Grand Thornton

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
Tel: +32 2 658 02 96
GSM: +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be
Persberichten Grant Thornton

Gregory Desmet wordt jongste partner bij Grant Thornton

Grant Thornton Belgium telt nu 25 partners

Brussel, Berchem, Gent, Jumet, Doornik en Turnhout, 2 augustus 2022 – De verdere groei van Grant Thornton Belgium, de adviseur met expertise in audit, accountancy, tax & legal en bedrijfsadvies, zet zich door. Gregory Desmet (38) werkt al zijn hele carrière bij Grant Thornton, en vervoegt nu de partners. Hij is daarmee de jongste partner bij Grant Thornton. Zijn aanstelling brengt het totaal aantal partners binnen de organisatie op 25.

Het volledige traject

Desmet rondde zijn studies Toegepaste Economische Wetenschappen af aan de Vrije Universiteit Brussel, met een specialisatie in ‘Advanced Audit & Accounting’. In 2008 startte hij als junior auditor bij Grant Thornton. Hij doorliep er sindsdien alle gelederen, schopte het in 2020 tot Audit Director en nu dus tot partner binnen de afdeling Audit & Assurance. Desmet is sinds 2018 beëdigd bedrijfsrevisor en neemt reeds sinds 2020 ook actief de rol op van commissaris in verschillende vennootschappen. Meer recent gaf hij ook gastcolleges aan de VUB rond het auditberoep.

Hij heeft ervaring in audits van en rapportering over zowel nationale als internationale ondernemingen en groepen. Desmet bouwde een brede kennis op van de internationale controlestandaarden, boekhoudstandaarden, financiële processen en het concept ‘risk-based auditing’. Bovendien beschikt hij over een uitgebreide kennis van interne beheersmaatregelen evenals alle aspecten van (internationale) financiële rapportering.

Drieledige focus

Naast zijn werkzaamheden voor klanten, zal hij mee werken aan de verdere groei van de audit service line. “Mijn focus ligt vooral op 3 domeinen: de verdere uitbouw en duurzame groei van onze service line, het waarborgen van een absolute topkwaliteit van onze dienstverlening en het optimaliseren van de beleving die onze klanten ervaren tijdens onze advisering”, stelt Desmet. “Deze 3 prioriteiten zijn enkel mogelijk dankzij de enorme inspanningen die onze mensen dagelijks leveren. Voor mij is het zaak om hen een omgeving en cultuur te bieden waarin ze zich goed voelen en zich kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo. Enkel in dergelijke omgeving kunnen zij zich optimaal ontplooien. Ik zie het als mijn taak om hen maximaal betrokken en uitgedaagd te houden, ook in de hybride werkcultuur die hier intussen is geïnstalleerd.

Engagement wordt beloond

Ria Verheyen, Managing Partner Grant Thornton Belgium, benadrukt tot slot: “Het is en blijft onze ambitie om heldere oplossingen aan te reiken aan onze klanten en ervoor te zorgen dat zij – in deze steeds veranderende tijden – een duidelijk zicht hebben op alle risico’s en opportuniteiten binnen hun specifieke bedrijfsrealiteit. Collega’s die mee de uitdagingen van het moment aanpakken, zoals Gregory, willen we voor hun engagement belonen.” Verheyen vult aan: “Als organisatie beloven we onze mensen dat ze zich voortdurend kunnen blijven ontplooien. Mensen die jong bij ons starten, willen we coachen en blijven uitdagen in een omgeving waarin ze het vertrouwen krijgen en zichzelf kunnen zijn. Op die manier creëren we de cultuur waarin zij vanaf dag 1 hun eigen pad kunnen ontdekken en organisch kunnen doorgroeien.”

Gregory Desmet


Aan de redacteuren

Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt bij Luna: jeroen@luna.be, +32 485 64 82 36.

Over Grant Thornton

Grant Thornton Belgium is een full-service bedrijfsadviseur met expertise in audit, accountancy, tax en legal, en bedrijfsadvies. Het bedrijf telt meer dan 200 medewerkers in ons land, in 6 vestigingen in Brussel, Vlaanderen en Wallonië (in Antwerpen, Brussel, Gent, Doornik, Turnhout en Jumet).

Ruim 62.000 Grant Thornton medewerkers, in meer dan 140 landen, streven ernaar om het verschil te maken voor hun klanten, collega-specialisten en de gemeenschappen waarin we leven en werken.