LCL

Persbericht

Communicatiepartner:
Aurélie Decoster bij Luna
Mobile: +32 495 59 38 00
aurelie@luna.be

Philippe Lipinski naar LCL

Eerste rechtstreekse aanwerving in het kader van
de overname van het datacenter te Gembloux

Gembloux/Diegem, 13 september 2021 – Datacenterbedrijf LCL Data Centers heeft een nieuwe Business Developer aangeworven voor zijn datacenter te Gembloux. Philippe Lipinski (60) zal zich vanuit het centraal gelegen LCL Wallonia One volledig focussen op de uitbreiding van het Waalse klantenbestand van LCL. Concreet wil LCL de connectiviteit in Wallonië verbeteren, door meer operatoren naar Gembloux te brengen en door meer organisaties aan te trekken die via deze operatoren hun digitale connectiviteit en toepassingen aan de wereld kunnen aanbieden. Om dit doel te bereiken, zet LCL dus de ruime ervaring in de ICT-sector en de IT-kennis van Lipinski in.

Philippe Lipinski vervoegt LCL Data Centers als nieuwe Business Developer voor LCL Wallonia One. Zijn hoofddoel is om klanten aan te trekken om het datacenter van Gembloux, centraal gelegen in Wallonië, verder te vullen. De klanten die hij vooral viseert zijn kmo’s, media, en biotechnologische en financieel-technologische bedrijven gevestigd in heel Wallonië.

Oplossingen op maat van elke klant

Als Business Developer bij LCL kiest Lipinski voor een uitdagende functie. ‘Ik werk al sinds het begin van mijn carrière in de IT-sector, maar heb nog nooit voor een datacenterbedrijf gewerkt. Dit leek me het ideale moment om hier verandering in te brengen en de uitdaging aan te gaan’, zegt Lipinski. ‘Hetgeen me fascineert bij LCL is dat elk project uniek is en elke klant een andere aanpak heeft. We bieden datacenteroplossingen op maat aan en dat wordt geapprecieerd. Klanten kunnen zowel bij ons terecht voor connectiviteit, als voor hybride oplossingen, housing of externe storage. We luisteren naar zijn vraag en overlopen alle mogelijke oplossingen die interessant kunnen zijn voor een organisatie tijdens verkennende gesprekken. Op die manier krijgt de klant een goed idee van zijn mogelijkheden en kan hij de voor hem meest geschikte oplossing kiezen. Ook nadat hij beslist heeft om met LCL samen te werken, blijf ik als verkoper in contact. Zo houden we als salesteam de vinger aan de pols en bedienen we onze klanten optimaal’, verklaart Lipinski.

Digitale ontsluiting van de Belgische markt

In juni 2021 nam LCL Data Centers, via de overname van Cofely Data Solutions SA, het datacenter van ENGIE Solutions in Gembloux over. LCL Wallonia One werd zo het eerste datacenter van LCL in Wallonië. De datacenterspeler had al meerdere datacenters vlakbij de taalgrens, maar versterkte zo toch zijn positie in het zuiden van ons land.

Lipinski ziet veel potentieel in het zuiden van ons land: ‘De Waalse markt staat open voor verdere digitalisering en nieuwe mogelijkheden. Wij komen net op tijd om die groeiende vraag op te vangen.’ Lipinski zal zich voornamelijk richten op kmo’s, media, biotechnologische en financieel-technologische bedrijven gevestigd in Wallonië. Met de hulp van Lipinski als Business Developer wil LCL de connectiviteit in Wallonië verbeteren en meer operatoren naar daar brengen. Hoe meer telecomoperatoren er immers aanwezig zijn in het datacenter in Gembloux, hoe meer mogelijkheden klanten en potentiële klanten hebben qua aansluitingen op lokale maar ook wereldwijde netwerken. Zo hebben ze betere toegang tot de digitale toepassingen die wereldwijd beschikbaar zijn, en kunnen ze hun eigen toepassingen op een performante manier wereldwijd ter beschikking stellen.

Bloeiend datacenterbedrijf

Door de digitaliseringsgolf die corona teweeg bracht, zitten de medewerkers van LCL niet stil. Naast de overname van ENGIE Solutions, opende LCL twee maanden later zijn tweede datacenter te Aalst, LCL Brussels-West 2. Ondertussen behaalde dit datacenter een dubbele Tier III-certificering van Uptime Institute. Het datacenterbedrijf groeide 20% in 2020, in vergelijking met een groei van 10% alle andere jaren.

LCL Data Centers is voor Lipinski de ideale werkgever omdat hij op zijn zestigste graag deel wil uitmaken van een Belgisch bedrijf in volle groei. ‘Ik ben er zeker van dat LCL Data Centers een mooie toekomst tegemoet gaat en ik ben ontzettend enthousiast dat ik vanaf nu mijn steentje kan bijdragen aan dit succesverhaal. Zo kan ik een verschil maken, en dat voelt goed’, concludeert Lipinski.

Achtergrondinformatie

Philippe Lipinski heeft heel zijn leven lang in IT gewerkt als System Engineer, IT Consultant, Pre-sales Engineer, Partner Business Manager en Account Manager voor verschillende bedrijven in de ICT-sector. Zijn jarenlange kennis en expertise hebben hem het cruciale belang van beveiligde verbindingen geleerd. Hij heeft met name gewerkt voor leveranciers van IT-apparatuur voor bedrijven zoals EMC², Hewlett Packard Enterprise, integratoren zoals Comparex en Nexis of IT-distributeurs zoals TechData en Exertis Enterprise. Zijn vrije tijd spendeert hij graag met vrienden en familieleden. Het liefst in combinatie met een heerlijke maaltijd en een goed glas wijn.

Philippe Lipinski
Philippe Lipinski, Business Developer bij LCL Data Centers

Aan de redacties:
Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Aurélie Decoster bij Luna: via GSM +32 495 59 38 00 of via mail aurelie.decoster@luna.be

Over LCL

LCL biedt een jarenlange ervaring en knowhow op het vlak van datacenters en colocatie. Het bedrijf heeft vijf onafhankelijke datacenters namelijk in Aalst (LCL Brussels-West), Antwerpen (LCL Antwerp), Diegem (LCL Brussels-North), Gembloux (LCL Wallonia One) en Huizingen (LCL Brussels-South). Dankzij haar dynamisch team en gereputeerde dienstverlening is LCL de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf met klanten in heel wat verschillende sectoren.
Zowel multinationals als kleine en middelgrote bedrijven, overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren doen een beroep op de diensten van LCL. Klanten hebben de keuze tussen meer dan 40 carriers én de LCL Cloud Exchange voor een optimale connectiviteit. Het bedrijf is Tier III-gecertificeerd en conform de standaarden ISO 27001, ISO 45001 en ISO 9001. LCL kiest ook resoluut voor duurzaamheid en is ISO 14001-gecertificeerd. Daarnaast behaalde LCL ook het ISAE 3000 en ISAE 3402 type II-rapport. Voor meer informatie: http://www.lcl.be/