Vicky Adriaensen wordt Managing Director van VAN IN

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Elsie Van Linthout bij Luna
0475 26 01 03
elsie@luna.be
VAN IN persberichten

Vicky Adriaensen wordt Managing Director
van VAN IN

Van VAN IN naar Acco, en nu terug naar VAN IN

Wommelgem, 21 maart 2022 – ‘s Lands grootste, innovatieve leermiddelenmaker VAN IN heeft een nieuwe Managing Director: Vicky Adriaensen. Adriaensen werkte al voor VAN IN van 2009 tot 2018 en komt nu dus terug aan boord. In de vier tussenliggende jaren was ze Managing Director van hoger onderwijs-specialist Acco. Adriaensen wil het digitale marktleiderschap van VAN IN in het onderwijs verder versterken.

Adriaensen kiest voor VAN IN omdat het bedrijf de korte lijnen en impact van een krachtige Belgische organisatie combineert met de bredere context en mogelijkheden van een internationaal bedrijf. Men plukt de vruchten van het samenwerken met veel (lokale) bedrijven. De investerings- en andere mogelijkheden zijn van een andere grootteorde in een internationaal bedrijf. Tegelijk biedt VAN IN lokaal veel slagkracht, en staat het dicht bij de noden van haar klanten: leerkrachten en scholen.

Dit bedrijf evenals de markt waarop we actief zijn, zijn de voorbije vier jaar enorm geëvolueerd’, vindt Vicky Adriaensen, de nieuwe MD van VAN IN. ‘Ik kijk er naar uit onze positie van digitale marktleider in het onderwijs verder te versterken. Ik wil met VAN IN een voortrekkersrol blijven spelen en het onderwijs van morgen verder mogelijk maken. Waar zit de bottleneck voor de digitalisering van het onderwijs? De adoptie hebben we gehad. Nu gaat het over de integratie van alle platformen en mogelijkheden voor de leerkrachten. Over het ondersteunen van de leerkracht zodat gepersonaliseerd leren mogelijk wordt en de steeds grotere diversiteit in de klas behapbaar wordt. Daar willen we toe bijdragen.

Van Marketing naar Sales & Marketing naar Managing Director

Adriaensen is een marketingpersoon in hart en nieren. Zo startte ze haar carrière, in FMCG. Vanuit marketing groeide ze door naar National Accountmanager voor België en Frankrijk bij Campina. Maar ze wilde iets gaan doen met meer toegevoegde waarde en maatschappelijke relevantie dan bijvoorbeeld onderhandelen over marges met retailers. Ze startte bij VAN IN als Sales & Marketing manager, stond mee aan de wieg van de digitale leerplatformen Bingel en diddit, en groeide door tot Business Unit Manager Vlaanderen voor secundair en hoger onderwijs.

Toen ik bij Campina vertrok om naar een educatieve uitgeverij te gaan, verklaarden mijn collega’s me gek’, herinnert Adriaensen zich. ‘Twee jaar later lanceerden we Bingel, en plots begrepen ze dat ik een kei coole job had. Het is ook zo ontzettend dankbaar om met leerkrachten te werken. Dat is zo’n betrokken publiek om voor te werken, kritisch en heel erg meedenkend’, aldus Adriaensen.

Na 9 jaar VAN IN had ze echter nood aan een nieuwe uitdaging. Het nemen van de eindverantwoordelijkheid voor een organisatie bood haar dat. Ze werd Algemeen Directeur bij Acco Uitgeverij, Boekhandels en Drukkerij. Daar zette ze de digitale transformatie van het bedrijf verder. In 4 jaar zorgde ze ervoor dat de diamant die Acco al was weer volop opgeblonken werd en stoomde ze het bedrijf verder klaar voor de toekomst.

Vicky Adriaensen, Managing Director VAN IN

Aan de redacteuren

Wens je meer informatie of een interview, neem dan contact op met Elsie Van Linthout bij Luna: elsie@luna.be, +32 475 26 01 03.

Je vindt alle persberichten van VAN IN op onze website via deze link


Over VAN IN

Dankzij de enthousiaste inzet van zo’n 180 medewerkers en nog veel meer auteurs, biedt VAN IN het onderwijs innovatieve en kwaliteitsvolle leermiddelen aan, op papier en digitaal, in Vlaanderen en in de Franse Gemeenschap. Het gaat onder meer over de digitale leerplatformen Bingel (N) en Wazzou (F) voor het lager onderwijs, en Diddit (N) en Udiddit (F) voor het secundair onderwijs. Die systemen maken gepersonaliseerd leren en lesgeven mogelijk.

86% van alle leerlingen lager onderwijs in Vlaanderen bingelt. Gemiddeld maken leerlingen in Vlaanderen meer dan 1,3 miljoen oefeningen per dag in Bingel (weekends meegerekend). Tijdens corona noteerden we zelfs een piek van 7M oefeningen op één dag. Het platform voor het secundair onderwijs Diddit, wordt gebruikt in 75% van de Vlaamse scholen.

VAN IN is ’s lands grootste educatieve, innovatieve leermiddelenmaker en maakt deel uit van Sanoma Learning, een onderdeel van de Finse groep Sanoma. VAN IN werd opgericht in 1833 en heeft vandaag vestigingen in Wommelgem, Gent en Mont-Saint-Guibert.

Meer informatie op https://www.vanin.be.