Grand Thornton

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
GSM : +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be

Twee nieuwe partners bij Grant Thornton: Kristof Wuyts & Sébastien Gatellier

Berchem, Brussel, Gent, Jumet, Doornik en Turnhout – 15 februari 2023 – Grant Thornton Belgium, bedrijfsadvieskantoor met expertise in audit, accountancy, tax & legal en bedrijfsadvies in de ruime zin, wil zijn activiteiten bestendigen en verder uitbouwen. In het kader daarvan benoemen ze twee nieuwe partners: Kristof Wuyts en Sébastien Gatellier. Hun aanstelling brengt het totaal aantal partners binnen de organisatie op 26.

Kristof Wuyts als Partner Tax

Antwerpenaar Kristof Wuyts (37) wordt Partner Tax, met focus op private client services. Hij begon zijn carrière bij PwC in 2008, waar hij van consultant doorgroeide tot senior manager. Een tijd lang combineerde hij dit met een mandaat als praktijkassistent aan de faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen. In 2020 zette hij de stap naar Grant Thornton als Corporate Tax & Private Client Services Director.

Bij Grant Thornton wordt hij nu dus partner. Zo goed als zijn hele carrière als adviseur staat in het teken van het adviseren van familiebedrijven en de families achter deze bedrijven. Als partner zal hij deze dienstverlening verder ontwikkelen. ‘Het is een cliché, maar kmo’s en familiebedrijven blijven de ruggengraat van onze economie. De lokale verankering van deze bedrijven blijft een sterkte, maar dat weerhoudt hen er niet van om voor een breder perspectief te kiezen’, weet Wuyts.

Veel ondernemers maken die denkoefening pas als ze ervoor staan, maar dat moet je al veel eerder doen. Neem daarbij nog de toegenomen complexiteit op wettelijk en fiscaal vlak, dan weet je dat dit zaken zijn die je als ondernemer best quasi continu monitort. ’Bij die strategische initiatieven, (inter)nationale expansies of bedrijfsoverdrachten willen wij bij Grant Thornton onze rol van trusted advisor ten volle uitspelen’, aldus nog Kristof Wuyts.

Sébastien Gatellier als partner Accountancy

Sébastien Gatellier (46) wordt partner Accountancy. Hij vervoegde in 2010 De Witte-Viselé Associates (DWVA), dat in 2017 aansloot bij Grant Thornton, en van waaruit hij doorgroeide tot partner. Daarvoor was hij actief als accountant bij verschillende internationale bedrijven, zoals Akka Technologies (dat ingenieursdiensten levert aan industriële bedrijven) en Toshiba Tec Europe Retail Information Systems (filiaal van Toshiba Tec Corporation).

De aansluiting van DWVA paste in de strategie van Grant Thornton om hun adviesdiensten in de Waalse en Brusselse regio verder te ontwikkelen’, stelt Sébastien Gatellier. ‘Die doelstelling is er nog steeds, maar mijn focus ligt toch vooral op regio Brussel. Daar vind je de meeste ondernemingen, die ik met mijn ervaring in verschillende internationale bedrijfscontexten optimaal kan bijstaan. Daarnaast wil ik verderbouwen aan een sterk Accountancy-team in Vilvoorde. Geen evidentie in de huidige arbeidsmarkt. Daarom wil ik Grant Thornton mee in de verf zetten op meerdere terreinen. De war for talent begint wat mij betreft al op de schoolbanken. We hebben immers plaats voor gemotiveerd jong talent dat zijn of haar stage of carrière graag bij ons wil aanvatten.

Beide benoemingen sluiten aan bij de groeistrategie van Grant Thornton

Ria Verheyen, Managing Partner bij Grant Thornton Belgium, licht de benoeming verder toe: ‘Zowel Kristof als Sébastien zijn voor mij de veruitwendiging van een nieuwe lichting trusted advisors. Ze staan zeer dicht bij de klant en houden perfect voeling met diens specifieke businessrealiteit. Dat zorgt ervoor dat ze multidisciplinair kunnen inspelen op de concrete uitdagingen die zich bij hun klanten aandienen. Bij Kristof Wuyts vertrekt dat vanuit de private client services-offering, op zakelijk vlak, maar ook persoonlijk.’

Sébastien Gatellier, net als zijn collega’s, overstijgt de rol van accountant, en denkt als een ware bedrijfsadviseur vakoverschrijdend met de klant mee en identificeert zijn specifieke uitdagingen’, voegt Ria Verheyen nog toe.

Sébastien Gatellier, Partner Accountancy, en Kristof Wuyts, Partner Tax

Aan de redacteuren

Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt bij Luna: jeroen@luna.be, +32 485 64 82 36.

Over Grant Thornton

Grant Thornton Belgium is een full-service bedrijfsadviseur met expertise in audit, accountancy, tax en legal, en bedrijfsadvies. Het bedrijf telt meer dan 220 medewerkers in ons land, in 6 vestigingen in Brussel, Vlaanderen en Wallonië (in Antwerpen, Brussel, Gent, Doornik, Turnhout en Jumet).

Ruim 62.000 Grant Thornton medewerkers, in meer dan 140 landen, streven ernaar om het verschil te maken voor hun klanten, collega-specialisten en de gemeenschappen waarin we leven en werken.