Online kwaliteitsauditor ip-label vertrouwt op LCL

door Luna

Persbericht

Contact communicatiebureau:
Anne-Camille Bettens bij Luna
+32 658 02 96
+32 495 59 38 02
anne-camille@luna.be

Online kwaliteitsauditor ip-label vertrouwt op LCL

Diegem, 9 februari 2017 – De Franse dienstverlener ip-label, gespecialiseerd in het meten van de prestaties van digitale diensten, kiest voor de data centers van LCL in Diegem. Vooral het grote aanbod binnen- en buitenlandse telecomoperatoren bij LCL trok het bedrijf over de streep, naast de Tier 3-certificatie. ip-label, dat wereldwijd in 60 steden actief is, wil vanuit Diegem in eerste instantie zijn oplossing Datametrie GX (SaaS) aanbieden aan Belgische internetproviders.

ip-label is gespecialiseerd in het meten van de prestaties en kwaliteit van web- en intranettoepassingen. Applicaties van klanten, zoals websites, worden voortdurend op een zo realistisch mogelijke manier getest met computerprogramma’s die menselijke activiteit simuleren, zogenaamde bots. Dat gebeurt vanuit beheerste meetomgevingen (synthetische monitoring), maar ook vanuit werkelijke gebruikers (real-user monitoring). Er wordt vanaf verschillende netwerken contact gemaakt, om de responssnelheid in alle mogelijke situaties te kennen, ongeacht de provider en de hardware die de klant gebruikt. ip-label werkt voor bedrijven die essentiële of gevoelige diensten online aanbieden, zoals Air France, Thalys, Mobistar, Allianz en HSBC.

Eén van de Belgische klanten is bijvoorbeeld een groot telecombedrijf waarvan de klantendienst grotendeels gedigitaliseerd is. De bots van ip-label melden zich voortdurend via verschillende kanalen aan, en consulteren digitale facturen. Als er zich een probleem voordoet, sturen de bots meteen een alert via SMS of e-mail naar de klant.

Om zijn werk goed te doen, moet ip-label dus een grote variëteit aan telecomaanbieders ter beschikking hebben. Daarvoor is het bedrijf bij LCL aan het goede adres. Naast een ruim aanbod aan telecomdiensten is ook BNIX, de Belgian National Internet eXchange in Diegem aanwezig. BNIX zorgt als internetknooppunt voor de optimalisatie van nationaal dataverkeer tussen de verschillende internetproviders in België en laat Belgische bedrijven aan peering doen. Ook de Nederlandse tegenhanger NL-ix heeft een aansluiting in Diegem. Laurens van Reijen, Managing Director van LCL: “LCL Diegem is een knooppunt voor telecom- en internetverkeer in België. Er is zoveel glasvezel aanwezig dat we onze klanten een krachtige internetverbinding, en ook andere verbindingen, kunnen aanbieden. Vanuit LCL Diegem kan ip-label daarom vlot alle mogelijke hoeken van Europa bereiken om de nodige testen te kunnen doen.

Wenst u meer informatie of een interview, gelieve dan contact
op te nemen met
Anne-Camille Bettens bij Luna:
anne-camille@luna.be, 02 658 02 96 of 0495593802

Over LCL

LCL biedt een jarenlange ervaring en knowhow op het vlak van data centers en co-location. Het bedrijf heeft drie onafhankelijke data centers: in Diegem, Antwerpen en Aalst.
Dankzij haar dynamisch team en gereputeerde dienstverlening is LCL de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf met klanten in heel wat verschillende sectoren. Zowel multinationals als kleine en middelgrote bedrijven, overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren doen een beroep op de diensten van LCL. Het bedrijf is ISO 27001 en Tier 3-gecertificeerd. LCL kiest ook resoluut voor duurzaamheid, en is 14001-gecertificeerd. Bovendien is LCL het eerste datacenter in België met ISAE 3000 en ISAE 3402 type II.

Voor meer info: http://www.lcl.be

Over ip-label

ip-label, specialist in het meten van de door de gebruiker waargenomen kwaliteit, begeleidt al meer dan 15 jaar bedrijven bij hun digitale transformatie. Haar oplossingen meten de kwaliteit van de ervaring van de gebruiker van alle digitale services (webapplicaties, zakelijke, mobiele en stemapplicaties, telefonie, …). Wereldwijd vertrouwen meer dan 1000 klanten op ip-label om de beschikbaarheid en de prestaties van hun kritieke applicaties te auditen en te optimaliseren. Ip-label onderscheidt zich op de APM-markt (Application Performance Monitoring) door de kwaliteit van zijn begeleiding. Haar audit en consultingprestaties vervolledigen de softwareoplossingen en laten het toe om de gegevens over de gebruikservaring zo goed mogelijk te benutten.

Voor meer informatie over ip-label: www.ip-label.com