Solucalc

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
+32 495 59 38 06
isabelle@luna.be
Persberichten SoluCalc

Uitnodiging: SoluCalc op BATIBOUW

Beste journalist,

Heb je ooit in je eigen huis problemen opgemerkt die te maken hebben met hard water, zoals kalkaanslag op apparaten of een verminderde prestatie van elektrische toestellen? Vraag je je af wat de verschillende wateronthardingstechnologieën zijn, hoe ze werken en wat hun voor- en nadelen zijn? Wist je dat sommige waterontharders effectief zijn, maar aanzienlijke milieuproblemen veroorzaken? Ben je je ervan bewust dat ze een impact kunnen hebben op het waterverbruik, en dat iedereen dit kan terugdringen door voor alternatieve oplossingen te kiezen?

Kom de SoluCalc-stand (07336) ontdekken tijdens BATIBOUW, en kom te weten hoe de keuze voor een waterontharder een duurzame keuze kan worden voor de planeet en de toekomstige generaties. Je krijgt ook de kans om een individueel interview te houden.

Wanneer? Alle dagen tijdens de openingsuren van BATIBOUW. De openingsuren kan je raadplegen via de website: https://www.batibouw.com/nl/praktische-informatie

Een persaccreditatie aanvragen kan hier: https://www.batibouw.com/nl/persaccreditatie-aanvraag

Onderwerp?

Water dat rijk is aan kalk, ook wel ‘hard water’ genoemd, is een fenomeen dat veel Belgische huishoudens treft. Het heeft niet alleen gevolgen voor leidingen en huishoudelijke apparaten, maar heeft ook een invloed op het water- en energieverbruik. Daarom is het van cruciaal belang om bewuste keuzes te maken en alternatieven te evalueren. Er bestaan ​​innovatieve systemen gebaseerd op ecologisch verantwoorde technologieën. Deze alternatieven bieden particulieren en bedrijven de mogelijkheid om hun leidingen en huishoudelijke apparaten te beschermen en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

SoluCalc zal verschillende soorten ecologische waterontharders voorstellen die zonder zout werken, dankzij de chemische reactie tussen koolstofdioxide en kalk. Ze zullen tijdens de volledige duur van het evenement functioneel op de stand staan. Bezoekers zullen het water, met zijn natuurlijke smaak, kunnen proeven. SoluCalc zal ook een innovatie presenteren.

Wie kan je er spreken?         

Je zal er onder andere kennis kunnen maken met Antoine Wibrin, General Manager bij SoluCalc in België (Hydro-Bio) 

Kom je met de auto?

Als je met de auto komt, bevinden de parkings C, M en T zich in de buurt van Brussels Expo. Parking C is gemakkelijk bereikbaar via de afrit 7a van de Brusselse Ring. Dit wordt aangegeven via de EXPO-borden en biedt directe toegang tot de Paleizen van de Heizel.

Kom je met het openbaar vervoer?

Brussels Expo is eenvoudig bereikbaar met de trein vanaf station Brussel-Zuid door:

  • Metrolijn 6 richting ‘Koning Boudewijn’ te nemen tot halte ‘Heizel’;
  • Tramlijn 7 ‘Vanderkindere-Heizel’ te nemen tot de eindhalte ‘Heizel’;
  • Tramlijn 3 ‘Churchill-Esplanade’ te nemen tot de eindhalte ‘Esplanade’
  • Tramlijn 51 ‘Zuidstation-Stadion’ te nemen tot de eindhalte ‘Stadion’.

Als je voor de bus kiest, raden we de lijnen 84 ‘Beekkant-Heizel’ of 88 ‘Machtens-Heizel’ aan.

Meer informatie over de bereikbaarheid van Brussels Expo: https://www.batibouw.com/nl/praktische-informatie/bereikbaarheid

Deelname en informatie over het evenement?

Mogen we rekenen op jouw aanwezigheid of die van een van jouw collega’s? Voor een vlot verloop tijdens het evenement vragen we om aanwezigheden te bevestigen bij Isabelle Schmit (isabelle@luna.be, 0495 59 38 06 of 02 658 02 93). De volgende gegevens zouden we graag vermeld zien in jouw aanwezigheidsmail: voor- en familienaam, contactgegevens en medium dat je vertegenwoordigt. Op die manier kunnen we je toevoegen aan de deelnemerslijst en je een bevestigingsmail sturen.

We kunnen ook een tijdslot voor jou reserveren voor een persoonlijke of virtuele ontmoeting met een SoluCalc-vertegenwoordiger tijdens het evenement, of op een ander moment. Heb je nog bijkomende vragen? Neem dan gerust ook contact op met Isabelle Schmit.

We heten je van harte welkom op onze stand.

Met vriendelijke groeten,

Het SoluCalc-team

Over SoluCalc / Hydro-Bio

Hydro-Bio (met hoofdzetel in Fleurus) is een 100% Belgisch bedrijf dat SoluCalc ontwikkelde, een natuurlijke en ecologische waterontharder die koolzuurgas inzet om kalk te behandelen. Ruim 30.000 particulieren en talrijke bedrijven maken er gebruik van. Ruim 2.000 installateurs (loodgieters, verwarmingsinstallateurs en waterbehandelingsspecialisten) vertrouwen op hen. Deze waterontharder werkt zonder zout, op basis van de chemische reactie tussen koolzuurgas en kalksteen. Hydro-Bio boekte in 2022 een omzet van 5,6 miljoen euro. Het bedrijf is voor de tweede keer op rij genomineerd voor de Trends Gazellen. Het team telt 38 medewerkers (7 in Frankrijk en 31 in België)

Meer informatie: www.solucalc.com.