Nieuwe country director bij WESTPOLE Luxemburg: Cyrille Gobert

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel: +32 2 658 02 93
Gsm: +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be
Persberichten klanten

Nieuwe country director bij WESTPOLE
Luxemburg: Cyrille Gobert

Een promotie en twee benoemingen op hoog niveau
versterken het Luxemburgse team

Luxemburg, 31 januari 2022 – WESTPOLE Benelux, referentie op vlak van IT-diensten en -oplossingen en specialist in de digitale transformatie van bedrijven, streeft ernaar (als deel van de Europese WESTPOLE-groep) haar team in Luxemburg met een 30-tal personen te versterken. Zo zal het bedrijf tegen eind 2022 de kaap van 80 werknemers bereiken. Het bedrijf promoveert Cyrille Gobert tot country director en werft twee nieuwe medewerkers aan op hoog niveau: Hervé Duterme als operations manager en Margaux Muller als account manager.

WESTPOLE Luxemburg, een vooraanstaand speler op vlak van IT-diensten en -oplossingen en specialist in de digitale transformatie van bedrijven, ondersteunt zowel haar private als publieke klanten bij technologische innovatie op het gebied van Cloud & Managed Services, automatisering van bedrijfsprocessen en het beheer van digitale infrastructuren. WESTPOLE ondersteunt ook Europese instellingen bij hun digitale uitdagingen.

De missie van WESTPOLE is om bedrijven te begeleiden in elke fase van hun digitale transformatie. Dit doen ze door een geïntegreerde benadering van IT- en service-oplossingen met als doel om complexiteit te vereenvoudigen, innovatie te versterken en databeveiliging te waarborgen.

WESTPOLE startte haar activiteiten in België en Luxemburg één jaar geleden uit de overname van de afdeling Professional Solutions van de IRIS-groep. De activiteiten van het merk nemen sindsdien alleen maar toe. WESTPOLE tekende met name een belangrijk contract met het Europees Agentschap voor het operationeel beheer van grootschalige informatiesystemen binnen de ruimte van vrijheid, veiligheid en recht (eu-LISA of European Union Agency for the Operational Management of Large-Scale IT Systems in the Area of Freedom, Security and Justice). De herlancering van clouddiensten, Managed Operations, Archives and Document Management (GED) en Staffing droegen bij aan het succes.

WESTPOLE Luxemburg telt momenteel 50 medewerkers en zou tegen eind dit jaar graag meer dan 80 medewerkers hebben.

WESTPOLE heeft Cyrille Gobert gepromoveerd tot country director en meldt ook twee benoemingen. Hervé Duterme voegt zich bij het team als operations manager en Margaux Muller wordt account manager. De aanwerving van deze nieuwe gezichten past in de groeistrategie van WESTPOLE.

Cyrille Gobert: een bloeiend en competitief 2022 in zicht

Met 27 jaar ervaring in Luxemburg werd Cyrille Gobert gepromoveerd tot country director van WESTPOLE Luxemburg. WESTPOLE rekent op zijn solide skills in de IT-sector, zijn uitgebreide netwerk en zijn resultaatgerichte professionaliteit. Zijn diepgaande kennis van de markt moet hem in staat stellen zijn verkoopdoelstellingen te ontwikkelen, gestructureerde en effectieve strategische oplossingen te vinden, partnerschappen aan te gaan en commerciële contracten te onderhandelen om de groei van het merk verder te ondersteunen.

Gobert verklaart: ‘2022 wordt een jaar van sterke groei voor WESTPOLE en we zullen onszelf de middelen geven om dit te realiseren. We streven ernaar om onze positie als belangrijke speler in de digitalisering van bedrijven in Luxemburg te versterken met onze GED-diensten, het outsourcen van talentvolle medewerkers, cloud en Managed Operations, voor onze particuliere (PSF en niet-PSF), publieke en institutionele klanten. We zullen ook onze GRCC-tool voor het beheer van Governance, Risk en Compliance promoten, waarmee momenteel twee grote regelgevers zijn uitgerust: een in Luxemburg en een andere in België.

