We Invest haalt €4,5 miljoen op voor vastgoedkantoren in Vlaanderen

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel.: +32 2 658 02 93
Gsm: +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be

We Invest haalt €4,5 miljoen op
voor vastgoedkantoren in Vlaanderen

De Belgische scale-up in residentieel vastgoed
gaat nu ook de Vlaamse markt ontwikkelen

Brussel, 2 juni 2021 – De Belgische scale-up in residentieel vastgoed en franchisegever We Invest haalt 4,5M€ op. De franchisegever heeft als ambitie om een netwerk van 25 vastgoedkantoren in Vlaanderen op te zetten met dat vers kapitaal. Dat wil dus concreet zeggen dat er een nieuw ‘merk’ van vastgoedkantoren bijkomt in het Vlaamse straatbeeld. We Invest plant binnenkort al een eerste We Invest-vastgoedkantoor te openen in Vlaanderen. Daarnaast plant het bedrijf ook verdere investeringen in technologie voor een verregaande digitale transformatie van de vastgoedverkoop.

We Invest Real Estate, Belgische vastgoed scale-up, heeft 4,5 miljoen euro aan fondsen opgehaald voor met name de uitbouw van een We Invest-kantorennetwerk in Vlaanderen. Dat wil concreet zeggen dat er een nieuw ‘merk’ van vastgoedkantoren bijkomt in het Vlaamse straatbeeld, namelijk “We Invest”. Dit is een logisch vervolg op het succesverhaal van het bedrijf in Wallonië en Brussel. We Invest is er in geslaagd om haar model te consolideren en haar aanbod ondanks de crisis te structureren. In 2020 kende het bedrijf een omzetgroei van 95% voor haar netwerk van vastgoedkantoren in Brussel en Wallonië. In maart 2021 bereikte We Invest de mijlpaal van 100 medewerkers.

We Invest heeft concreet als ambitie een netwerk van 25 vastgoedkantoren uit te bouwen op de Vlaamse markt. Het bedrijf plant alvast op korte termijn een eerste vastgoedkantoor in Vlaanderen te openen en gaat actief medewerkers rekruteren voor de Vlaamse markt. Deze regio is ontzettend belangrijk voor We Invest aangezien 65% van het totaal aantal Belgische vastgoedtransacties in Vlaanderen plaatsvindt.

Fondsenwerving om zich te positioneren op de Vlaamse markt

Raphaël Mathieu, CEO van We Invest, verklaart: ‘We gaan actief vastgoedprofessionals rekruteren op de Vlaamse markt die een We Invest-kantoor willen openen. Een We Invest-vastgoedkantoor kan in 2-3 jaar realiseren wat andere vastgoedkantoren bereiken op 5 à 10 jaar tijd. We Invest is immers niet zomaar een vastgoedfranchisegever. We zijn een “PropTech” bedrijf (naar analogie met edtech en fintech) en streven er met andere woorden naar om transacties van residentieel vastgoed verregaand te digitaliseren en zo te vergemakkelijken, maar ook om de markt transparanter te maken met behulp van data en artificiële intelligentie. Deze aanpak heeft als voordeel dat de vastgoedmakelaar meer tijd heeft om de klant bij te staan in het lange en complexe proces van de verkoop van zijn woning. En dat is nu net hun hoofdtaak volgens ons. In dat opzicht plannen we verder te investeren in digitale transformatie door nieuwe technologische producten voor de immomarkt te ontwikkelen.

De ontwikkeling van de Vlaamse markt houdt ook in de technologische ondersteuning te diversifiëren volgens deze markt. Vlaanderen heeft een andere cultuur dan Brussel en Wallonië en moet anders aangepakt worden, zowel qua kanalen als qua boodschappen. We rekruteren nu volop Vlaamse profielen hiervoor”, aldus nog Mathieu.

Bestaande investeerders hebben opnieuw geïnvesteerd

We Invest haalt 4,5M€ op. 4M€ daarvan komt via een Serie A-financiering door publieke en private investeerders; 0,5M€ komt in de vorm van een banklening. Het verse kapitaal werd aangebracht door een evenwichtige mix van institutionele investeerders. Daarnaast investeerden ook professionele vastgoedinvesteerders, franchisenemers (vastgoedmakelaars) en succesvolle ondernemers.

