Resto du Cœur België lanceert een virtuele inzamelingsactie voor schoolbenodigdheden

door Luna
Resto du Cœur

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Aurélie Decoster bij Luna
Tel: +32 2 658 02 94
Gsm: +32 495 59 38 00
aurelie@luna.be

Resto du Cœur België lanceert een virtuele
inzamelingsactie voor schoolbenodigdheden

De Federatie van Resto du Cœur wil de sociale verschillen
op school mee verkleinen

Assenede, Brussel, Oostende, Tienen, 12 augustus 2021 – Nu het begin van het schooljaar nadert, lanceert Resto du Cœur België, één van de pijlers van de voedselhulp in het hele land, een nationale oproep voor virtuele donaties voor de aankoop van schoolspullen. Er is immers van jongs af aan al ongelijkheid op school. Deze virtuele inzameling heeft als doel mee deze ongelijkheid te verminderen en het welzijn van precaire leerlingen te verbeteren. Onderwijs speelt immers een onmiskenbare rol in de strijd tegen uitsluiting en armoede.

De start van het schooljaar komt dichterbij. Maar wie ‘terug naar school’ zegt, zegt onvermijdelijk ook ‘lijst met schoolbenodigdheden’ en ‘budget’. Ook voor onze medeburgers in armoede, bijvoorbeeld voor de begunstigden van Resto du Cœur, vormen deze spullen een extra uitgave, bovenop het feit dat ze het al moeilijk hebben om andere essentiële zaken aan te schaffen. Daarom lanceert de Federatie van Resto du Cœur België een nieuwe actie met als doel schoolmateriaal aan te kopen voor kinderen in het basis- en secundair onderwijs.

Met deze nieuwe virtuele inzameling wil Resto du Cœur bijdragen om de sociale verschillen, die al op jonge leeftijd op school aanwezig zijn, te verminderen’, legt Jean-Gérard Closset, Voorzitter van de Federatie van Resto du Cœur België, uit.

De virtuele inzameling van schoolbenodigdheden

Na de virtuele inzameling van voedselmanden in februari, lanceert de Federatie dus een nieuwe inzameling om precaire families te helpen om de start van het nieuwe schooljaar in betere omstandigheden te laten verlopen. Een interactieve ‘lijst met schoolbenodigdheden’ die het mogelijk maakt om materiaal te schenken, is beschikbaar op de website www.restosducoeur.be vanaf vandaag, 12 augustus 2021. In enkele kliks kan elke donor de artikelen en de hoeveelheid selecteren die hij wil doneren. Hij kan er ook voor kiezen om een leerling uit het basis- of secundair onderwijs een ‘pakket met benodigdheden’ aan te bieden uit de 6 voorgestelde pakketten. De Federatie plaatst vervolgens de overeenkomstige bestellingen en verdeelt dit materiaal over de hulpvragers in alle vestigingen van Resto du Cœur in België.

Financiële donaties kunnen worden gestort op rekening BE44 2400 3333 3345 met de mededeling: ‘Terug naar school 2021’ of rechtstreeks via de website donate restosducoeur be.

Kinderen helpen en hun toekomst opbouwen

Donoren die op deze oproep ingaan zetten zich mee in voor de vermindering van de ongelijkheid op school. Ze maken het voor kwetsbare kinderen mee mogelijk om naar school te gaan, zich er goed te voelen en met alles mee te doen. Als ze zich niet anders voelen dan de andere kinderen, behouden jongeren de essentiële sociale band met hun leeftijdsgenoten en leerkrachten. Bovendien vermindert deze sociale band de uitsluiting van kinderen in armoede, soms zelfs op hun eigen initiatief. Deze uitsluiting kan bij sommigen sporen achterlaten voor de rest van hun leven!

Onderwijs voor iedereen is meer dan een recht. Het is ook één van de sleutels tot succes in de strijd tegen uitsluiting en armoede’, zegt Jean-Gérard Closset. ‘Dit is de reden waarom de Federatie van Resto du Cœur een beroep doet op de vrijgevigheid van de Belgen. Door ons te helpen de verschillen te verminderen, zorgen donoren ervoor dat de kinderen van vandaag zich op de best mogelijke manier kunnen ontwikkelen en dat ze zelf niet in armoede moeten leven als volwassene.

Schenkers krijgen voor donaties gelijk aan of groter dan €40, een fiscaal attest van de Resto du Cœur.


Wens je meer informatie of een interview met de Federatie van Resto du Cœur?
Neem dan contact op met Aurélie Decoster bij Luna:
aurelie@luna.be of +32 2 658 02 94 /+32 495 59 38 00


Over de Federatie van de Belgische Resto du Cœur

De Federatie van de Belgische Resto du Cœur werd opgericht in 1991. Het is een vereniging zonder winstoogmerk die een reeks diensten aanbiedt om tegen uitsluiting te strijden: voedselhulp, onderwijs, huisvesting, gezondheidszorg en ruimtes voor ouders met baby’s.

De Belgische Federatie van Resto du Cœur telt momenteel 17 sociale restaurants: 12 in Wallonië (Aarlen, Bergen, Charleroi, Gembloux, La Louvière, Luik, Marche, Moeskroen, Namen, Quievrain-Honnelles, Verviers, Waver), 3 in Vlaanderen (Assenede, Oostende, Tienen) en 2 in Brussel (Laken en Sint-Gillis) naast 4 vestigingen. De vestigingen zijn verspreid over heel België. Twee foodtrucks bezorgen daarnaast voedselhulp op afgelegen plaatsen in België waar bijna geen voedselhulp bestaat (Assesse, Beaumont, Bouillon, Hamois, Hastière, Wellin).

De Federatie bestaat uit een team van 80 werknemers en 600 vrijwilligers.

Voor meer informatie: https://www.restosducoeur.be