Colliers lanceert online tool voor nieuwe werkplekstrategieën

door Luna
Colliers

Persbericht

Communicatiepartner:
Aurélie Decoster bij Luna
Mobile: +32 495 59 38 00
aurelie@luna.be

Colliers lanceert online tool voor
nieuwe werkplekstrategieën

Workplace Expert helpt bedrijven over de hele wereld
bij het plannen van de toekomst van hun werkomgeving

BRUSSEL, 18 november 2020 – Colliers International, strategisch adviseur in bedrijfsvastgoed en het ontwikkelen en implementeren van kantoorconcepten, kondigt de lancering aan van een nieuwe online tool, getiteld Workplace Expert. De tool is ontwikkeld als antwoord op de veranderende werkpraktijken. Hij helpt bedrijven om de eerste stappen te zetten in het vormgeven van hun toekomstige werkplekstrategie en het creëren van een optimale werkomgeving voor hun organisatie en mensen.

Workplace Expert beveelt verschillende kantooromgevingen en -configuraties aan op basis van antwoorden op vragen over de doelstellingen van een bedrijf, werkpatronen en drijfveren achter hun merk en bedrijfscultuur. De tool wordt gevoed door uitgebreide benchmarkgegevens, inzichten uit de wereldwijde onderzoeken van Colliers tijdens de COVID-19 pandemie en opkomende markttrends.

Nu wordt het kantoor meer dan ooit erkend als een ruimte met een vitale rol in het verbinden en versterken van de mensen van een organisatie om op hun best te werken in de volgende evolutie van werkervaringen, en niet als een pure kostenpost’, zegt Annick Vandenbulcke, Managing Director van Colliers Belgium. ‘Het creëren van de juiste werkomgeving als anker dat inspeelt op de huidige uitdagingen en toekomstige behoeften, zal cruciaal zijn om talent aan te trekken en te behouden, en om medewerkers in staat te stellen te presteren en samen te werken.

Workplace Expert reageert op input over organisatiekenmerken van elk individueel bedrijf, in plaats van een oplossing aan te bevelen op basis van een reeds aangegeven voorkeur. Naast het voorstellen van specifieke kantooromgevingen, beveelt de tool ook de grootte van het kantoor en het aantal benodigde werkplekken en functionele gebieden aan.

Vandenbulcke voegt hieraan toe: ‘Deze tool biedt een snelle en eenvoudige manier voor organisaties om de juiste strategie te verkennen en meer te weten te komen over het type werkomgeving dat hen zal helpen hun succes te versnellen. Er is daarnaast de mogelijkheid om meer gedetailleerde oplossingen te ontwikkelen voor klanten, op basis van aanvullende input zoals bezettings- en gebruiksgegevens, werkpatronen van werknemers en resultaten van vragenlijsten voor werknemers.’

Bij Colliers België erkennen we dat data-inzichten die geleverd worden door technologie van wereldklasse een rol spelen bij het helpen van onze klanten om de beste beslissingen te nemen om de waarde van hun eigendom te maximaliseren. We zijn zeer enthousiast om dit instrument te introduceren en zo bedrijven te helpen met de volgende evolutie van hun werkomgeving, aangezien kantoorruimte zich op een cruciaal moment bevindt’, besluit Vandenbulcke.

Voor meer informatie: https://apps.colliers.com/workplaceexpert/

Wens je meer informatie of een interview, neem dan contact op
met Aurélie Decoster bij Luna: aurelie@luna.be, +32 495 59 38 00


Over Colliers International

Colliers International is één van de wereldleiders op het gebied van diensten voor bedrijfsvastgoed, met meer dan 15.000 medewerkers in 68 landen.

In België stelt Colliers International Belgium nv zo’n 40 mensen te werk. Haar multidisciplinaire teams (vastgoedspecialisten, werkplekadviseurs, ingenieurs, ontwerpers, project managers,…) bieden in een integrale aanpak een antwoord op elk vastgoedvraagstuk van een eindgebruiker.

Meer informatie op: https://www.colliers.be/