Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
GSM : +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be
Persberichten Aldes

Aldes breidt zijn gamma van gepatenteerde luchtroosters uit

Aldes creëert een circulaire versie van het Twisted®-luchtrooster, aangepast aan utiliteitsgebouwen

Luik, 15 februari 2023 – De Aldes Groep, de specialist in ventilatie die de luchtkwaliteit en de energieprestaties van gebouwen verbetert, vervolledigt haar Twisted®-luchtverspreidingsassortiment met de circulaire Twisted®. Dit plafondrooster maakt gebruik van de gepatenteerde technologie van Aldes, is geschikt voor utiliteitsgebouwen (kantoren, winkels, hotels, enz.) en zal de mogelijkheid bieden om het energieverbruik van gebouwen te verminderen. Aldes Benelux streeft naar een verdubbeling van de omzet van Twisted® in 2023.

Omdat de bouw voortdurend evolueert, heeft Aldes besloten om zijn Twisted®-assortiment uit te breiden en de circulaire Twisted® te creëren. Deze nieuwe versie van Twisted® is ontworpen om het leven van professionele partners te vereenvoudigen door te focussen op installatiegemak en integratie in interieurs. De technologie, gepatenteerd door Aldes, garandeert een uitstekende circulatiesnelheid en optimaliseert de luchtstroom voor een optimaal comfort van de gebruikers van utiliteitsgebouwen. Aldes heeft als doel om de verkoop van Twisted® te verdubbelen en van 2.800 naar 5.000 verkochte eenheden te gaan in 2023.

De circulaire Twisted®, een uniek luchtroostermodel

De grote mengcapaciteit maakt de rotatie van de binnenluchtstraal mogelijk en zorgt voor voldoende uitwerpsnelheid om een wervelluchtstraal te creëren. Deze wervelstraal zal de beweging van de omgevingslucht opwekken en deze dus vermengen met de uitgeblazen lucht om een grote homogeniteit van de temperaturen in de verblijfszone te garanderen. Dit is essentieel voor het thermisch comfort. Dit unieke model voor de luchttoevoer en afvoer is ontworpen voor een brede waaier aan luchtstromen (150 m³/u tot 600 m³/u). Het past zich aan alle gipsplaatplafonds aan, maar ook aan zichtbare ventilatiesystemen. Deze wervelroosters beschikken ook over een discreet ontwerp dat compatibel is met andere Aldes-producten om oneindige afwerkingsmogelijkheden te bieden en zo te integreren in het interieurontwerp van het gebouw. Al deze nieuwe opties maken van Twisted® een compleet luchtverspreidingsgamma.

Mogelijkheid om energieverlies van het gebouw te verminderen

Om het energieverlies van het gebouw te helpen verminderen, gaat Twisted® in de komende maanden nog een stap verder. Als optie in de circulaire en plaatversies van het rooster biedt Twisted® een dichtheid van klasse C. Dit betekent dat er zeer weinig lekken op het netwerk zijn, en dus verzekert het een laag energieverbruik. Het Twisted®-assortiment kan worden geselecteerd in de software Aldes Selector Koanda 3D. Deze ondersteunende software voor de selectie van luchtroosters in utiliteitsgebouwen zorgt voor het integraal beheer van een project.

Afbeeldingen van de circulaire Twisted®

3D-visualisatie van de Twisted®-luchtstraal op de Selector Koanda 3D-selectiesoftware

Aan de redacties:
Wens je meer informatie, een interview met Aldes of een bedrijfsbezoek in Luik? Neem dan contact op met Isabelle Schmit van Luna, via e-mail: isabelle@luna.be of telefonisch op: +32 2 658 02 93 of +32 495 59 38 06.

Over Aldes

Het Belgische filiaal van Aldes is gelegen in Hermalle-sous-Argenteau (Luik). Aldes is een internationale familiale groep die systemen ontwerpt, produceert en commercialiseert die beantwoorden aan de vereisten inzake luchtkwaliteit, thermisch comfort en energiezuinige gebouwen. De producten van Aldes zijn zowel voor individuele woningen en collectieve huisvesting als voor utiliteitsgebouwen ontworpen.

Het bedrijf is vandaag actief in verschillende activiteitsdomeinen: ventilatie (zelfregelend en vochtgestuurd ventilatiesysteem C, WTW-ventilatie, etc.), thermisch comfort (multifunctionele systemen, warmtepompen, etc.) en centrale stofzuiginstallaties. Daarnaast exporteert Aldes zijn knowhow naar alle werelddelen via een uitgebreid commercieel netwerk.

Voor meer info: aldesbenelux(dot)com