Lab9

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Aurélie Decoster bij Luna
Gsm: +32 495 59 38 00
aurelie@luna.be
Lab9-persberichten

Lab9 Stores investeert €4 miljoen in bevoorrading 15 nieuwe winkels

Aartselaar / Antwerpen / Bergen / Brussel / Doornik / Erpent / Genk / Hasselt / Leuven / Louvain-La-Neuve / Mechelen / Olen / Sint-Lambrechts-Woluwe / Sint-Martens-Latem /Turnhout, 4 juli 2022 – Na het afronden van zijn aankoop op 2 juni, startte Apple Premium Reseller Lab9 Stores met de integratie van de 15 overgenomen Switch-winkels in zijn netwerk. Om dit te verwezenlijken heeft de Lab9 Stores om te beginnen de stock in zijn nieuwe winkels stevig aangevuld met zo’n 5500 Apple-producten en accessoires. De totale investering hierin bedraagt 4 miljoen euro. Daarnaast wil Lab9 zijn nieuwe klanten maximaal ontzorgen door openstaande bestellingen van Switch-klanten te verwerken, reeds aangekochte Switch-cadeaubonnen te aanvaarden en klanten de mogelijkheid geven om herstellingen aan te melden in alle winkels. Bovendien hebben de overgenomen medewerkers van Switch ondertussen een opleiding achter de rug om alle Lab9-systemen onder de knie te krijgen en zijn ze mee met de normen en waarden van het bedrijf.

Midden mei kwam de Apple-speler tot een akkoord voor de overname van 15 Switch-locaties. Op 2 juni werd de deal officieel afgerond en kwamen de winkels en medewerkers in het beheer van Lab9 Stores terecht. Dankzij deze overname telt Lab9 Stores nu 26 winkels, wat van het bedrijf de grootste Apple Premium Reseller (APR) van ons land maakt. Ondertussen is de volledige rebranding zo goed als achter de rug en verdwijnt de naam Switch volledig uit het straatbeeld.

Investering van €4 miljoen in Apple-toestellen

Sinds de overname van de 15 Switch-locaties, heeft Lab9 Stores niet stilgezeten. Om aan de vraag van de klant te blijven voldoen, heeft Lab9 Stores maar liefst €4 miljoen geïnvesteerd in Apple-toestellen. Deze eerste investering is het totale bedrag voor de bevoorrading van zijn 15 nieuwe winkels. Lab9 Stores heeft nu zo’n 5500 Apple-toestellen en accessoires voor Apple-producten in totaal aangekocht. Concreet gaat het over 1650 iPhones, 850 iPads, 450 Apple Watches en 900 Macs.

Nadruk op continuïteit & vertrouwen

Om de continuïteit voor de klant te verzekeren, besliste Lab9 Stores om de 15 winkels – ook tijdens de overgangsfase – zo veel mogelijk open te houden. Ondertussen hebben alle winkels nu ook hun APR-status teruggekregen. Ook de overgenomen ex-medewerkers van Switch zijn ondertussen speciaal opgeleid volgens Lab9-standaarden. Bovendien zal Lab9 Stores zich ontfermen over de openstaande orders en aangekochte cadeaubonnen van ex-Switch-klanten.

Geert Coolman, CEO van Lab9 Group, verklaart: ‘Het APR-winkelconcept van Lab9 garandeert klanten het hoogste niveau van klantenbeleving. Om dit te realiseren hebben we de ex-Switch-medewerkers die we in dienst genomen hebben, een basisopleiding gegeven om klanten te helpen met de juiste kennis over de Apple-toestellen en dienstverlening die we aanbieden. In de komende maanden staan er voor hen nog andere opleidingen op de planning. Daarnaast zijn we ook volop medewerkers aan het rekruteren voor in de nieuwe locaties. De bestaande klanten van de overgenomen winkels kunnen er dus op vertrouwen: we doen er alles aan om hen zo goed mogelijk bij te staan met advies en hen te helpen waar we kunnen, net zoals we dat doen met al onze klanten in onze andere winkels.

Dienstverlening in de winkels

Net als in alle andere Lab9 Stores, kunnen klanten ook in deze winkels rekenen op een optimale dienstverlening. Klanten kunnen er steeds terecht voor professioneel advies over Apple-toestellen, bestellingen en herstellingen.

Hoewel nog niet al onze 15 winkels over een hersteldienst beschikken, bieden we deze dienstverlening toch al overal aan. Klanten kunnen hun kapot toestel binnenbrengen in eender welke Lab9 Store. We zorgen er achter de schermen voor dat hun Apple-toestel naar de dichtstbijzijnde Lab9-Store met hersteldienst wordt gebracht. Ze kunnen het toestel na herstelling gewoon komen ophalen in de winkel waar ze het binnengebracht hebben’, concludeert Coolman.

Lab9 Mechelen
Nieuwe Lab9 Store in Mechelen

Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Aurélie Decoster bij Luna via GSM: 0495 59 38 00 of via mail: aurelie@luna.be


Over Lab9

Lab9 Pro heeft 29 jaar ervaring als systeemintegrator in de IT-sector (B2B) met focus op de creatieve markt – waarbij het bedrijven en scholen helpt met hun digitale transformatie, met Apple-producten, Adobe-software en Microsoft 365-oplossingen. Ten slotte biedt Lab9 Pro opleidingen aan, om meer te halen uit Apple-producten, Adobe software en Microsoft 365-oplossingen op Apple-platformen. Lab9 Pro met locaties in Kortrijk, Deurne en Hasselt werd opgericht in 1993 als Online Grafics, en boekte in 2021 een omzet van 39 miljoen euro met 66 medewerkers (eind 2021).

Dochter Lab9 Stores werd opgericht in 2007. Lab9 Stores is een Apple Premium Reseller en heeft 26 winkels in België, namelijk in Aalst, Aartselaar, Antwerpen Noorderlaan, Antwerpen Theater, Bergen, Brugge, Brussel, Deurne, Doornik, Erpent, Genk, Hasselt, Ieper, Kortrijk, Kuringen, Leuven, Louvain-La-Neuve, Luik, Mechelen, Namen, Olen, Oostende, Roeselare, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Martens-Latem en Turnhout. Deze entiteit boekte in 2021 een omzet van 38 miljoen euro met een 60-tal medewerkers (eind 2021).