Westpole

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
Tel: +32 2 658 02 96
GSM: +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be
WESTPOLE-persberichten

WESTPOLE verhuist datacenteractiviteiten in 36u

Brussel, 1 augustus 2022 –WESTPOLE heeft zijn datacenteractiviteiten in Woluwe verhuisd naar Unix Solutions, een tier III datacenter in Zaventem. Door deze migratie verzekert WESTPOLE het veilig en betrouwbaar beheer van de data van zijn klanten op een zo hoog mogelijk niveau. Het bedrijf heeft een ‘three datacenter setup’ met full fiber ring. Het nieuwe datacenter dat de on-premise infrastructuur van WESTPOLE’s klanten huisvest, is met andere woorden één van drie datacenters waar WESTPOLE mee werkt.

Medio 2021 ging WESTPOLE op zoek naar een nieuwe datacenterlocatie. WESTPOLE besloot immers één van de drie locaties waarop het aanwezig was, te vervangen. WESTPOLE heeft een ‘three datacenter setup’. Deze verzekert een dubbele failover: als er problemen opduiken in één datacenter, is er steeds een automatische back-up via de andere 2 locaties. Uiteindelijk viel de keuze voor de nieuwe locatie op het datacenter van Unix Solutions in Zaventem, een datacenter dat over de nodige certificaties beschikt.

Qua projectplanning werd gekozen voor een snelle migratie, om maximale bescherming te bieden aan de data van onze klanten. Op drie dagen tijd werd alle infrastructuur succesvol gemigreerd’, aldus Dirk De Boeck, director managed services. ‘Van het afkoppelen op vrijdagochtend, tot de reboot op maandagochtend werd er de klok rond gewerkt om alles zo snel mogelijk draaiende te krijgen. Ik wil al onze teams, onze klanten en onze dienstverleners bedanken voor deze prestatie.

Het voordeel van een private room

WESTPOLE beschikt over een ‘private room’ bij de nieuwe datacenterpartner. Dit betekent dat WESTPOLE vrij is om de infrastructuur uit te breiden en bijvoorbeeld servers of netwerkapparatuur te vervangen of bij te plaatsen, zonder dat daarvoor bijkomende goedkeuring nodig is van de datacenteroperator. Daarnaast hebben enkel gecertificeerde WESTPOLE-medewerkers toegang tot hun eigen ruimte in het datacenter. Zo verzekeren beide partners dat er geen externen het gebouw betreden. Dat vertegenwoordigt natuurlijk een groot voordeel voor de security en beveiliging van de data van WESTPOLE’s klanten.

De drie Belgische datacenterpartners maken deel uit van WESPACE, het Europese cloudaanbod van Westpole. WESPACE staat voor een hybride alternatief voor vaak te gestandaardiseerde public cloud offerings. Het huidige public cloudaanbod op zich zal binnen 10 jaar niet meer in staat zijn alle data te hosten, stelt WESTPOLE, dat met WESPACE opteert voor een meer hybride parcours.

Wens je meer informatie of een interview, neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt
bij Luna: jeroen@luna.be, +32 2 658 02 96 of +32 485 64 82 36.


Over WESTPOLE

WESTPOLE Benelux is een leverancier van IT-diensten en -oplossingen die WESTPOLE Belgium NV en WESTPOLE Luxembourg SA verenigt.

WESTPOLE Benelux maakt deel uit van de bedrijvengroep WESTPOLE, die op zijn beurt eigendom is van de LIVIA Group, met bijna 600 medewerkers en 9 kantoren in Italië, België, Luxemburg en Frankrijk. WESTPOLE is de ideale partner voor de digitale transformatie van bedrijven, met meer dan 40 jaar ervaring in het beheer van technologie en innovatie.

WESTPOLE ontzorgt bedrijven van het beheer van infrastructuur en applicaties en ondersteunt hen bij hun digitale transformatie via een op maat ontworpen totaalaanpak. De onderneming staat klanten bij in hun strategische uitdagingen op gebieden zoals cloudtoepassingen, infrastructuur, cyberbeveiliging, evenals bij state-of-the-art onderwerpen als Cloud Computing, Infrastructure, Applications en Cybersecurity, maar ook vooruitstrevende gebieden zoals Artificial Intelligence en Blockchain.

WESTPOLE benadert innovatie met een baanbrekende, gepassioneerde en empathische spirit en creëert zo een nieuwe referentie in de informatietechnologiemarkt.

Voor meer informatie: www.westpole.be