Mobile Outfitters lanceert de eerste hygiënische bescherming voor alle mobile devices

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel: +32 2 658 02 93
Gsm: +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be

Mobile Outfitters lanceert de eerste hygiënische
bescherming voor alle mobile devices

De verdeler van Clear-Coat en Style Skins maakt zijn pioniersrol waar
en breidt zijn assortiment uit met ‘Pruvia hygienic protection’,
de eerste gepatenteerde antibacteriële bescherming voor mobiele toestellen

Eigenbrakel, 25 augustus 2020 – Mobile Outfitters, verdeler van 360° schermbeschermers en Style Skins in textuurkleuren voor mobiele apparaten, lanceert ‘Pruvia hygienic protection’ in de Benelux. Het is de eerste op maat gemaakte gepatenteerde antibacteriële bescherming met koperen en zilveren nanodeeltjes, die mobiele apparaten en harde aanraakoppervlakken (mobiele telefoons, tablets, keramiek enz.) schoon en hygiënisch maakt. Mobile Outfitters start een commerciële test van de Pruvia-productlijn in een aantal winkels.

Mobiele apparaten bevatten talloze ziektekiemen en handen veroorzaken meer dan 80% van de infecties. Het is daarom cruciaal om ze schoon te houden. In het kader van de coronacrisis, lanceert Mobile Outfitters, de Benelux distributeur van Clear-Coat en Style Skins, daarom de nieuwe productlijn Pruvia.

Een vernieuwende geteste en gepatenteerde technologie

De Pruvia-technologie is getest, bewezen en gepatenteerd voor haar antibacteriële werking volgens ASTM-normen, door een onafhankelijk laboratorium in de VS. De ASTM-procedure staat onder meer toe om een vergelijkende analyse te maken van testen die zijn uitgevoerd in verschillende omgevingen, omstandigheden enz. Deze procedure maakt het mogelijk om de afname van een microbiële populatie na blootstelling aan bepaalde producten en testmaterialen te beoordelen.

Deze testen hebben aangetoond dat het Pruvia-gamma 99,99% van de bacteriën en schimmels van het behandelde oppervlak verwijdert.

De Pruvia-technologie is met name in het bijzonder getest tegen stafylokokken. Deze ziekteverwekkende soort is resistent tegen bepaalde antibiotica en ontsmettingsmiddelen. Contact met oppervlakken die gekoloniseerd zijn door stafylokokken, kan ernstige ziekten veroorzaken zoals een longontsteking of een toxische shock.

De Pruvia-technologie is ook getest tegen bepaalde schadelijke soorten Escherichia coli, die infecties kunnen veroorzaken die variëren in ernst, waaronder darm- en urineweginfecties, bepaalde soorten meningitis en sepsis.

Een breed werkingsspectrum dankzij koper en zilver

De Pruvia-technologie bevat koperen en zilveren nanodeeltjes die van nature bacteriën en virussen bestrijden om het apparaat schoon en hygiënisch te maken. Recent academisch onderzoek heeft aangetoond dat koper de verspreiding van het respiratoire coronavirussen effectief kan helpen voorkomen. Deze omvatten onder meer het ‘Severe Acute Respiratory Syndrome’ (SARS) en het ‘Middle East Respiratory Syndrome-virus’ (MERS). Deze virussen veroorzaken symptomen die variëren van een verkoudheid tot longontsteking en hebben een hoog sterftecijfer tot gevolg. Dit type coronavirus kan op bepaalde oppervlakken (zoals keramiek, glas en roestvrij staal bijvoorbeeld) meerdere dagen besmettelijk blijven terwijl het op koper niet overleefd.

De historische terugkeer van virulente stammen vormt een aanzienlijke bedreiging voor de menselijke gezondheid. Een paar druppeltjes of virusdeeltjes zijn voldoende om een infectie te veroorzaken. De onomkeerbare vernietiging van deze deeltjes op oppervlakken, zoals mobiele apparaten, die zijn bedekt met koperen en zilveren nanodeeltjes, kan daarom de overdracht van bepaalde ziekten helpen verminderen.

