Inetum header

Persbericht

Inetum België zet Belgische Identity Governance-oplossing Elimity in om snel cyberrisico te verminderen bij klanten

Huizingen, 24 juni 2024

Inetum, Europees marktleider in digitale diensten en oplossingen, breidt zijn aanbod rond Digital Identity services uit met Elimity Insights. Deze IGA (Identity Governance and Administration) laat toe snel in kaart te brengen wie toegang heeft tot wat binnen een organisatie, de situatie bij te sturen, en dankzij snelle en heldere inzichten aan te tonen dat men alles onder controle heeft.

Minder kans op een aanval én minder impact ervan

Elimity is een laagdrempelige oplossing voor Identity Governance en zo een aanvulling op de bestaande portfolio van Inetum. De focus van Elimity Insights ligt immers op compliance en analytics en het aanleveren van inzichten, waardoor deze snel een toegevoegde waarde biedt. Andere vendoren van IGA-oplossingen zijn eerder gericht op automatisering van achterliggende processen en workflows. Typisch vereisen die veel meer implementatie -en customisatiewerk voor er effectief waarde uit komt. De oplossing van Elimity werkt bovendien naadloos samen met andere oplossingen die Inetum aanbiedt, zoals Microsoft Entra ID, WSO2 Identity Manager, Evidian en Okta.

Koen Tamsyn, Business Unit Lead Cybersecurity bij Inetum in België: ‘Zeker met NIS2, ligt de cybersecurity-lat nu hoger. Voor kritieke infrastructuren, maar eigenlijk raden we alle bedrijven aan om een self-assessment te doen en een actieplan op te stellen om de beveiligingslancunes weg te werken. IT-afdelingen en risk managers krijgen steeds meer vragen over wie waartoe toegang heeft, welke aanpassingen er op dat vlak gemaakt werden, enzovoort. Elimity Insights is een tool die dit alles in kaart brengt. Men krijgt een overzichtelijk dashboard van alle toegangen en potentiële risico’s. Men krijgt ondersteuning om aanpassingen te maken, en men kan makkelijk aantonen welke aanpassingen gemaakt werden. Elimity Insights vermindert het risico op een aanval en verkleint de eventuele impact daarvan, omdat je de oplossing snel kan toepassen. Ik ben dan ook enthousiast om deze oplossing toe te voegen aan onze uitgebreide portfolio van cybersecurity-bouwstenen’, aldus nog Tamsyn.

Belgische bedrijven die mekaar versterken  

Maarten Decat, CEO van het Belgische Elimity: ‘Als jong bedrijf in het IAM-landschap, zijn we verheugd dat een gevestigde waarde zoals Inetum voor ons kiest. Onze oplossing zorgt voor meer inzicht en een snellere controle over alle aspecten van je toegangsbeheer, wat vereist is in verschillende certificaties. Denk maar aan NIS2, maar ook aan ISO 27001, SOC 2, CMMC en CIS-controle. Inetums toegevoegde waarde in de samenwerking is het uitbouwen van de governance aanpak. Zij hebben de expertise welke controles belangrijk zijn en hoe deze best opgezet worden. We kijken uit naar de samenwerking met hen.’

Jo Leemans, Director Technologies bij Inetum in België: Als Inetum begeleiden we onze klanten bij hun digitale transformatie. Een veilige digitale omgeving is uiterst belangrijk in dat kader. Als Belgische bedrijven versterken we mekaar door samen te werken rond deze belangrijke topic. Elimity is bovendien een Belgische oplossing die snel resultaten geeft. Dit past helemaal bij onze manier om zaken aan te pakken en bij ons streven naar snelle (en makkelijke) digitale impact.’

Elimity 1
Elimity 2
Elimity 3

Over Inetum

Inetum is een Europese marktleider in digitale diensten. Elke dag opnieuw ijveren haar 28.000 consultants en specialisten voor een grotere digitale impact voor bedrijven, overheidsinstellingen en de hele samenleving. Inetum beoogt met haar oplossingen bij te dragen tot de performantie en innovatie van haar klanten, en tot het algemeen welzijn. Inetum is aanwezig in 19 landen met een uitgebreid kantorennetwerk. Het bedrijf werkt samen met belangrijke softwarebedrijven om, met haar klanten, de uitdagingen van digitale transformatie op een flexibele manier waar te maken.

Gedreven door haar ambitie op het vlak van groei en schaalgrootte, realiseerde Inetum in 2023 een omzet van 2,5 miljard euro.

Voor meer informatie: www.inetum.com

Over Elimity

Elimity is een Europese vernieuwer binnen Identity & Access Management, opgericht door cybersecurity-veteranen. Het Identity Data Analytics-platform Elimity Insights maakt het makkelijker om het immer stijgende aantal vragen in verband met IAM data van alle mogelijke belanghebbenden te beantwoorden. Het Belgische Elimity werd opgericht in 2019, telt 12 medewerkers, en is aanwezig in 10 landen.

Voor meer informatie: https://www.elimity.com/

Contact communicatiepartner voor Inetum in België

Aurélie Decoster bij Luna
+32 495 59 38 00
aurelie@luna.be

Persrelaties – Inetum in België

Katrien de Raijmaker
Communications Manager
katrien.deraijmaeker@inetum-realdolmen.world

Ontdek Inetum op social media:

Facebook / X (Twitter) / LinkedIn / YouTube / Instagram

Inetum Footer