Leleux Associated Brokers

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel : +32 2 658 02 93
GSM : +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be
Persberichten Leleux Associated Brokers

Waterloo Asset Management kiest Leleux Associated Brokers als depositaris

Brussel, 21 maart 2024 – Minder dan een maand na de ondertekening van een contract met AXA IM Select Belgium voor zijn Third-Party Asset Managers-diensten, kondigt Leleux Associated Brokers een nieuwe overeenkomst aan, namelijk met Waterloo Asset Management.

Leleux Associated Brokers stelt binnen deze dienst zijn netwerk van een honderdtal transferagenten ter beschikking, waardoor intekeningen- en verkoopsorders kunnen worden uitgevoerd en een groot aantal beleggingsfondsen in bewaring kunnen worden genomen, net als zijn volledig geïntegreerde toegang tot meer dan 22 beurzen en 4 clearinginstellingen, en zijn faciliteiten voor het bewaren van effecten bij 8 Europese binnenlandse bewaarders.

De nieuwe oplossing van Leleux Associated Brokers stelt ook Waterloo Asset Management in de mogelijkheid om nieuwe cliënten autonoom en digitaal te onboarden, effecten- en liquiditeitsdossiers te openen in de boeken van Leleux Associated Brokers en er de tegoeden van zijn cliënten te deponeren, en tegelijk op efficiënte wijze beursorders uit te voeren in het kader van zijn beheersmandaat. Het platform kan ook worden gebruikt om bankoverschrijvingen uit te voeren. Daarnaast zorgt Leleux Associated Brokers ook voor alle fiscale verwerking en administratieve taken, zoals wettelijke rapportering, corporate actions en coupon- en dividendbetalingen.

Bovendien beschikt het IT-platform van Leleux Associated Brokers over de nodige functionaliteiten die Waterloo Asset Management een integratie met zijn Portfolio Management System toelaten.

Olivier Leleux, CEO van Leleux Associated Brokers: “We zijn verheugd dat we onze technologische oplossing met succes hebben kunnen leveren aan Waterloo Asset Management. Deze samenwerking tussen onze twee bedrijven vormt een sterk partnerschap in het steeds veranderende landschap van de financiële dienstverlening en toont aan dat beide bedrijven streven naar innovatie en het leveren van geavanceerde oplossingen aan hun respectieve cliënten. Deze samenwerking met Waterloo Asset Management toont ook aan dat we snel kunnen reageren op de vraag van erkende vermogensbeheerders die nood hebben aan kant-en-klare, integreerbare oplossingen.”

Jérémie Pulinx, Uitvoerend Bestuurder van Waterloo Asset Management, is al even enthousiast over deze samenwerking: “Als vermogensbeheerder die streeft naar uitmuntendheid, is het onze prioriteit om uitsluitend samen te werken met eersteklas partners die erkend worden om hun financiële kracht en de uitmuntendheid van hun dienstverlening. Met dit in gedachten besloten we Leleux Associated Brokers in ons aanbod op te nemen als depositaris. Leleux Associated Brokers is een bijna honderd jaar oude Belgische instelling, die zich onderscheidt door haar solide familiale wortels en haar cultuur van uitmuntende dienstverlening aan cliënten, waarden die nauw aansluiten bij onze filosofie.

Dit partnerschap onderstreept ons engagement om precies in te spelen op de uiteenlopende behoeften van onze cliënten. Het benadrukt ook het belang dat we hechten aan het diversifiëren van onze strategische relaties, zodat we volledig afgestemd blijven op de ambities en verwachtingen van onze cliënten.”

Voor verdere inlichtingen of interviews,
gelieve contact op te nemen met Isabelle Schmit bij Luna:
+32 2 658 02 93, +32 495 59 38 06 of isabelle@luna.be

Over Leleux Associated Brokers

Leleux Associated Brokers is een onafhankelijke beursvennootschap opgericht in 1928. Al bijna honderd jaar bieden wij onze cliënten advies en beleggingsoplossingen op maat.

Als familiebedrijf dat vanaf de eerste dag dicht bij haar cliënten staat, bouwen we ook vandaag nog verder aan lange-termijnrelaties in een traditie van persoonlijke dienstverlening.

Daarnaast hechten we zeer veel belang aan de kwaliteit die we onze particuliere en institutionele cliënten en ook onze medewerkers bieden. Goed beseffende dat het deze kwaliteit is die ons samen doet groeien.

Leleux Associated Brokers biedt haar particuliere cliënten verschillende beleggingsoplossingen en diensten aan zoals Vermogensbeheer, Algemeen Beleggingsadvies, Gericht Beleggingsadvies en Periodieke Beleggingsplannen.

Meer info op www.leleux.be

Over Waterloo Asset Management

Waterloo Asset Management is een groep die gespecialiseerd is in vermogensbeheer en family office-diensten.

Waterloo Asset Management is het resultaat van meer dan 20 jaar samenwerking tussen private bankers, fiscalisten en ondernemers en wil een veeleisend en vermogend cliënteel een dienstverlening op maat aanbieden door zich te omringen met experts die de kunst van het vermogensbeheer beheersen.

De missie van Waterloo Asset Management bestaat erin het vermogen van zijn cliënten op lange termijn te laten evolueren door hen vermogens- en beleggingsoplossingen op maat aan te bieden.

De Family Office-dienst van Waterloo Asset Management richt zich tot families die op zoek zijn naar een team van experts om hen te helpen bij het beheren, structureren en doorgeven van hun vermogen.

Meer info op www.waterloo-am.com