Leleux Associated Brokers

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel: +32 2 658 02 93
Gsm: +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be

Leleux Associated Brokers behaalt
ISAE 3402-certificatie voor de 11de keer

De Beursvennootschap behaalt de ISAE 3402-certificatie 2021;
voor het elfde jaar op rij zonder opmerkingen

Brussel, 2 december 2021 – Leleux Associated Brokers, de grootste onafhankelijke Belgische beursvennootschap, behaalt voor het elfde jaar op rij de ISAE 3402-certificatie. Leleux Associated Brokers is de enige Belgische beursvennootschap met deze certificatie. Deze internationaal erkende certificatie bevestigt opnieuw de uitmuntendheid van de controleprocedures van de Beursvennootschap evenals de doeltreffendheid van haar dagelijks beheer. Particuliere cliënten, en institutionele cliënten die diensten aan Leleux Associated Brokers uitbesteden, krijgen dankzij de certificatie zekerheid voor wat betreft de transparantie, controle en veiligheid van hun gedeponeerde effecten en liquiditeiten. Ze weten daarnaast ook dat ze kunnen rekenen op de goede uitvoering van hun beurstransacties.

Zoals dat al elf jaar het geval is, behaalde Leleux Associated Brokers haar ISAE 3402-certificatie voor 2021 zonder opmerkingen. Deze certificatie is het resultaat van een externe audit die gedurende bijna een maand werd uitgevoerd door het onafhankelijke revisorenbureau Mazars. Het bureau houdt daarbij rekening met meer dan 100 verificatiepunten die betrekking hebben op de efficiëntie en de betrouwbaarheid van de interne controles, zowel wat betreft IT als voor de operationele aspecten van de activiteiten van de Beursvennootschap.

Olivier Leleux, Voorzitter van het Directiecomité van Leleux Associated Brokers legt uit. ‘We leven in een wereld waarin er steeds meer regels zijn en die alsmaar afkeriger staat ten opzichte van risico’s. Daarom is het feit dat we de ISAE 3402-certificatie voor de elfde keer op rij behalen, een belangrijke garantie van de kwaliteit van onze interne controles voor al onze cliënten. Deze certificatie houdt een minutieuze externe audit in van de interne controles die door onze Beursvennootschap opgezet zijn. Omdat wij de enige onafhankelijke beursvennootschap zijn in België met een ISAE 3402-certificaat, kunnen wij ons ook als enige profileren als een ernstige en betrouwbare partner, zowel voor lokale banken die dagelijks beursdiensten aan ons uitbesteden als voor onze particuliere cliënten die hun effecten en liquiditeiten bij ons gedeponeerd hebben.

Voor verdere inlichtingen of interviews,
Gelieve contact op te nemen met Isabelle Schmit bij Luna:
+32 2 658 02 93, +32 495 59 38 06 of isabelle@luna.be

Over Leleux Associated Brokers

Leleux Associated Brokers werd opgericht in 1928 en is vandaag de eerste onafhankelijke Belgische beursvennootschap. Met een netwerk van meer dan 30 kantoren in heel België en meer dan 130 medewerkers, is de Beursvennootschap lid van de grootste internationale beursmarkten. Leleux Associated Brokers biedt investeringsoplossingen gaande van beleggingsadvies tot portefeuillebeheer. Met meer dan 15.000 particuliere cliënten biedt Leleux Associated Brokers ook dienstverlening aan rond transacties en bewaring van roerende goederen voor 5 grote financiële instellingen.

Ontdek ons op www.leleux.be