Wild Code School sluit een partnerschap met PwC

door Luna
Wild Code School

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Elaine Coussement bij Luna
Tel.: +32 2 658 02 92
Mobiel: +32 473 70 30 03
elaine@luna.be

Wild Code School sluit een partnerschap met PwC

Wild Code School bundelt krachten met deze internationale consultant
om het gebrek aan gekwalificeerde digitale profielen aan te pakken

Brussel, 10 juni 2020 – Wild Code School, Europees netwerk van campussen met tech opleidingen, gaat een samenwerking aan met PwC België. Het doel is daarbij om het gebrek aan professionele opleidingen in data-beroepen te remediëren. PwC België werd met dat tekort geconfronteerd in het kader van zijn rekruteringscampagnes. De twee partners zijn verheugd om samen deze kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verkleinen.

Wild Code School, Europees netwerk van campussen met tech opleidingen, sluit een partnerschap met het internationaal adviesbureau PwC. De twee partners bundelen hun krachten om een gemeenschappelijk doel te bereiken: meer gekwalificeerde profielen in digitale functies (webontwikkelaars, data-analisten, etc.) aan het werk krijgen.

François Blondeau, directeur van de Belgische Wild Code School: “Er is een duidelijk gebrek aan digitale specialisten die voldoen aan de vraag van rekruteerders. De samenwerking tussen Wild Code School, school met een innovatieve onderwijsaanpak, en PwC, zal de opleiding van onze studenten ten goede komen én zal hen een makkelijkere toegang geven tot één van de Big 4.”

Wat houdt dit partnerschap concreet in?

Concreet zullen Wild Code School en PwC België expertise uitwisselen en best practices uitwerken om gekwalificeerde profielen een vlottere toegang tot de arbeidsmarkt te geven.

Beide partners zullen concreet workshops organiseren en samenwerken in het kader van de Job Days. De studenten van Wild Code School zullen ook stage kunnen lopen bij PwC, en zullen toegang hebben tot hun wervingsprocedure.

‘We hebben ook besloten om het schrijnend tekort aan vrouwelijke kandidaten in STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) te benadrukken“, voegt Karl Bolle, HR Director bij PwC België, nog toe. ‘We zullen samen met Wild Code School aanwezig zijn op evenementen die georganiseerd worden in het kader van Women in Tech Brussels.’ Dat is het Europees platform voor vrouwen in technologie en innovatie.

De voordelen voor de twee partners

PwC is internationaal erkend als specialist in audit, fiscaliteit en consulting, meer bepaald in digitale transformatie. Bolle: ‘Data zijn van onschatbare waarde voor onze klanten. De dubbele aanpak van Wild Code School heeft ons overtuigd: de professionele omscholing en de stages. Door hun studenten de mogelijkheid te bieden om zich onder te dompelen in de bedrijfscultuur van PwC, kunnen we hun aanpassingsvermogen aan onze werkomgeving (hun “cultural fit”) uittesten.’
Wild Code School positioneert zich als hét opleidingscentrum voor digitale technologieën. Haar aanpak naar tewerkstelling toe, is vernieuwend. ‘Onze missie stopt niet bij de validering van de opleidingen die we aanbieden’, besluit Blondeau. “Onze “sleutel op de deur”-aanpak bestaat erin Belgische (en zelfs buitenlandse) rekruteerders de kandidaten aan te reiken die beantwoorden aan hun noden. Hierdoor krijgt onze school meer zichtbaarheid én meer geloofwaardigheid.

Wens je meer informatie of een interview,
neem dan contact op met Elaine Coussement bij Luna:
elaine@luna.be of +32 2 658 02 92 of +32 473 70 30 03

Over de Wild Code School

De Belgische Wild Code School werd opgericht in 2018 en bevindt zich in het hart van Brussel. Het is een innovatieve school en een Europees campusnetwerk voor opleidingen met betrekking tot nieuwe technologieën (webontwikkelaar, data-analist, data-ingenieur, specialist in cyberveiligheid, enz.).

De Wild Code School past ‘Blended Learning’ toe, waarbij e-learning en fysiek onderwijs worden gecombineerd. Haar pijlers zijn de realisatie van projecten, een origineel pedagogisch platform, gepersonaliseerde begeleiding naar de arbeidsmarkt en meer autonomie voor de studenten bij kennisverwerving. De school onderscheidt zich door de manier waarop de studenten de verschillende concepten benaderen. Het uitgangspunt is de beheersing van competenties, niet het aantal uren dat aan elk concept wordt besteed.

De Wild Code School werd initieel in 2014 opgericht in Frankrijk door Anna Stépanoff. Eind 2019 zal de school over campussen beschikken in dertien Franse steden en in zes steden elders in Europa. Naast de bestaande campussen in Brussel, Berlijn, Boekarest, Lissabon, Londen en Madrid, zullen er tegen het einde van het jaar nog zeven nieuwe worden geopend in Amsterdam, Barcelona, Boedapest, Dublin, Milaan, Praag en Warschau.

Meer informatie op https://www.wildcodeschool.com/en-GB.

Over PwC

De bedrijven van PwC helpen organisaties en individuen waarde te creëren waar ze naar op zoek zijn. PwC vertegenwoordigt een netwerk van 158 landen met bijna 169.000 mensen die zich inzetten voor het leveren van hoogwaardige diensten op het vlak van certificering van rekeningen, belastingen en advies.

“PwC” is het merk waaronder de aangesloten firma’s van PricewaterhouseCoopers International Limited (PwCIL) opereren en hun diensten verlenen. Al deze bedrijven vormen het PwC-netwerk. PwC heeft zijn naam gewijzigd van PricewaterhouseCoopers naar PwC. “PwC” wordt altijd geschreven met een hoofdletter “P” en “C” en een kleine letter “w”. Alleen voor het logo worden alle letters in kleine letters geschreven.
In het boekjaar van 2019 behaalde PwC een wereldwijde omzet van 42,4 miljard dollar. Zijn hoofdkantoor is gevestigd in Londen, in het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie: www.pwc.be