Resto du Cœur doet een nationale oproep om 5000 feestmaaltijden uit te delen aan hun begunstigden

door Luna
Resto du Cœur

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel: +32 2 658 02 93
Gsm: +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be

Resto du Cœur doet een nationale oproep
om 5000 feestmaaltijden uit te delen aan hun begunstigden

Fernelmont, 2 december 2021 – Resto du Cœur België, één van de pijlers van de voedselhulp in het hele land, lanceert een nationale oproep om geld in te zamelen. Het doel van deze oproep is om met deze schenkingen 5000 feestmaaltijden aan te kunnen bieden aan hun begunstigden. Om deze uitdaging aan te gaan, doet de Resto du Cœur een beroep op ieders vrijgevigheid (particulieren en bedrijven uit de private of publieke sector).

Nu de eindejaarsfeesten naderen, lanceert Resto du Cœur een humanistisch initiatief voor het hele land. De organisatie wil met name 5000 personen een feestmaaltijd aanbieden. De coronacrisis komt bovenop de extra uitdagingen die de winter sowieso al met zich meebrengt voor de meeste kansarmen. Concreet groeit in ons land de armoede in het algemeen, en de vraag naar voedselhulp in het bijzonder.

Jean-Gérard Closset, Voorzitter van de Federatie van Resto du Cœur België, verklaart: ‘We stellen vast dat het aantal mensen dat in armoede leeft in België alleen maar toeneemt. Terwijl iedereen ernaar uitkijkt om tijdens de eindejaarsfeesten momenten te delen met familie bij een heerlijke maaltijd, vrezen sommigen voor deze uitdagende periode. Ze worden namelijk geconfronteerd met de harde realiteit: dat ze niet in staat zijn om zichzelf te trakteren op een feestelijke maaltijd om de eindejaarsfeesten te vieren.

De solidariteitsactie “Een feestmaal voor iedereen” die in december 2020 plaatsvond, was een groot succes. Dankzij de ontvangen donaties kon de Federatie van Resto du Cœur België 4200 menu’s aanbieden aan hun begunstigden. Resto du Cœur vernieuwt daarom deze actie die als doel heeft om dit jaar de kaap van 5000 maaltijden te halen.

Jean-Gérard Closset vervolgt: ‘Resto du Cœur doet een beroep op de vrijgevigheid van particulieren, maar ook die bedrijven uit de private of publieke sector. Ons doel is om 5000 keer een glimlach op de gezichten van onze begunstigden te toveren. Iedereen kan deelnemen aan de actie door – afhankelijk van zijn middelen – één of meerdere menu’s aan te bieden aan onze meest kansarme medeburgers.

Al 36 jaar verzamelt Resto du Cœur levensmiddelen om ze te herverdelen aan mensen in nood. Solidariteit ligt aan de basis van de organisatie en ze hecht veel belang aan de kwaliteit van de hulp die ze biedt, zowel voor de goederen als voor het welzijn van haar begunstigden. De samenstelling van de menu’s respecteert de waardigheid van de begunstigden. Ze bestaan uit voedingsmiddelen waarvan de voedingswaarde overeenkomt met een evenwichtige maaltijd.

Concreet kunnen schenkers één of meerdere menu’s aanbieden, bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert voor slechts €10. Resto du Cœur biedt twee verschillende menu’s aan, waaronder een vegetarisch alternatief, om zoveel mogelijk mensen tevreden te stellen.

De menu’s bestaan – voor de vegetariërs – uit groentesoep, een vegetarische biefstuk met gemengde groenten en aardappelmousseline – en voor de niet-vegetariërs – uit gevogelte met groenten en gebakken aardappeltjes met kruiden. Als dessert wordt tot slot een chocoladecake met een mousse en een notencrumble geserveerd.

Op de site www.restosducoeur.be kunnen donoren in een paar klikken het (de) menu(’s) kiezen en de hoeveelheid die ze wensen te schenken. De Federatie zal de bestellingen vervolgens verwerken en deze maaltijden rechtstreeks herverdelen over de begunstigden in alle sociale restaurants van Resto du Cœur in België.

Financiële donaties kunnen worden gestort op rekening BE44 2400 3333 3345 met de mededeling: “het aantal feestmaaltijden x 10 euro”.

Schenkers krijgen voor donaties vanaf €40 een fiscaal attest van Resto du Cœur. In 2021 is deze schenking tot 45% fiscaal aftrekbaar.


Wens je meer informatie of een interview met de Federatie

van Resto du Cœur? Neem dan contact op met Isabelle Schmit bij Luna:
via telefoon: +32 2 658 02 93 of via GSM: +32 495 59 38 06,
of via mail isabelle@luna.be


Over de Federatie van de Belgische Resto du Cœur

De Federatie van de Belgische Resto du Cœur werd opgericht in 1991. Het is een vereniging zonder winstoogmerk die een reeks diensten aanbiedt om tegen uitsluiting te strijden: voedselhulp, onderwijs, huisvesting, gezondheidszorg en ruimtes voor ouders met baby’s.

De Belgische Federatie van Resto du Cœur telt momenteel 19 sociale restaurants: 13 in Wallonië (Aarlen, Bergen, Charleroi, Gembloux, La Louvière, Luik, Marche, Moeskroen, Namen, Quiévrain-Honnelles, Val de Sambre, Verviers, Waver), 4 in Vlaanderen (Aarschot, Assenede, Oostende, Tienen) en 2 in Brussel (Laken en Sint-Gillis) naast 5 vestigingen. De vestigingen zijn verspreid over heel België. Een foodtruck bezorgt daarnaast voedselhulp op afgelegen plaatsen in België waar bijna geen voedselhulp bestaat.

De Federatie bestaat uit een team van een honderdtal werknemers en om en bij de 500 vrijwilligers.

Voor meer informatie: www restosducoeur b