Het Pruvia-gamma en zijn toepassingen

Frédéric Loriers, Sales Director bij Mobile Outfitters, legt uit: ‘Mobile Outfitters zal het nieuwe Pruvia-gamma commercieel testen in België in de Studio Telecom-winkels, in twee Samsung-winkels, één in Wijnegem en één in Docks Bruxsel, net als bij Proximus-winkels. We zijn enthousiast omdat er een breed scala aan toepassingen mogelijk is zoals in winkelcentra, hotels, restaurants, telecomwinkels en autodealers. Pruvia kan deze bedrijven helpen om alle mobiele apparaten, ongeacht merk of model, toonbanken, deurknoppen, aanraakschermen en andere harde aanraakoppervlakken hygiënisch te maken’, voegt hij eraan toe.

Het Pruvia-gamma is verkrijgbaar in twee artikelen: de Pruvia Copper Spray en de Pruvia 360° Film.

De Pruvia Copper Spray is het enige reinigende product ter wereld die hygiënische bescherming combineert met nanodeeltjes van zilver en koper, speciaal ontworpen voor mobiele apparaten. Haar veilige en natuurlijke formule bevat meer bepaald koper- en zilverionen. Het beschermt het apparaat gedurende drie dagen tegen bacteriën en schimmels. Het volstaat om het opnieuw aan te brengen om de 3-daagse beschermende barrière te reactiveren. Het is bijvoorbeeld toepasbaar op vele oppervlakken waaronder telefoons, toonbanken, afstandsbedieningen enz. De Pruvia Copper Spray is daarom een alternatief voor conventionele schoonmaakproducten en alcohol die bij het minste contact opnieuw moeten worden aangebracht en bovendien schadelijk zijn voor mobiele apparaten. De Pruvia Copper Spray wordt verkocht als een spray van 60 ml die gemakkelijk mee te nemen is onderweg of op reis.

De Pruvia 360° Film is, op zijn beurt, de enige 360° beschermende film ter wereld die zilveren nanodeeltjes bevat, waardoor het scherm en het apparaat schoon en hygiënisch zijn. Pruvia 360° Film is een op maat gemaakt, allround, onzichtbaar schild van zilverionen dat het apparaat beschermt en 99,99% van de bacteriën en schimmels op zijn oppervlak doodt. De film biedt gedurende zijn hele levensduur effectieve bescherming. Deze film is ultralicht. Hij heeft daarom geen invloed op het draagcomfort noch op het gebruik van het apparaat.

Net als Clear-Coat biedt de Pruvia-film een bescherming van 360° voor mobiele apparaten en is die gemaakt van extreem resistente siliconen. Pruvia-film barst of breekt niet. Pruvia-film is krasbestendig, zelfherstellend en reduceert vingerafdrukken. De bescherming absorbeert schokken om zich vervolgens zelf te herstellen en na enkele uren zijn oorspronkelijke vorm terug aan te nemen. Bovendien biedt deze bescherming een ongeëvenaarde beeldhelderheid en heeft deze een levenslange garantie. Hij wordt op verzoek van de klant en binnen enkele seconden gemaakt via de Rapidcut-snijmachine. Pruvia-film is geschikt voor meer dan 1000 modellen van aangesloten apparaten die in de Rapidcut-machine zijn geïntegreerd.

Het Pruvia-gamma is verkrijgbaar vanaf €19,99 voor de Copper Spray en €34,99 voor de Pruvia 360° Film.

Wens je meer informatie of een interview, neem dan contact op met
Isabelle Schmit bij Luna: isabelle@luna.be, 02 658 02 93 of 0495 59 38 06

Over Mobile Outfitters Benelux

Mobile Outfitters Benelux (zustermaatschappij van Studio Telecom) is in Eigenbrakel gevestigd. Sinds 2016 is het de officiële verdeler van de wereldwijd bekende fabrikant van Clear-Coat en Style Skins, die in 2007 werd opgericht en zijn maatschappelijke zetel in Philadelphia (Pennsylvania) heeft.

Mobile Outfitters Benelux verkoopt 360° screenprotectors en skins in textuurkleuren voor mobiele apparaten (smartphones, tablets, laptops, smartwatches enz.). De producten worden door professionals geïnstalleerd en genieten een levenslange garantie. De maatschappij heeft belangrijke partnerschappen afgesloten met onder meer Proximus, Krëfel, Samsung en Huawei. De partners verkopen de producten van Mobile Outfitters in hun winkels en beschikken over kiosken met RapidCut-snijmachines. Daarmee kunnen ze in enkele seconden screenprotectors voor allerlei draagbare multimedia-apparaten maken.

Pruvia Copper Spray

 

Pruvia 360° Film

 

De snijmachine RapidCut