Westpole

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
GSM: +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be
WESTPOLE-persberichten

Dirk De Boeck country manager voor België bij WESTPOLE

Brussel, 6 september 2022 – Bij WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en oplossingen en specialist in digitale transformatie, promoveert Dirk De Boeck tot country manager voor België. Hij werd er eerder dit jaar aangetrokken als director managed services en zet nu een stap hogerop.

De Boeck wil als country manager Belgium nog meer focussen op de rol die WESTPOLE wil spelen als cloud partner par excellence en hun daarbij horende (hybride) cloudaanbod. ‘Zij die de stap nog willen zetten naar de cloud, kunnen we helpen bij de transformatie en adoptie van hun project. En bedrijven die die sprong al hebben gemaakt, kunnen vaak nog vooruitgang boeken op vlak van kostenoptimalisatie en risicobeheer. Ik geloof sterk in de begeleidende rol die we daarbij kunnen spelen’, stelt De Boeck. Hij voert een aantal aanpassingen in de organisatie door om deze strategische keuze scherp te stellen.

Ik vergelijk deze evolutie graag met die van een restaurant dat met een kleinere menukaart gaat werken, en zich gaat concentreren op die gerechten waarvoor het de reputatie heeft de beste te zijn’, voegt Dirk De Boeck nog toe. ‘Proactief concentreren we ons op digitale infrastructuur en cloud computing-projecten. Dat was voordien voor een stuk al het geval, maar we hadden nog altijd alle andere opties op het menu staan. Die menukaart wordt nu een stuk beperkter. Natuurlijk behouden we een basiskaart voor andere smaken, maar ook niet meer dan dat.’.

Het parcours van De Boeck

Dirk De Boeck (54) heeft er al een uitgebreid traject in IT (& business) management op zitten, hoofdzakelijk op het vlak van bedrijfsveranderingsprocessen, future-proofing, lanceringen en heroplevingsprojecten. Hij staat voor een pragmatische en probleemoplossende aanpak en schuwt daarbij de uitdagingen niet.

De Boeck heeft meer dan 25 jaar ervaring in IT-management. In zijn management consultancy carrière was hij onder andere actief als Senior Manager Digital Projects bij Colruyt Group. Daar stond hij in voor grote innovatieve en IT-projecten met een enorme marketing footprint voor verschillende departementen. Daarvoor was hij Managing Partner van een startup binnen de Cronos groep en nam hij verschillende managementrollen op zich: als Sales Director Benelux bij Damovo (een internationale ICT service provider) en als EMEA Expert Defense and Government bij HP. Drie jaar lang was hij Head of ICT Innovation bij bpost. Tussen 2007 en 2011 was hij Belux Sales Director bij British Telecom. In februari 2022 werd hij bij WESTPOLE Benelux aan boord gehaald als Director Managed Services.

Dirk De Boeck
Dirk De Boeck

Wens je meer informatie of een interview, neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt bij Luna: jeroen@luna.be, +32 2 658 02 96 of +32 485 64 82 36.
Je vindt alle persberichten van WESTPOLE op onze website via deze link

Over WESTPOLE

WESTPOLE België, leverancier van IT-diensten en oplossingen en specialist in digitale transformatie, maakt deel uit van de bedrijvengroep WESTPOLE. Deze is op zijn beurt eigendom van de LIVIA Group, met bijna 600 medewerkers en 9 kantoren in Italië, België, Luxemburg en Frankrijk. WESTPOLE is de ideale partner voor de digitale transformatie van bedrijven. Het bedrijf heeft meer dan 40 jaar ervaring in het beheer van technologie en innovatie.

WESTPOLE ontzorgt bedrijven van het beheer van infrastructuur en applicaties en ondersteunt hen bij hun digitale transformatie via een op maat ontworpen totaalaanpak. De onderneming staat klanten bij in hun strategische uitdagingen op gebieden zoals cloudtoepassingen, infrastructuur, cyberbeveiliging, evenals bij state-of-the-art onderwerpen als Cloud Computing, Infrastructure, Applications en Cybersecurity, maar ook vooruitstrevende gebieden zoals Artificial Intelligence en Blockchain.

WESTPOLE benadert innovatie met een baanbrekende, gepassioneerde en empathische spirit en creëert zo een nieuwe referentie in de informatietechnologiemarkt.

Voor meer informatie: www.westpole.be