Lab9 logo

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Aurélie Decoster bij Luna
Gsm: +32 495 59 38 00
aurelie@luna.be
Lab9-persberichten

Lab9 investeert €600.000 in nieuwe Apple-belevingswinkel in Wijnegem

7de Lab9 Store in de provincie Antwerpen en 19de in Vlaanderen

Wijnegem / Kortrijk, 6 juni 2024 – Lab9 Stores, ‘s lands grootste Apple Premium Reseller, opent een gloednieuwe Apple Premium Partner-winkel (APP) in Wijnegem. Het gaat over de 7de Lab9 Store in de provincie Antwerpen, en is meer bepaald gelegen in het winkelcentrum Wijnegem Shop Eat Enjoy. Het is ondertussen de vierde APP in België, de 19de Lab9 Store in Vlaanderen en de 30ste winkel in België in totaal. De ruime en toegankelijke winkel heeft ook een technische ruimte voor herstellingen. Lab9 investeert € 600.000 in deze nieuwe locatie. Het bedrijf verwacht in deze winkel eind 2025 een jaaromzet van € 4 miljoen te behalen.

Met de opening van deze winkel telt de provincie Antwerpen in totaal maar liefst zeven Lab9 Stores. De andere zes winkels bevinden zich meer specifiek in Aartselaar, Mechelen, Olen, Turnhout en twee in het centrum (Antwerpen Noorderlaan & Antwerpen Theater).

Geert Coolman, CEO van Lab9 Group, licht zijn keuze toe: ‘Met deze Lab9 Store willen we zowel lokale klanten ontvangen als het shoppingpubliek uit de omliggende regio’s. Bezoekers kunnen een afspraak maken bij Lab9 om hun iPhone-batterij of -scherm te laten herstellen, terwijl ze rustig verder shoppen of iets gaan eten.’

Wijnegem Shop Eat Enjoy is met een oppervlakte van 62.000 m2 één van de grootste winkelcentra van ons land. Het shopping center bevat zo’n 250 winkels, vooral in fashion, food en lifestyle. De Lab9 Store bevindt zich op de 1ste verdieping en tussen Douglas en WE, en recht tegenover Tommy Jeans. Het shoppingcenter is vlot te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto, en beschikt over gratis parkeergelegenheid.

Maximale Apple-beleving & opleidingen in de winkel

Daarnaast beschikt de gloednieuwe locatie ook over een hersteldienst in de winkel, en over een opleidingslokaal. Er worden elke zaterdag gratis trainingen gegeven door Apple-experts voor het brede publiek rond het gebruik van de nieuwe Apple hardware en software. De opleidingen die gegeven worden, gaan onder andere over de volgende onderwerpen: Maak kennis met iOS, De voordelen van iCloud en Video’s bewerken met iMovie.

Verdere nationale verankering van Lab9 Stores

Lab9 Stores is al een sterke brand, maar blijft investeren in zijn verdere nationale verankering door de creatie van nieuwe winkels verspreid over heel België. Ook reeds bestaande Lab9-winkels zullen de komende jaren omgebouwd worden tot het nieuwe APP-concept.

Tegen eind 2025 verwacht Lab9 in Wijnegem een omzet van ongeveer € 4 miljoen te behalen. In totaal investeerde het bedrijf € 600.000 in deze nieuwe locatie om de winkel in te richten volgens de strenge richtlijnen van Apple.

Er zijn vanaf de opening 5 medewerkers aan het werk in de winkel. In functie van de groei van de winkel zullen er in de toekomst nog meer medewerkers aangeworven worden.

Picture1

Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met
Aurélie Decoster bij Luna via GSM: 0495 59 38 00 of via mail: aurelie@luna.be

Over Lab9

Lab9 Pro heeft 30 jaar ervaring als systeemintegrator in de IT-sector (B2B) met focus op de creatieve markt – waarbij het bedrijven en scholen helpt met hun digitale transformatie, met Apple-producten, Adobe-software en Microsoft 365-oplossingen. Ten slotte biedt Lab9 Pro opleidingen aan, om meer te halen uit Apple-producten, Adobe software en Microsoft 365-oplossingen op Apple-platformen. Lab9 Pro met locaties in Kortrijk, Deurne en Hasselt werd opgericht in 1993 als Online Grafics, en boekte in 2023 een omzet van 50 miljoen euro met 75 medewerkers (eind 2023).