WESTPOLE en Excellium brengen samen het GRCC-risicoplatform van WESTPOLE op de markt

Logo Westpole Prodware
Excellium Logo

Persbericht


Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
Tel.: +32 2 658 02 96
GSM: +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be
WESTPOLE-persberichten

WESTPOLE en Excellium brengen samen
het GRCC-risicoplatform van WESTPOLE
op de markt

De samenwerking tussen beide bedrijven maakt het GRCC-platform van WESTPOLE
tot een complete tool voor digitaal risicobeheer voor eindgebruikers

Vilvoorde, Zaventem, Windhof, Contern – 29 november 2023 – Afgelopen september lanceerde WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en -oplossingen en specialist in digitale transformatie, zijn Governance and Risk Compliance Center (GRCC), het in eigen huis ontwikkelde platform voor risicobeheer en compliance. WESTPOLE heeft in die context nu een overeenkomst bereikt met Excellium Services Cyber Solutions by Thales. Excellium is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van cyberbeveiliging in Luxemburg en een belangrijke speler in België, die diensten levert op alle gebieden van cyberbeveiliging. WESTPOLE en Excellium zullen het GRCC-platform nu samen op de markt brengen. Excellium biedt bovenop het platform zelf een managed services-portfolio om eindgebruikers te ondersteunen.

Cédric Paint, Country Sales Director Luxembourg bij WESTPOLE, legt uit: ‘We zijn verheugd om samen te werken met Excellium om dit innovatieve en uitgebreide platform samen op de markt te brengen, waardoor de adoptie ervan wordt versneld. Ik ben ervan overtuigd dat de cybersecurity-expertise van Excellium, gecombineerd met de gestroomlijnde en flexibele aanpak van het platform, de komende maanden en jaren zijn waarde zal bewijzen. Er komen nog meer EU-regelgevingen over risicobeheer en cyberveiligheid. De GRC SaaS-markt evolueert voortdurend. Daarom geloven wij zo sterk in het potentieel van onze samenwerking. Het GRCC-platform laat de risico-maturiteit van een organisatie zien, of het gebrek daaraan. Het combineren van deze oplossing met de expertise van Excellium zal helpen de risicobestendigheid van alle eindgebruikers te vergroten.

De digitale transformatie van risicobeheer

Bedrijven worden geconfronteerd met een steeds groter aantal compliance-eisen van nationale, Europese en internationale normen en regelgevende instanties, naast hun eigen kwaliteitscontrole-eisen en certificaten zoals ISO-certificaten.

Met GRCC waagde WESTPOLE Benelux zich aan de innovatieve digitalisering van risk compliance. GRCC is een volledig geïntegreerd risicoplatform dat risicobeheer enorm vergemakkelijkt. WESTPOLE en Excellium Services zullen samenwerken om het platform met een volledig serviceaanbod op de markt te brengen, inclusief:

  • assistentie op maat bij het opzetten
  • integratie van Excellium’s methodologie en bibliotheken voor risicobeoordeling van de informatiebeveiliging (bedreigingen, kwetsbaarheden, controles, middelen, scenario’s);
  • volledige risicobeoordeling voor de klant of ondersteuning op maat voor zijn team;
  • opleiding en ondersteuning;
  • periodieke reviews van bijvoorbeeld de in het GRCC geïntegreerde bibliotheken.

Deze diensten maken WESTPOLE’s GRCC meer dan een rapportagetool. Het verbeterde platform biedt diepgaande inzichten in alle aspecten van risicobeheer, inclusief welke risico’s moeten worden aangepakt en welke de probleemgebieden zijn (als analysetool).

De volgende stap voor risk en governance

Risicobeheer op het gebied van informatiebeveiliging is een belangrijk domein voor cybersecurityleider Excellium. Daarom was het bedrijf zeer geïnteresseerd om zijn bestaande aanbod uit te breiden met dit innovatieve platform voor kwalitatief risicobeheer. Ruim 25 Excellium-consultants gespecialiseerd in informatiebeveiligingsbeheer en risicobeheer, werkten aan het dienstenaanbod om het platform te verbeteren, om organisaties beter te ondersteunen met een kant-en-klare ondersteuning qua ‘Managed Information Security Risk Management’.

Johann Alessandroni, Information Security Governance Team Leader bij Excellium, benadrukt: ‘GRCC is gekozen na een diepgaand marktonderzoek. We hebben nauw samengewerkt met de WESTPOLE- en LIST-teams om GRCC optimaal te benutten, op basis van onze ervaring met de concrete behoeften van onze klanten en de markt. We zijn ervan overtuigd dat de ergonomie en de methodologische flexibiliteit van het platform, evenals het vermogen om de volledige levenscyclus van risicobeheer aan te pakken, een toegevoegde waarde vertegenwoordigen, zowel voor onze teams als voor onze klanten.’

Heb je vragen? Neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt
bij Luna: jeroen@luna.be of +32 485 64 82 36
Je vindt alle persberichten van WESTPOLE op de Luna-website via deze link

Over WESTPOLE Benelux

WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en oplossingen en specialist in digitale transformatie, heeft meer dan 300 medewerkers en 5 kantoren in België, Luxemburg, Italië en Frankrijk. Het bedrijf realiseert zo’n 40 M€ omzet. WESTPOLE Benelux heeft meer dan 30 jaar ervaring in het beheer van technologie en in innovatie.

WESTPOLE Benelux ontzorgt bedrijven van het beheer van infrastructuur en applicaties en ondersteunt hen bij hun digitale transformatie via een op maat ontworpen totaalaanpak. De onderneming staat klanten bij in hun strategische uitdagingen op gebieden zoals cloudtoepassingen, infrastructuur en cyberbeveiliging.

Voor meer informatie: www.westpole.be

Over Excellium Services

Excellium Services Group is een advies- en technologie-integratiebedrijf op het gebied van cyberbeveiliging, opgericht sinds 2012 in Luxemburg en België, met activiteiten in Frankrijk en Afrika. De Groep heeft ongeveer 200 mensen in dienst die uitsluitend actief zijn op het gebied van informatiebeveiliging.

De ervaring en expertise van Excellium helpen klanten de juiste beslissingen te nemen bij het ontwikkelen, implementeren en beheren van hun beveiliging. Onze capaciteiten zijn onderverdeeld in verschillende teams om een volledige dekking te hebben van de beveiligingssituatie, van bestuur tot implementatie en operationeel, zonder de controles te vergeten.

In oktober 2022 is Excellium overgenomen door Thales, een wereldleider op het gebied van geavanceerde technologieën en cyberbeveiliging. Dit partnerschap biedt Excellium Services Group toegang tot bijkomende expertise op het gebied van informatie over dreigingen en incidentrespons, waardoor de top 5 van Europese pure spelers op het gebied van cyberbeveiliging ontstaat, gemeten naar omzet en personeel.