Hervé Duterme, veelzijdige expertise om het operationele te versnellen

Hervé Duterme wordt als operations manager verantwoordelijk voor het operationele beheer bij WESTPOLE Luxemburg. ‘Met een meer infrastructuurgerichte achtergrond zag ik in WESTPOLE een kans om mijn vaardigheden te consolideren en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Ik was meteen gewonnen voor de WESTPOLE-productlijn en in het bijzonder door de cloudproducten, het elektronisch documentbeheer en de applicatieontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat de strategie en het ontwikkelingspotentieel van WESTPOLE – in een context waar telewerken de norm wordt en waar de digitalisering in volle gang is – zal bijdragen tot het succes ervan’, legt hij uit.

Duterme stuurt met name het ‘Delivery’-team aan. Dat zijn de geoutsourcete medewerkers en de projectteams (Cloud, EIM, Development, enzovoort) en meer bepaald de voorbereiding van hun planning en contracten in overeenstemming met de budgettaire en financiële voorwaarden. Zijn prioriteit ligt bij de ontwikkeling van de operationele teams om de groei van WESTPOLE te ondersteunen.

Op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging, kwam Duterme bij WESTPOLE Luxemburg terecht na ervaring te hebben opgedaan bij Halian Europe als e-operations manager. Daarvoor was hij 18 jaar in dienst bij Delphi Automotive Systems, respectievelijk als IT finance and contract manager, EUC support team leader, IT sites manager, business services manager powertrain alvorens de functie van regional IT operations manager – EMEA Central te bekleden, waar hij verantwoordelijk was voor de 51 vestigingen in Europa.

Hij stelde ook zijn motivatie en vaardigheden ten dienste van de Europese Commissie als sector budgetary consultant en user computing senior technician.

Margaux Muller maakt als veelzijdige account manager het plaatje compleet

Het positieve imago van WESTPOLE ligt haar bijzonder na aan het hart. ‘Ik ben trots dat ik me bij WESTPOLE Luxemburg kan voegen. Mijn missie is om mijn klanten te ondersteunen bij hun digitale transformatie, maar ook om hen te voorzien van de nodige talenten om hun verschillende projecten uit te voeren. De balans op het gebied van Staffing en Sourcing spreekt voor zich. WESTPOLE investeert continu in de vaardigheid van zijn adviseurs en medewerkers. Als onze medewerkers succesvol zijn, is dat bij WESTPOLE ook een overwinning voor onze klanten en ons bedrijf’, zegt Muller, account manager bij WESTPOLE.

Concreet is de prioriteit van Muller het ondersteunen van geoutsourcete medewerkers zodat zij zich volledig kunnen ontplooien in hun functie bij de klant. Ze werkt ook aan digitaliserings-, cloud-, compliance- en security-projecten.

Muller heeft besloten om Gobert te vervoegen bij WESTPOLE, na een ervaring als sales business development manager bij Wemanity en business development manager bij SOGETI Luxemburg. Ze doorliep er daarvoor de nodige gelederen, van resource delivery consultant tot junior account manager, tot senior account manager.

Cyrille Gobert, nieuwe country director bij Westpole Luxemburg

Wens je meer informatie of een interview,
neem dan contact op met Isabelle Schmit bij Luna,
isabelle@luna.be, +32 2 658 02 93 of +32 495 59 38 06

Over WESTPOLE

WESTPOLE Benelux is een leverancier van IT-diensten en -oplossingen die WESTPOLE Belgium NV en WESTPOLE Luxembourg SA verenigt.

WESTPOLE Benelux maakt deel uit van de bedrijvengroep WESTPOLE, die op zijn beurt eigendom is van de LIVIA Group, met bijna 600 medewerkers en 9 kantoren in Italië, België, Luxemburg en Frankrijk. WESTPOLE is de ideale partner voor de digitale transformatie van bedrijven, met meer dan 40 jaar ervaring in het beheer van technologie en innovatie.

WESTPOLE ontzorgt bedrijven van het beheer van infrastructuur en applicaties en ondersteunt hen bij hun digitale transformatie via een op maat ontworpen totaalaanpak. De onderneming staat klanten bij in hun strategische uitdagingen op gebieden zoals cloudtoepassingen, infrastructuur, cyberbeveiliging, evenals bij state-of-the-art onderwerpen als Cloud Computing, Infrastructure, Applications en Cybersecurity, maar ook vooruitstrevende gebieden zoals Artificial Intelligence en Blockchain.

WESTPOLE benadert innovatie met een baanbrekende, gepassioneerde en empathische spirit en creëert zo een nieuwe referentie in de informatietechnologiemarkt.

Voor meer informatie: www.westpole.lu