Aldes

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
GSM: +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be

Joffrey Godin benoemd tot country manager
Benelux bij Aldes

Deze aanwerving ondersteunt het doel van Aldes om in de top vijf
van ventilatiebedrijven in België te behoren

Luik, 10 maart 2022 – Aldes, ventilatiespecialist die de luchtkwaliteit en de energieprestatie in gebouwen verbetert, heeft Joffrey Godin (42) aangeworven als country manager voor de Benelux. Godin heeft de leiding over het volledige team en zal een belangrijke rol spelen in het beheer van klanten. Daarnaast zal hij ervoor zorgen dat de organisatie volledig beantwoordt aan de vereisten van de markt. Met zijn ruime ervaring in de bouwindustrie, zal hij de verdere groei en ontwikkeling van Aldes mee ondersteunen. Als lid van het directieteam draagt hij bij tot de strategie en visie van het bedrijf.

In lijn met zijn strategie en toekomstplannen is de residentiële en tertiaire ventilatiespecialist Aldes, erin geslaagd om Joffrey Godin aan te trekken. De ruime internationale ervaring van Godin en zijn uitstekende kennis van de doelgroepen, zullen van pas komen in dit bedrijf. Als country manager voor de regio Benelux zal Godin ook bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van Aldes.

Doelstellingen bij Aldes

Als country manager voor de Benelux leidt Godin het team dat in totaal uit 10 medewerkers bestaat. Hij zal zich enerzijds bezighouden met het beheer van de klanten, maar anderzijds een cruciale functie hebben in het uitdenken van de strategie van het bedrijf. Godin zal zowel moeten inspelen op de vraag en anderzijds oplossingen moeten vinden voor de markttendensen.

We willen ons bedrijf op de kaart zetten in België. De verkoop van ventilatiesystemen zit in de lift en we willen onmiddellijk mee op die kar springen. Daarom is ons hoofddoel om een van de 5 grootste spelers te worden binnen de ventilatiesector op de Belgische markt. Ik ben er steevast van overtuigd dat we dit samen kunnen realiseren’, zegt Godin.

Kennis van de doelgroep & internationale ervaring

Godin heeft een groot deel van zijn carrière in het buitenland gewerkt, namelijk in Griekenland en het Verenigd Koninkrijk. Daar heeft hij interessante contacten gelegd. Zijn zeer kwalitatief netwerk biedt een toegevoegde waarde voor Aldes. ‘Tijdens mijn buitenlandse missies heb ik de kans gekregen om kennis te maken met distributeurs, groothandelaars, architecten, gespecialiseerde consultants, enzovoort. Dankzij een jarenlange samenwerking, ken ik hun noden, hun verwachtingen en hun manier van werken. De inzichten die ik over deze doelgroepen verworven heb, zullen zeker van pas komen in mijn nieuwe functie’, verklaart Godin.

Daarnaast heeft Godin niet enkel kennis vergaard over de relevante doelgroepen, maar ook over de bouwsector zelf. ‘De zaken die ik in het buitenland geleerd en gezien heb, genereren oplossingen voor elk probleem. Mijn verschillende ervaringen hebben me geleerd dat het goed is om soms ‘out of the box’ te denken. Je geraakt dikwijls verder met creatieve ideeën’, legt Godin uit.

Een uitdagende functie in een familiebedrijf

De bedrijfscultuur was een beslissende factor in de keuze van Godin om zich bij Aldes aan te sluiten. ‘Naast de vele groeimogelijkheden die de ventilatie-industrie biedt en de projecten die ik samen met mijn collega’s wil ontwikkelen, heeft de familiale en menselijke kant van het bedrijf me volledig overtuigd om mijn carrière bij Aldes voort te zetten. Iedereen kan zijn mening geven en er wordt werkelijk naar je geluisterd. De stem van elke medewerker wordt beschouwd als een toegevoegde waarde voor het bedrijf’, concludeert Godin.

Professioneel parcours

Godin heeft meer dan 20 jaar ervaring in de bouwindustrie. Voor hij bij Aldes aan de slag ging, bekleedde hij verschillende verkoop- en marketingmanagementfuncties binnen Daikin Europe in België, Griekenland en het Verenigd Koninkrijk. Daarna werkte hij ook voor Thermoscreens, Allgood en Interfloor.

Net als in zijn job, houdt Godin ook van harmonie in zijn vrije tijd. Zo zingt hij regelmatig in een koor.

Joffrey Godin, country manager Benelux bij Aldes

Aan de redacties:
Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met
Isabelle Schmit bij Luna: via GSM +32 495 59 38 06 of via mail isabelle@luna.be

Over Aldes

Het Belgische filiaal van Aldes is gelegen in Hermalle-sous-Argenteau (Luik). Aldes is een internationale familiale groep met die systemen ontwerpt, produceert en commercialiseert die beantwoorden aan de vereisten inzake luchtkwaliteit, thermisch comfort en energiezuinige gebouwen. De producten van Aldes zijn zowel voor individuele woningen en collectieve huisvesting als voor utiliteitsgebouwen ontworpen.

Het bedrijf is vandaag actief in verschillende activiteitsdomeinen: ventilatie (zelfregelend en vochtgestuurd ventilatiesysteem C, WTW-ventilatie, etc.), thermisch comfort (multifunctionele systemen, warmtepompen, etc.) en centrale stofzuiginstallaties. Daarnaast exporteert Aldes zijn knowhow naar alle werelddelen via een uitgebreid commercieel netwerk.

Voor meer info: https://www.aldesbenelux.com/nl/