Mega

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Elsie Van Linthout bij Luna
+32 475 26 01 03
elsie@luna.be

Mega verlaagde proactief al 110 000 voorschotten sinds januari

Mega herberekent al sinds het begin van de energiecrisis regelmatig alle voorschotten van variabele contracten

Leuven, Luik, 30 maart 2023 – Mega, de grootste Belgische leverancier van vooral groene elektriciteit en gas, heeft sinds januari al 110 000 voorschotten van variabele contracten voor gas en elektriciteit proactief verlaagd. Het energiebedrijf herberekent al sinds september 2021 automatisch om de 2 à 3 maanden de voorschotten van zijn klanten, om tot een jaarafrekening zo dicht mogelijk bij 0 euro te komen.

Door de automatische herberekening van de voorschotten op basis van de bekende en verwachte energieprijzen tot de jaarafrekening, en het laatst bekende verbruik, volgen de voorschotten automatisch de prijsevolutie op de energiemarkt. Mega voerde daarom al in januari 20 000 voorschotverlagingen van variabele contracten door. In februari waren dat er 30 000, en in maart 60 000. 110 000 in totaal dus. De verlagingen worden op basis van het ‘opt-out’-principe toegepast, dat wil zeggen dat ze worden doorgevoerd tenzij de klant aangeeft dat hij niet akkoord gaat.

Mega is een low-cost energieleverancier, die de energiekost voor de consumenten wil verminderen”, zegt Thomas Coune, CEO van Mega. “Vandaag zijn de energieprijzen het laagst van het voorbije jaar. We streven er altijd naar de voorschotten te laten aansluiten bij de reële energiekost. Het is voor de klant het beste om uit te komen bij een eindafrekening zo dicht mogelijk bij 0 euro. Het is de bedoeling om onaangename verrassingen te vermijden, met name dan een hoge eindafrekening. Maar ook omgekeerd: klanten moeten niet meer betalen dan wat ze gemiddeld verbruiken. Vandaar dat we al sinds januari voorschotverlagingen voorstellen aan onze klanten, en ook effectief doorvoeren”, aldus nog Coune.

Mega


Aan de redacteuren:
Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Elsie Van Linthout, perscontact en woordvoerder van Mega, elsie@luna.be op +32 475 26 01 03.

Over Mega

Mega (Power Online nv) is een lowcost-energieleverancier voor particulieren en professionals in België. Het bedrijf met maatschappelijke zetel in Luik, werd opgericht in 2013 door twee Belgische ondernemers, Michaël Corhay en Thomas Coune. Mega sluit rechtstreekse energiecontracten met lokale producenten van groene stroom (bijvoorbeeld: windenergie en photovoltaics) en koopt ook energie in op de beurs. Het is de grootste Belgische energieleverancier, en vijfdegrootste op de markt.

De Mega-groep telt momenteel zo’n 150 medewerkers in zijn kantoren in Luik, Leuven, Rotterdam (Nederland) en Montpellier (Frankrijk). In 2021 bedroeg de omzet 491 miljoen euro en draaide het bedrijf mooi breakeven met een kleine winst van 1,8 miljoen.

Meer informatie: www.mega. be