Group S Logo

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
GSM: +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be
Group S-persberichten

Marie Vanden Berghe is de nieuwe chief HR officer bij Group S

Brussel, 23 mai 2022 – Marie Vanden Berghe is de nieuwe chief HR officer bij Group S. Ze keert na 10 jaar terug naar haar eerste liefde, de hr-wereld, waar ze ook de eerste 15 jaar van haar carrière werkte. Deze promotie moet Group S ook op hr-gebied klaarstomen voor de noden van de ondernemers van morgen.

De benoeming van Marie Vanden Berghe zorgt ervoor dat we ook op hr-vlak nog beter gewapend zijn voor de toekomst’, aldus Marc Peeters, CEO bij Group S. ‘Onze sector in het algemeen, en Group S in het bijzonder, gaan door een digitale transformatie zonder voorgaande. Onze manier van werken en dienstverlening veranderen sterk en dat vraagt een nieuwe aanpak, zowel op het gebied van rekrutering als retentie. Ik ben ervan overtuigd dat we met Marie Vanden Berghe de juiste persoon op de juiste plaats hebben om deze uitdagingen aan te gaan en alle projecten in dat kader succesvol te leiden.

De carrière van Vanden Berghe staat in het teken van hr, met een bijzondere zijsprong. Als pas afgestudeerd juriste in sociaal recht startte ze als hr-juriste bij ING . Ze doorliep er tussen 1991 en 2004 zo goed als alle hr-functies, tot en met hr-manager voor een aantal afdelingen. Nadien gaf ze haar carrière bij ING een andere, meer business-gerichte wending, onder andere als sales manager en business manager.

In 2017 verliet ze ING en keerde ze terug naar de hr-wereld, waar ze als HR-manager a.i. in verschillende sectoren gewerkt, om zo haar ervaring buiten de banksector te verbreden. ‘Ik begon daarna bij Group S als hr project- en change manager. Na een jaar kreeg ik de vraag om chief human resources officer te worden. Ik kan nog steeds terugvallen op mijn brede basiservaring binnen hr. Maar het zijn die 10 verrijkende jaren buiten hr die van mij nog een betere hr-specialist maakten. Die ervaring helpt me tot op vandaag namelijk de noden in elke hoek van de organisatie te identificeren.

Marie Vanden Berghe
Marie Vanden Berghe, CHRO bij Group S

Wens je meer informatie of een interview, neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt bij Luna: jeroen@luna.be, +32 2 658 02 96 of +32 485 64 82 36.
Je vindt alle persberichten van Group S op onze website via deze link


Over Group S

Group S is een HR-dienstverlener met centraal het sociaal secretariaat dat ongeveer 20 000 werkgevers ondersteunt in hun dagelijkse personeels- en loonadministratie. Naast het sociaal secretariaat heeft Group S ook een ondernemingsloket ‘Formalis’ voor starters en een sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen.

Group S Management Services & Solutions ontwikkelt via dochterondernemingen toepassingen en software voor eenvoudige (loon)administratie en hr management binnen specifieke sectoren, zoals AAPI voor horeca en Pootsy voor de dienstenchequesector. Sinds 2019 maakt het kinderbijslagfonds van Group S ook deel uit van het overkoepelende fonds Kidslife.

Group S werd meer dan 80 jaar geleden opgericht. In 20 kantoren over heel België zijn ongeveer 700 medewerkers aan de slag. Elke maand worden zo’n 500 000 loonberekeningen uitgevoerd.