LCL neemt datacenter van ENGIE Solutions over, beschikt zo over eerste datacenter in Wallonië

door Luna
LCL Your Data Center

Persbericht

Communicatiepartner:
Aurélie Decoster bij Luna
Tel: +32 495 59 38 00
aurelie@luna.be

LCL neemt datacenter van ENGIE Solutions over,
beschikt zo over eerste datacenter in Wallonië

LCL versterkt zijn groei met een tweede overname

Gembloux, Aalst, Antwerpen, Diegem en Huizingen, 15 juni 2021 – Datacenterbedrijf LCL neemt, via de overname van Cofely Data Solutions SA, het datacenter van ENGIE Solutions in Gembloux over. LCL Wallonia One, de nieuwe naam van het datacenter, wordt zo LCL’s eerste data center in Wallonië. Het zonnepark, op dezelfde site, dat energie levert aan het datacenter, maakt ook deel uit van deze overname. De 4 personeelsleden van het datacenter van ENGIE Solutions gaan over naar LCL. Met deze overname breidt LCL haar activiteiten verder uit. Het is concreet het vijfde datacenter van LCL op de Belgische markt en de tweede overname, na de overname van het datacenter van Atos in Huizingen in april 2020. Het overnamebedrag wordt niet bekend gemaakt.

De datacenterspecialist LCL neemt het datacenter van ENGIE Solutions op de Belgische markt over. Het is gelegen in Gembloux, in de provincie Namen, en is het eerste datacenter van LCL in Wallonië. Dit datacenter is ultramodern en heeft een uitstekende reputatie. Het is bovendien ideaal gelegen, met veel ruimte voor verdere uitbreiding.

We zijn als LCL sterk gefocust op de digitale ontsluiting van de Belgische markt’, aldus Laurens van Reijen, CEO van LCL. ‘Met dit vijfde datacenter breiden we onze dekking van de Belgische markt verder uit. Gembloux ligt centraal in de Waalse economie. LCL Wallonia One biedt dus goede aansluitingsmogelijkheden voor bedrijfslocaties en bedrijvenparken in heel Wallonië. Via onze andere strategische locaties in alle windstreken rond Brussel en in Antwerpen, kunnen we proximiteit bieden aan alle andere regio’s in ons land.

De vier medewerkers in vast dienstverband van Cofely Data Solutions worden opgenomen in het team van LCL. Onder leiding van hun huidige manager Nicolas Coppée, blijven ze verbonden aan LCL Wallonia One. De IT-infrastructuur van ENGIE is en blijft in dit datacenter gehoused. Voor de verschillende klanten die gehoused worden in het datacenter, verandert er niets.

We verwelkomen onze 4 nieuwe collega’s heel hartelijk ; we kunnen hun versterking goed gebruiken’, licht van Reijen verder toe. ‘LCL is immers sterk gericht op diensten en kwaliteit. We verwachten niet alleen synergiën te realiseren over onze vijf datacenters heen maar ook verdere vernieuwingen door te voeren. Met ons team van nu 37 medewerkers, zijn we immers gespecialiseerd in datacenterdiensten. Deze overname is daarom een win-win-win voor hun datacenterklanten, ENGIE Solutions, en LCL’, besluit van Reijen.

Een datacenter met een zonnepark

Op dezelfde site als waar LCL Wallonia One zich bevindt, is ook een zonnepark gebouwd om het datacenter van stroom te voorzien. Het gaat over 2 000 fotovoltaïsche panelen, goed voor zo’n 1 MW aan elektriciteit. Het datacenter heeft daarnaast een lage Power Usage Effectiveness (PUE), namelijk 1,25. Dit past helemaal in LCL’s focus op duurzaamheid in het algemeen en energie-efficiëntie in het bijzonder. LCL engageert zich immers om CO2-neutraal te zijn tegen 2030, voor al haar datacenters. Het datacenterbedrijf creëerde in dat kader, samen met 24 andere bedrijven en 17 verenigingen, het Climate Neutral Data Centre Pact op Europees vlak. Dit ligt in lijn met de Europese Green Deal.

Een breder samenwerkingsakkoord

Naast deze overname sloten LCL en ENGIE Solutions eveneens een samenwerkingsovereenkomst waarbij ENGIE Solutions nieuwe datacenters kan bouwen voor LCL. Er is ook voorzien dat ENGIE Solutions LCL kan adviseren op het vlak van energie-efficiëntie, gezien haar ervaring met dit soort projecten.

Wens je meer informatie of een interview, neem dan contact op met Aurélie Decoster
bij Luna: via GSM +32 495 59 38 00 of via mail aurelie@luna.be

Over LCL

LCL biedt een jarenlange ervaring en knowhow op het vlak van datacenters en colocatie. Het bedrijf heeft vijf carrier-onafhankelijke datacenters namelijk in Aalst (LCL Brussels-West), Antwerpen (LCL Antwerp), Diegem (LCL Brussels-North), Huizingen (LCL Brussels-South) en Gembloux (LCL Wallonia One).

Dankzij haar dynamisch team – het grootste op de datacentermarkt – en gereputeerde dienstverlening, is LCL de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf met klanten in heel wat verschillende sectoren. Zowel multinationals als kleine en middelgrote bedrijven, overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren doen een beroep op de diensten van LCL.

Klanten hebben de keuze tussen meer dan 40 carriers én de LCL Cloud Exchange voor een optimale connectiviteit.
Het bedrijf is Tier 3-gecertificeerd en conform de standaarden ISO 27001, ISO 45001 en ISO 9001. LCL kiest ook resoluut voor duurzaamheid en is ISO 14001-gecertificeerd. Daarnaast behaalde LCL ook het ISAE 3000 en ISAE 3402 type II-rapport en is LCL PCI DSS Compliant by PCI Security Standards. Voor meer informatie: http://www.lcl.be/


Over ENGIE Solutions

ENGIE Solutions, leider in installaties en multitechnische diensten, begeleidt steden, industrieën, en bedrijven uit de dienstensector bij hun overgang naar een CO2-neutrale toekomst. Dit met kant-en-klare of oplossingen op maat die verder gaan dan energie en die hun klanten toelaten een antwoord te bieden op de uitdagingen van de energietransitie. Onze 9 600 experts werken in het hele land, verspreid over meer dan 56 vestigingen dichtbij de klant, en zijn actief op zeer diverse terreinen, van ontwerp tot exploitatie van infrastructuren en diensten, met inbegrip van financiering, installatie en onderhoud. ENGIE Solutions maakt deel uit van ENGIE, een wereldwijde referentie op het vlak van koolstofarme energie en energiediensten, die de ambitie heeft om de leider te worden van de koolstofarme transitie. ENGIE Solutions realiseerde in 2020 een omzet van 2 miljard euro in België. Voor meer informatie: https://www.engie-cofely.be/nl/expertises/datacenter/hosting/.