De schoonheidssector heropent veilig op 1 maart

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Elsie Van Linthout bij Luna
Gsm: +32 475 26 01 03
elsie@luna.be

De schoonheidssector heropent veilig op 1 maart;
check out mysafebeautysalon-be

  • De schoonheidssector heropent op 1 maart, zoals al gepubliceerd bij ministerieel besluit.
  • Schoonheidsspecialisten, visagisten, voetverzorgers, masseurs, nagelstylisten, en make-upspecialisten hebben opnieuw enorm geïnvesteerd en zijn klaar om veilig te werken.
  • Meer dan 400 schoonheidsinstituten & -salons registreerden zich al op mysafebeautysalon-be, en de registraties blijven binnenstromen.

Berchem, 24 februari 2021 – Op 1 maart mag de schoonheidssector (eindelijk) heropenen. Schoonheidsspecialisten, visagisten, voetverzorgers, nagelstylisten, en make-upspecialisten zullen dan 4 maanden verplicht gesloten geweest zijn, bovenop de 2 maand verplichte sluiting tijdens de eerste lockdown. De opening op 1 maart werd al opgenomen in het ministerieel besluit dat gepubliceerd werd op 7 februari. Vorige week kreeg beroepsfederatie Besko ook goedkeuring van haar protocol voor een veilige werking. Besko creëerde verder de website mysafebeautysalon-be. Alle schoonheidsprofessionals in de sector kunnen zich op deze website registreren om aan klanten te bevestigen dat ze alle richtlijnen zullen naleven en veilig zullen werken.
#veiligbijmijnbeautyprofessional

We zijn blij dat we eindelijk weer open mogen gaan”, aldus voorzitter John Boeckx. “We werken al de hele tijd veilig, er was ook niet echt sprake van besmettingen in de schoonheidsinstituten en -salons. Het was dan ook bijzonder zwaar om vier maand niet te kunnen werken, maar uiteraard gaat gezondheid ook voor de schoonheidsprofessionals boven alles. Nu kunnen we onze klanten eindelijk weer wat “verwennen”. We hebben (opnieuw) enorm geïnvesteerd in een veilige heropstart en werking. De mensen moeten zich al veel ontzeggen, dus we hopen dat ze massaal afspraken met schoonheidsprofessionals zullen gaan maken en dat we de verliezen van de voorbije maanden toch wat zullen kunnen compenseren”, besluit Boeckx.

Alle schoonheidsprofessionals die zich registreren op mybeautysalon-be ontvangen een online en een offline informatie- en promotiekit. De online kit bevat beeldmateriaal voor de website, mail en social media van de schoonheidsprofessionals. De offine kit bevat een certificaat dat men zich houdt aan de veiligheidsvoorschriften (= van registratie op de site mysafebeautysalon-be); een poster met alle richtlijnen voor in het salon/instituut; het sectorprotocol dat goedgekeurd werd door de verschillende ministeries van werk; en tenslotte deur- en salonstickers om klanten gerust te stellen.

Door zich te registeren op de website mybeautysalon-be, engageert de schoonheidsprofessional zich als veilig schoonheidsinstituut/-salon’, licht Besko-bestuurslid Sofie Leyten dit initiatief toe. ‘De meer dan 400 schoonheidsprofessionals die zich al registreerden, verzekeren hun klanten zo dat ze de gezondheidsregels respecteren, dat ze aandacht hebben voor de veiligheid en gezondheid van hun klanten, en dat ze professionals zijn op wie klanten kunnen vertrouwen. Uiteraard zijn we sowieso gehouden aan het respecteren van de regels, maar met dit platform engageren de schoonheidsprofessionals zich toch nog net actiever hiertoe.

De maatregelen die van toepassing zijn op de sector:

  • Klanten en schoonheidsprofessionals dragen een mondmasker gedurende de hele duurtijd van de behandeling (met uitzondering van een gezichtsbehandeling waarbij dit niet mogelijk is).
  • De afstandsregels worden gerespecteerd (opnieuw: waar mogelijk).
  • Er is alcoholische handgel beschikbaar voor de klanten.
  • Klanten mogen enkel op afspraak langsgaan in het instituut/salon.
  • De veiligheidsinstructies hangen zichtbaar uit aan de ingang van het instituut/salon.

Deze actie is een initiatief van Besko vzw met steun van het Fonds voor Bestaanszekerheid PC 314.

Aan de redacteuren

Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Elsie Van Linthout bij Luna: elsie@luna.be, +32 475 26 01 03.
Maandag 1 maart mag de sector heropenen. Wil je maandag graag spreken met iemand die actief is in de schoonheidssector? Wil je al voor maandag langs gaan of contact hebben om de voorbereidingen voor de heropening na te gaan? Contacteer dan Luna voor een schoonheidsprofessional in jouw regio.

Over Besko vzw
Besko is de federatie van de schoonheidsinstituten en -salons, met zo’n 700 leden, met name schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, voetverzorgers, masseurs en visagisten/make-upspecialisten. Om lid te worden moet men een erkende opleiding gevolgd hebben. Besko staat echter ten dienste van de ganse sector, niet enkel van de leden.
Besko organiseert (in normale tijden) ook twee keer per jaar het salon Estetika, gericht op de professionals in haar sector.
Tenslotte vertegenwoordigt Besko vzw de sector naar de overheden toe in Vlaanderen, en verdedigt de federatie de belangen van de sector in het algemeen.