Na de lancering van zijn franchisemodel een jaar geleden, telt het bedrijf momenteel een kantorennetwerk van 12 franchisees-vastgoedkantoren. Het was vooral het succes van de eerste vastgoedkantoren dat investeerders overtuigd heeft om (zich) verder te investeren in het avontuur. De eerste We Invest-vastgoedkantoren hebben een omzet van gemiddeld één miljoen euro behaald in minder dan 2 jaar tijd, met in totaal een vijftien-tal vastgoedmakelaars.

De meerderheid hernieuwt zijn vertrouwen

We Invest is er opnieuw in geslaagd het vertrouwen te winnen van een groep publieke en private investeerders. De meeste investeerders die intekenden op de vorige kapitaalsverhoging, hebben hun vertrouwen bevestigd.

Dit zijn enkele van de institutionele investeerders:

  • Ardent Invest (een familiebedrijf) biedt oplossingen op maat aan, om innovatieve bedrijven te ondersteunen bij al hun uitdagingen en hun groei te stimuleren.
  • finance & invest(dot)brussels, de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel, de overheidsinstantie die de financieringsketen van waardecreërende bedrijven in het Brussels Gewest vergemakkelijkt en voltooit.
  • LeanSquare (Noshaq), investeringsfonds voor startende ondernemingen in de nieuwe economie, ondersteunt de projecten van ondernemers met groeipotentieel.
  • Sambrinvest is een belangrijke speler in durfkapitaal in Wallonië.

Daarnaast zijn er ook privé-investeerders, waaronder Jeremy Le Van en Olivier Witmeur. Le Van is medeoprichter van het technologiebedrijf Sunrise, dat in 2015 werd verkocht aan Microsoft. Hij wordt nu lid van de raad van bestuur van We Invest. Witmeur wordt de voorzitter van de raad van bestuur. De oprichters blijven in de meerderheid in de Raad van Bestuur.

Didier Smet, Investment Director bij Ardent Invest, legt uit: ‘We Invest biedt een waaier aan diensten en een innovatieve aanpak aan. Deze zijn met name gebaseerd op een aangepaste marketingaanpak en de digitalisering van de tools van haar kantorennetwerk. Wij zijn gevoelig voor deze doordachte ontwikkeling van een beroep dat nog erg traditioneel is gebleven.’

Ben Piquard, CEO van LeanSquare, benadrukt: ‘Deze opmerkelijke scale-up combineert software en diensten. Haar team, sterk gericht op klantenbeleving, biedt een ongekende digitale transformatie in de sector. Aan boord komen van dit project is spannend. We zijn ervan overtuigd dat het We Invest-project alle verwachtingen zal inlossen en een inspirerende rol zal spelen voor het Belgisch ecosysteem van ondernemers.

Olivier Mertens, Digital Head of Unit bij Sambrinvest, hoeft niet langer overtuigd te worden door het concept en het potentieel van We Invest: ‘We Invest is erin geslaagd om de vastgoedsector weer in de mode te brengen. Dit doet de scale-up dankzij haar sterk merkimago en haar disruptieve franchisesysteem, met onder meer digitale tools en een eigen marketingbureau. Het concept is briljant!

De fondsenwerving werd ondersteund door de bank BNP Paribas Fortis en door het strategisch adviesbureau M&A Ekkofin vertegenwoordigd door Joffroy Moreau, die We Invest vanaf het prille begin heeft gevolgd.

staand: Jonathan Pham, mede-oprichter; zittend: Raphaël Mathieu, CEO

Aan de redacteuren

De financiële resultaten van 2020 van We Invest vind je in een vorig persbericht. Het bevat de cijfers, de technologische innovaties en de belangrijke partnerschappen die We Invest heeft ondertekend.

Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met
Isabelle Schmit bij Luna: isabelle@luna.be, 02 658 02 93 of 0495 59 38 06


Over We Invest

We Invest is een franchisegever in de vastgoedsector. Het bedrijf is gevestigd in Brussel en werd opgericht in 2014. De scale-up is gespecialiseerd in residentieel vastgoed – zowel nieuw als bestaand – in heel België. We Invest biedt een menselijke en innovatieve aanpak aan om vastgoed te benaderen. Het bedrijf werkt ten dienste van zijn vastgoedmakelaars / franchisenemers.

Voor meer informatie: www.Weinvest.be