De beursvennootschap Bocklandt zal toetreden tot Leleux Associated Brokers op 8 juni 2020

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel: +32 2 658 02 93
Gsm: +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be

De beursvennootschap Bocklandt zal toetreden
tot Leleux Associated Brokers op 8 juni 2020

De overeenkomst werd goedgekeurd door de Nationale Bank van België

Brussel, 3 juni 2020 – De beursvennootschap Bocklandt heeft besloten zich aan te sluiten bij de beursvennootschap Leleux Associated Brokers. Vanaf 8 juni 2020 kunnen de 1.200 cliënten van de beursvennootschap gelegen in Sint-Niklaas genieten van de vele diensten aangeboden door Leleux Associated Brokers, terwijl ze het geprivilegieerde contact met de medewerkers van de beursvennootschap alsook met de Heer Xavier Bocklandt, zaakvoerder en effectenmakelaar, behouden. De overeenkomst werd goedgekeurd door de Nationale Bank van België.

Regelgeving aan de oorsprong van de samenwerking

Het is de recente ontwikkeling van de wetgeving in de financiële sector, en meer in het bijzonder de inwerkingtreding van de Europese richtlijn. MiFID II, gevolgd door de MIFIR-verordening en de Europese GDPR-richtlijn, die aan de oorsprong ligt van de toenadering tussen Leleux Associated Brokers en Bocklandt. Sinds 2018 kwamen de twee huizen bijeen om de IT-ontwikkelingen te bespreken die nodig waren om te voldoen aan de nieuwe wettelijke vereisten, die steeds frequenter werden en met steeds kortere deadlines. Het was uiteindelijk einde 2019 dat de aandeelhouders van de beursvennootschap Bocklandt besloten om bij Leleux Associated Brokers toe te treden.

Een strategie gebaseerd op onafhankelijkheid

Deze overeenkomst past perfect bij de strategie die Leleux Associated Brokers al meer dan twintig jaar ontwikkelt, een strategie gebaseerd op het onafhankelijk kapitaal en de regionale aanwezigheid. Als gevolg van de fusie tussen de twee onafhankelijke beursvennootschappen in de vroege jaren 2000 (J. Leleux & Cie uit Zinnik en de Brussels Union Belgian Brokers), werd Leleux Associated Brokers in december 2000 vervoegd door de beursvennootschap Delta (actief in Gent en Melsele), vervolgens in september 2002 door de beursvennootschap Ropsy & Cie (actief in Brussel sinds 1928), in november 2004 door de effectenmakelaar Bernard Busschaert uit Knokke, in november 2007 door de beursvennootschap J. Quatannens & Co in Anzegem en ten slotte Van Glabbeek in november 2018.

Xavier Bocklandt, zaakvoerder van de beursvennootschap Bocklandt: “Tijdens de belangrijkste beursveranderingen van de afgelopen jaar heeft beursbedrijf Bocklandt altijd zijn onafhankelijkheid weten te behouden en deze ten dienste gesteld van zijn cliënten. Het hoge aantal nieuwe voorschriften dat moet worden geanalyseerd en in onze procedures worden geïntegreerd, evenals het aanhoudende tempo van deze belangrijke veranderingen, leidt ons steeds meer af van onze doelstelling om onze cliënten van dienst te zijn. We hebben daarom besloten om ons aan te sluiten bij een collegiale beursvennootschap die onze filosofie en klantenservice deelt, een vennootschap die gehecht is aan zijn onafhankelijkheid en het belang van de cliënt boven de zijne plaatst. Door toe te treden tot het Huis Leleux kunnen we ons uitsluitend richten op het bedienen van onze cliënten, terwijl we onze onafhankelijkheid behouden, ten volle profiteren van een uitgebreide structuur en onze cliënten nieuwe diensten aanbieden.

Olivier Leleux, voorzitter van het directiecomité van Leleux Associated Brokers is tevreden met de overeenkomst die zojuist is gesloten: “Deze toenadering met beursvennootschap Bocklandt kaart de onafhankelijkheid van ons bedrijf aan. In een meer en meer geconsolideerde financiële sector wordt Leleux Associated Brokers meer dan ooit een particuliere en institutionele belegger, een betrouwbare, objectieve en neutrale partner, die een nauwe relatie met zijn cliënten biedt door een steeds grotere aanwezigheid op lokaal niveau. Bovendien is het ontvangen van een gerenommeerd huis zoals beursvennootschap Bocklandt tot onze beursvennootschap een geweldige manier om samen bijna 190 jaar ervaring te brengen. De expertise van de familie Bocklandt, de vrucht van een lange financiële traditie sinds 1926, belooft een bijzonder veelbelovende samenwerking.

Voor verdere inlichtingen of interviews,
gelieve contact op te nemen met Isabelle Schmit bij Luna:
+32 2 658 02 93, +32 495 59 38 06 of isabelle@luna.be

Over Leleux Associated Brokers

Leleux Associated Brokers N.V. werd opgericht in 1928 en is vandaag de eerste onafhankelijke Belgische beursvennootschap. Met een netwerk van meer dan 30 kantoren in heel België en meer dan 130 medewerkers, is de beursvennootschap lid van de grootste internationale beursmarkten. Leleux Associated Brokers biedt investeringsoplossingen gaande van beleggingsadvies tot portefeuillebeheer. Met meer dan 12.000 particuliere cliënten biedt Leleux Associated Brokers ook dienstverlening aan rond transacties en bewaring van roerende goederen voor 5 grote financiële instellingen.

Voor meer informatie: www.leleux.be

één miljoen euro voor vastgoedfranchisegever We Invest
De effectenmakelaar Christophe Keusters sluit zich aan bij het Antwerps agentschap van Leleux Associated Brokers