.

Het product waarmee alles gestart is, en vandaag nog altijd het belangrijkste gamma, is drank in glazen flessen. ‘Met water, melk en frisdrank in glazen flessen heeft Flex-Delivery op z’n eentje het verbruik van plastic flessen op vier jaar tijd met 400.000 stuks kunnen verminderen’, zegt Tim Kerkhof, oprichter en zaakvoerder van Flex-Delivery, trots. ‘Drank in glazen flessen is gezonder dan in plastic flessen omdat het geen microplastics bevat. Maar mensen willen niet “sleuren” met de bakken. Wij brengen ze aan huis, waardoor het voor iedereen comfortabel en haalbaar wordt om voor glazen flessen te kiezen.

Daarnaast kunnen mensen hun boodschappen van lokale handelaars volledig veilig aan huis laten leveren. Daardoor moet men zich niet naar de winkel begeven, wat in deze coronatijden toch wel een voordeel is. Voor een lokale handelaar is het niet doenbaar om aan huis te leveren, zelfs indien hij zijn winkel moet sluiten. Wij hebben ons hierin gespecialiseerd. Via ons kunnen de lokale handelaars deze service dus wel aanbieden aan hun klanten, en kunnen ze toch een deel van hun omzet blijven realiseren, ook in lockdown’, aldus nog Kerkhof.

Duurzaamheid staat centraal

Duurzaamheid is een begrip dat Flex-Delivery hoog in het vaandel draagt. Met behulp van glazen flessen, herbruikbare boodschappentassen die volledig ontsmet worden na gebruik, elektrische wagens en de samenwerking met lokale partners, zorgt Flex-Delivery voor een uniek initiatief in België dat zijn steentje bijdraagt tot de zorg voor onze leefomgeving. Bovendien maakt Flex-Delivery gebruik van moderne technologie en verregaande automatisering, wat hen toelaat de volledige regio vanuit hun centrale hub in Hoeilaart te organiseren. Ze krijgen immers de bestellingen binnen van de verschillende handelaars, die moeten herverdeeld worden over de verschillende klanten in de 31 Gemeenten. De belevering gebeurt in 2 rondes, overdag (drank) en ’s avonds (verse voeding met of zonder drank). Dit alles vormt een hele logistieke operatie…

Toevoeging van nieuwe regio’s

Flex-Delivery leverde tot nu toe enkel in de gemeenten Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren, inclusief Vossem. Nu komen daar deze regio’s bij: Alsemberg, Duisburg, Genval, Kraainem, Lasne, Leefdaal, Linkebeek, Loonbeek, Moorsel, Neerijse, Ohain, Ottenburg, Oudergem, Rixensart, Rozieren, Sint-Agatha-Rode, Sint-Genesius-Rode, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Sterrebeek, Terhulpen, Terlanen, Ukkel, Waterloo, Watermaal-Bosvoorde en Wezembeek-Oppem.


Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op

met Aurélie Decoster bij Luna: aurelie@luna.be, +32 495 59 38 00

Over Flex-Delivery

Flex-Delivery is een start-up uit Hoeilaart, met een team van jonge medewerkers, die samen bakken met water en frisdranken en lokale producten op een ecologische manier aan huis leveren.

Op dit moment is het bedrijf actief in de regio’s Alsemberg (1652), Duisburg (3080), Genval (1332), Hoeilaart (1560), Huldenberg (3040), Kraainem (1950), Lasne (1380), Leefdaal (3061), Linkebeek (1630), Loonbeek (3040), Moorsel (3080), Neerijse (3040), Ohain (1380), Ottenburg (3040), Oudergem (1160), Overijse (3090), Rixensart (1330), Rozieren (1331), Sint-Agatha-Rode (3040), Sint-Genesius-Rode (1640), Sint-Lambrechts Woluwe (1200), Sint-Pieters-Woluwe (1150), Sterrebeek (1933), Terhulpen (1310), Terlanen (3040), Tervuren (3080), Ukkel (1180), Vossem (3080), Waterloo (1410), Watermaal-Bosvoorde (1170) en Wezembeek-Oppem (1970).

Flex-Delivery is opgericht in 2016 door Tim Kerkhof, een industrieel ingenieur die gespecialiseerd is in luchtvaart, en is gevestigd in Hoeilaart. Het bedrijf telt naast Tim Kerkhof 3 vaste medewerkers en een 10-tal studenten en flexi-jobbers.

Meer informatie: www.flex-delivery.be