Van In

Klantenfiche

Van In

Sector: Onderwijs, Uitgeven


Doelgroep van de klant: B2C


Positie Luna: PR-partner


Activiteiten: Perscontacten, copywriting en crisiscommunicatie


Periode: 2015 –


Regio: België

Omschrijving:

Uitgeverij Van In is de grootste educatieve uitgever in België en maakt deel uit van Sanoma learning, een onderdeel van de Finse groep Sanoma. Het bedrijf werd opgericht in 1833 en heeft vandaag vestigingen in Wommelgem, Gent en Mont-Saint-Guibert.

Dankzij de inzet van zo’n 190 medewerkers en nog veel meer auteurs biedt Van In het onderwijs innovatieve en kwaliteitsvolle leermiddelen aan, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Het gaat onder meer over de digitale leerplatformen Bingel (N) en Wazzou (F) voor het lager onderwijs, en Diddit (N) en Udiddit (F) voor het secundair onderwijs. Die systemen maken gepersonaliseerd leren en lesgeven mogelijk.

Uitgeverij Van In en Luna hebben al jaren een nauwe relatie en werken samen voor alle contacten met de pers. Dat gaat van persberichten over interviews, tot informele lunches met journalisten. Luna begeleidt Van In ook met zijn interne en externe crisiscommunicatie, bijvoorbeeld bij een reorganisatie waarbij een collectief ontslag kwam kijken, of bij kritische artikels over de leermiddelen die Van In ontwikkelt.