Leleux Associated Brokers

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Laetitia Huys
Tel : +32 2 658 02 91
GSM : +32 475 26 07 82
laetitia@luna.be

Leleux Associated Brokers: performantie van 5,58% voor nieuwe portefeuille Opera

De modelportefeuille Opera, actief in het segment van de papieren baksteen,
vervolledigt het aanbod van nu zeven modelportefeuilles

Brussel, 14 oktober – De Belgische beursvennootschap Leleux Associated Brokers viert de eerste zes maanden van Opera, haar nieuwe modelportefeuille binnen haar aanbod van discretionair beheer. Het gaat om een thematische portefeuille, gelanceerd op 1 april 2021, die 100% belegt in beursgenoteerd vastgoed, namelijk Gereglementeerde Vastgoedvennootschappen, pan-Europese vastgoedcertificaten, globale en sectorale ETF’s en vastgoedfondsen. De portefeuille van Opera vertegenwoordigt de zogenaamde ‘papieren baksteen’. Hij is samengesteld uit beursgenoteerde ondernemingen die uitsluitend professioneel investeren in de meest veelbelovende vastgoedsegmenten. Deze nieuwe modelportefeuille voor cliënten van de beheerdiensten van Leleux Associated Brokers, vervolledigt zo het aanbod dat totnogtoe uit zes beheerde portefeuilles bestond: Bass, Baryton-Bass, Baryton, Tenor, Alto en Soprano.

Met een bruto performantie van 5,58% (netto, na afhouding van alle kosten en taksen, 3,77%) na zes maanden, doet Opera het uitstekend. De goede prestaties worden ondersteund door de sterke vraag naar beursgenoteerd vastgoed en de uitbetaling van een interessante couponrente. Op dit moment op het niveau van 58% geïnvesteerd, is het Opera’s ambitie om de haar toevertrouwde liquiditeiten te blijven monopoliseren en er tegen het einde van het jaar alle activaklassen verder mee aan te vullen. Als de marktomstandigheden het toelaten, zou Opera tegen het eind van het jaar volledig in lijn moeten zijn met de modelportefeuille (100% geïnvesteerd).

De afdeling Beheer van Leleux Associated Brokers lanceerde de modelportefeuille Opera op basis van zijn ruime ervaring. Enerzijds wilde men een geloofwaardig alternatief aanbieden voor de rechtstreekse investering in vastgoed. Anderzijds wilde men een beleggingsoplossing voorstellen die tegemoet kwam aan de zoektocht naar rendement vanwege investeerders. Met de modelportefeuille Opera, wil de beursvennootschap dan ook tegemoet komen aan de noden van de particuliere investeerder. Deze is ontgoocheld door het rendement van de obligatie en zoekt een ‘tastbare’ investering, naast stabiliteit voor wat betreft de waarde van de portefeuille. Anderzijds wenst hij niet de dagelijkse beslommeringen, noch de kosten verbonden aan een rechtstreekse investering in vastgoed.

Olivier Leleux, Voorzitter van het Directiecomité van Leleux Associated Brokers, is verheugd over het succes van de nieuwe modelportefeuille: ‘De lage rentevoeten en de afwezigheid van nieuwe obligatie-emissies hebben bij vele cliënten de interesse in directe investeringen in vastgoed aangewakkerd. De overgrote meerderheid is echter niet bereid de risico’s en rompslomp van een investering in een onroerend goed op zich te nemen. Daarom hebben wij deze nieuwe formule bedacht die hen in staat stelt via financiële instrumenten in onroerend goed te investeren, dus zonder de hoge kosten voor de aankoop van een onroerend goed en zonder de zorgen over de verhuur ervan. Bovendien biedt Opera, net als de andere door Leleux Associated Brokers beheerde modelportefeuilles, volledige transparantie, waarbij de belegger altijd een realtime overzicht heeft van de beleggingen in zijn portefeuille.

Voor verdere inlichtingen of een interview,
gelieve contact op te nemen met Laetitia Huys bij Luna:
+32 2 658 02 91, +32 475 26 07 82 of laetitia@luna.be

Over Leleux Associated Brokers

Leleux Associated Brokers werd opgericht in 1928 en is vandaag de eerste onafhankelijke Belgische beursvennootschap. Met een netwerk van meer dan 30 kantoren in heel België en meer dan 130 medewerkers, is de beursvennootschap lid van de grootste internationale beursmarkten. Leleux Associated Brokers biedt investeringsoplossingen gaande van beleggingsadvies tot portefeuillebeheer. Met meer dan 15.000 particuliere cliënten biedt Leleux Associated Brokers ook dienstverlening aan rond transacties en bewaring van roerende goederen voor 5 grote financiële instellingen.

Voor meer informatie: www.leleux.be