Westpole
Prodware

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Aurélie Decoster bij Luna
Gsm: +32 495 59 38 00
aurelie@luna.be
Lab9-persberichten

Prodware neemt WESTPOLE Benelux over

Vilvoorde, Waterloo, Mont-Saint-Guibert, Kontich, Windhof (Luxemburg), Parijs, Straatsburg, Brebbia – 14 maart 2023 – WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en hybride oplossingen voor digitale transformatie, wordt overgenomen door het Franse Prodware. Bij deze overname zijn meer dan 300 WESTPOLE Benelux-medewerkers betrokken, voornamelijk in Vilvoorde, Mont-Saint-Guibert en Windhof (Luxemburg), die samen zo’n 40M€ omzet realiseren. Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt. WESTPOLE en Prodware werken verder als zelfstandige entiteiten. De naam WESTPOLE blijft behouden.

Beide bedrijven hebben een zeer compatibel DNA. De organisaties blijven opereren als aparte entiteiten. Ze behouden elk hun (country) management en medewerkers, hun specifieke technologische keuzes, partners en hun eigen identiteit. Op deze manier versterken ze mekaar. De verkoopteams gaan samenwerken om hun klanten de oplossingen van beide bedrijven aan te bieden.

Alain Conrard, PDG van Prodware Group: ‘Prodware en WESTPOLE Benelux zijn twee onmiskenbaar complementaire entiteiten. Deze overname gebruikt die complementariteit als fundering en zal veel waarde creëren voor de beide groepen. Dat geldt zowel voor de werknemers, de klanten als voor de partners.

Over de overname

WESTPOLE Benelux heeft drie afdelingen waarmee het zijn klanten bijstaat op het vlak van digitale transformatie, namelijk Digital Infrastructure, Managed Operations en Staffing & Sourcing. Het bedrijf heeft als technologiepartners onder meer IBM, Lenovo, Microsoft, Commvault, Cloudian, I.R.I.S, Huawei en VMware.

Prodware is een Franse groep, met zo’n 1400 medewerkers in 13 landen, waarvan een 30-tal medewerkers in kantoren te Waterloo en Kontich. Het bedrijf is gericht op digitale transformatiediensten, met name de implementatie van ERP en CRM-oplossingen. Prodware is Microsoft-partner. Het bedrijf is zelfs lid van The Inner Circle, de prestigieuze kring waar enkel de top Microsoft-partners wereldwijd deel van uitmaken.

De overname kadert in de groeistrategie van Prodware. De grootste troeven voor de overnemer zijn:

  • Versterking van de lokale aanwezigheid en geografische uitbreiding naar Italië;
  • Uitbreiding van het bedrijfsbrede aanbod – vooral op het vlak van cybersecurity, cloud en compliance – domeinen waarbinnen WESTPOLE Benelux een erkende expertise heeft;
  • Positionering binnen nieuwe sectoren, zoals de publieke sector, Europese instellingen en de banksector.

WESTPOLE Benelux telt 323 medewerkers en bestaat uit vier legale entiteiten:

  • WESTPOLE Belgium (bevat de activiteiten van de afdelingen Hybrid Technology Solutions en International Organisations in België) in Vilvoorde en Mont-Saint-Guibert;
  • WESTPOLE Luxemburg (bevat de activiteiten van de afdeling Digital Infrastructure, Managed Operations, International Organisations en Staffing & Sourcing in Luxemburg) in Windhof;
  • WESTPOLE France (de International Organisations-activiteiten in Straatsburg)
  • WTP Italy (bevat de activiteiten van de afdeling International Organisations in Italië), in Brebbia.

Prodware neemt de legale entiteiten integraal over. Het overnamebedrag komt uit de reserves van het bedrijf. Er is geen fusie of reorganisatie of wat dan ook voorzien.

WESTPOLE was voorheen deel van de I.R.I.S. Group, dat op zijn beurt deel uitmaakte van CANON.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt bij Luna: jeroen@luna.be of +32 485 64 82 36.
Je vindt alle persberichten van WESTPOLE op de Luna-website via deze link.

Over WESTPOLE Benelux, tot de overname

WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en oplossingen en specialist in digitale transformatie, heeft meer dan 300 medewerkers en 5 kantoren in België, Luxemburg, Italië en Frankrijk. Het bedrijf realiseert zo’n 40 M€ omzet. WESTPOLE Benelux heeft meer dan 30 jaar ervaring in het beheer van technologie en in innovatie.

WESTPOLE Benelux ontzorgt bedrijven van het beheer van infrastructuur en applicaties en ondersteunt hen bij hun digitale transformatie via een op maat ontworpen totaalaanpak. De onderneming staat klanten bij in hun strategische uitdagingen op gebieden zoals cloudtoepassingen, infrastructuur en cyberbeveiliging.

Voor meer informatie: www.westpole.be


Over Prodware Group, tot de overname

Met meer dan 30 jaar ervaring en knowhow op het gebied van IT-innovatie zet Prodware Group zich in om waarde en expertise te bieden aan haar klanten over de hele wereld. Of het nu gaat om het implementeren van de meest ambitieuze cloudstrategieën, het ontwikkelen van besluitvormingstools op basis van artificiële intelligentie of het creëren van IoT-toepassingen, Prodware blijft voorop lopen op het gebied van innovatie. Sinds de oprichting vertrouwt Prodware op technologische evolutie om bedrijven te helpen de toekomst in te stappen en de bedrijfsmodellen van morgen te creëren voor productie, verkoop en distributie, professionele diensten en financiën.

De Prodware-groep telt meer dan 1.400 werknemers in 13 landen. In België heeft het bedrijf vestigingen in Waterloo en Kontich, met een 30-tal medewerkers. Het behaalde in 2021 een omzet van € 165,5 miljoen. Prodware SA is genoteerd op Euronext Growth en komt in aanmerking voor FCPI en PEA PME.

Meer info: www.prodwaregroup.com