WESTPOLE, VDAB & Actiris bundelen krachten op zoek naar nieuw IT-talent

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
Tel: +32 2 658 02 96
GSM: +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be
WESTPOLE-persberichten

WESTPOLE, VDAB & Actiris bundelen
krachten op zoek naar nieuw IT-talent

12 werkzoekenden uit Brussel en de Rand worden op 5 maanden tijd opgeleid
tot junior native cloud engineer, met als einddoel een vaste job bij WESTPOLE

Brussel, 9 februari 2022 – WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en oplossingen en specialist in digitale transformatie, zet in samenwerking met VDAB, Digitalcity.brussels, Actiris en INTEC Brussel een gratis opleidingsprogramma op: LINK-IT Jr Native Cloud Engineer. Dit traject gaat met onmiddellijke ingang op zoek naar 12 actieve werkzoekenden uit Brussel en de Rand. Ze worden van 19 april tot en met 16 september 2022 opgeleid tot junior native cloud engineers. Daarna kunnen ze meteen aan de slag bij het bedrijf waar ze tijdens de opleiding praktijkervaring konden opdoen.

In ieders voordeel

Het LINK-IT-project geeft 12 kandidaten de kans om gedurende vijf maanden nieuwe skills aan te leren. Daarbij lopen ze 1 à 2 dagen per week stage bij een IT-bedrijf. De kandidaten maken zo meteen kennis met de bedrijfscultuur en de projecten waaraan ze zouden werken na aanwerving.

Aan het eind van de rit zijn alle deelnemers voldoende gecertificeerd (AWS, Google, Azure) voor een job als junior native cloud engineer. Het is de ambitie van WESTPOLE om 80% van het totale deelnemersaantal vast in dienst te nemen.

Op zoek naar talent

IT-profielen zijn nog altijd schaars op de arbeidsmarkt. Dat bevestigt ook de nieuwste lijst van knelpuntberoepen van VDAB. Ook in 2022 blijft er een kwalitatief en kwantitatief tekort aan ICT-medewerkers en developers.

Erik Govaerts, resource manager en projectverantwoordelijke LINK-IT bij WESTPOLE kan dat alleen maar bevestigen: ‘Ook wij zien bij onze klanten een steeds grotere vraag naar cloud-profielen. Staffing & Sourcing is een belangrijke activiteit binnen WESTPOLE. Concreet gaan wij daarbij op zoek naar de juiste profielen voor onze klanten, aan wie ze uiteindelijk toegewezen worden. De huidige instroom vanuit hogescholen en universiteiten kan die groeiende vraag onmogelijk alleen beantwoorden. Daarnaast is er een groot onbenut potentieel aan werkzoekende Brusselaars die we samen met VDAB BRUSSEL en Actiris willen aanspreken. Via Digitalcity.brussels konden we de krachten bundelen en samen met VDAB BRUSSEL en Actiris de juiste werkzoekenden aanspreken. Meer dan voldoende redenen voor WESTPOLE om met deze partners dit initiatief vol enthousiasme aan te gaan.

Ook bij Geert Pauwels, directeur VDAB Brussel, klinkt dezelfde teneur: ‘De arbeidsmarkt staat in brand. Werkgevers krijgen hun vacatures steeds moeilijker ingevuld. Witte raven zijn er niet meer. Toch zijn er nog werkzoekenden in de arbeidsmarktreserve, zeker in Brussel, die we via maatopleiding kunnen klaarstomen voor die vacatures. VDAB faciliteert dit proces graag en zet Intec Brussel in als partner om de opleiding van de werkzoekenden te verzorgen. We ondersteunen WESTPOLE en de andere bedrijven in zijn netwerk die samen mee investeren in de opleiding van werkzoekenden.’

Het traject zelf duurt van 19 april 2022 tot en met 16 september 2022. De opleiding is volledig gratis voor werkzoekenden, die hun uitkering en andere voordelen behouden. Enige voorwaarde is voldoende kennis van het Nederlands (niveau 2.4) en een gezonde interesse in IT. De betrokken partners nemen de opleidingskosten op zich. Inschrijven kan via intecbrussel.be.

Wens je meer informatie of een interview, neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt
bij Luna: jeroen@luna.be, +32 2 658 02 96 of +32 485 64 82 36

Je vindt alle persberichten van WESTPOLE op onze website via deze link

Over WESTPOLE

WESTPOLE Benelux is een leverancier van IT-diensten en -oplossingen die WESTPOLE Belgium NV en WESTPOLE Luxembourg SA verenigt.

WESTPOLE Benelux maakt deel uit van de bedrijvengroep WESTPOLE, die op zijn beurt eigendom is van de LIVIA Group, met bijna 600 medewerkers en 9 kantoren in Italië, België, Luxemburg en Frankrijk. WESTPOLE is de ideale partner voor de digitale transformatie van bedrijven, met meer dan 40 jaar ervaring in het beheer van technologie en innovatie.
WESTPOLE ontzorgt bedrijven van het beheer van infrastructuur en applicaties en ondersteunt hen bij hun digitale transformatie via een op maat ontworpen totaalaanpak. De onderneming staat klanten bij in hun strategische uitdagingen op gebieden zoals cloudtoepassingen, infrastructuur, cyberbeveiliging, evenals bij state-of-the-art onderwerpen als Cloud Computing, Infrastructure, Applications en Cybersecurity, maar ook vooruitstrevende gebieden zoals Artificial Intelligence en Blockchain.

WESTPOLE benadert innovatie met een baanbrekende, gepassioneerde en empathische spirit en creëert zo een nieuwe referentie in de informatietechnologiemarkt.

Voor meer informatie: www.westpole.be


Over VDAB Brussel

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) is in Brussel bevoegd voor de organisatie van beroepsopleiding en bemiddelt, in opdracht van Actiris, voor burgers met een Nederlandstalig beroepsperspectief. Dit zijn burgers die willen werken in Brussel of Vlaanderen. Concreet betekent dit dat Vlamingen én Brusselaars bij VDAB Brussel een beroepsopleiding kunnen volgen. Hiervoor werkt VDAB Brussel samen met verschillende opleidingspartners.

Voor meer informatie: www.vdab.be

Over Actiris

Actiris is de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling. Als Brusselse openbare tewerkstellingsdienst is Actiris de centrale speler en leverancier van oplossingen voor de tewerkstelling in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Actiris concentreert zijn actie en middelen rond twee opdrachten: het garanderen van de matching tussen werkgevers en werkzoekenden en het organiseren van de doorstroming naar werk. Daarnaast is Actiris ook gemandateerd om het Brussels Observatorium voor de Werkgelegenheid te coördineren.

Voor meer informatie: www.actiris.brussels

Over Digitalcity.brussels

Digitalcity.brussels is de Pool Opleiding Werk voor digitale beroepen, een publiek-private samenwerking tussen de sectorale sociale partners enerzijds en de Brusselse openbare dienst voor arbeidsbemiddeling, Actiris, en de openbare opleidingsdiensten (VDAB en Bruxelles Formation) anderzijds. Het doel van Digitalcity.brussels is het samenbrengen en ontwikkelen, op één fysieke locatie, van werkgelegenheids- en opleidingsmiddelen om digitale beroepen te promoten en een brug te bouwen tussen bedrijven en werkzoekenden in de digitale sector.

Voor meer informatie: www.digitalcity.brussels