Logo Wesold

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel.: +32 2 658 02 93
Gsm: +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be

iBuyer Wesold verdubbelt zijn team

Het vastgoedplatform heeft 4 nieuwe medewerkers aangetrokken om zijn ontwikkeling in België te versnellen

Brussel, 22 september 2022 – Het Proptech-bedrijf Wesold, eerste iBuyer in België en gespecialiseerd in de onmiddellijke aankoop van residentieel vastgoed, viert zijn tweede verjaardag in ons land. De start-up zet haar verjaardag extra in de verf door 4 nieuwe aanwervingen, waarmee haar team van 4 naar 8 medewerkers groeit. Deze aanwervingen moeten Wesold in staat stellen zijn territoriale ontwikkeling voort te zetten en het aantal vastgoedtransacties in Brussel en Wallonië te verhogen.

Ondanks het huidige vastgoedlandschap, timmert Wesold als eerste en grootste Belgische iBuyer sinds 2019 aan zijn succes. Volgens het vastgoedplatform is er ruimte voor de iBuying-markt in België. Hoewel die markt in sommige andere landen al goed verankerd is, staat ze in België nog in de kinderschoenen. Wesold ziet met name in de steden een sterk toegenomen vraag.

Een verdubbeld team

Om zijn ontwikkeling verder te zetten, breidt Wesold zijn team uit met drie business developers en één office manager.

Denis Vandamme, oprichter en lid van het investeringscomité van Wesold, is een ervaren ondernemer met een passie voor vastgoed: ‘Onze nieuwe collega’s vervoegen een performante start-up met een transparante benadering van de vastgoedmarkt. Zij zijn de schakel tussen het investeringscomité van Wesold en de klanten. Zo kunnen ze aan aan de ene kant een vruchtbare match realiseren en aan de andere kant een evenwichtige prijsofferte bieden aan de klant.

De business developers hebben een achtergrond in vastgoed. Hun taak bestaat erin waarde te creëren tussen de aankoop en de verkoop van een goed (bezoekrapport, waarderings¬dossier, conformiteits- en energiecertificaten, etc.): ‘Hun belangrijkste opdracht is om de klanten van A tot Z te begeleiden om hen zoveel mogelijk te ontzorgen en om nieuwe relaties op te bouwen. Dit laatste dient ter ondersteuning van het lokale commerciële netwerk, met name in Brussel, Luik en Namen. Concreet stellen ze hun expertise ten dienste van klanten door de aanvragen te verwerken die hen bereiken via het Wesold-platform. Vervolgens nemen ze contact op met klanten, luisteren ze aandachtig om zo goed mogelijk aan hun verwachtingen te voldoen en plannen ze bezoeken in. Ook zijn zij het aanspreekpunt voor eventuele investeringen in de aangekochte panden. De processen zijn efficiënt, snel en met respect voor de menselijke dynamiek’, voegt Vandamme nog toe.

De office manager is verantwoordelijk voor de opvolging van de dossiers tijdens het hele proces. De aankoop van een pand is vaak maar de eerste stap. Vaak investeert Wesold achteraf in de woning om deze verkoopklaar te maken. De opvolging van al deze stappen gebeurt door de nieuwe office manager.

Wesold versnelt zijn groei

De start-up wil nieuwe marktsegmenten aanboren en de digitalisering van het iBuying-proces verderzetten. Ze is ook van plan haar acquisitietempo op te voeren en haar investeringsgebied uit te breiden naar heel Brussel en heel Wallonië, met lokale vestigingen.

Vandamme legt uit: ‘Het idee van het Wesold-platform is ontstaan uit de observatie van de vastgoedmarkt en de vraag van bepaalde klanten die hun panden snel – binnen de 48 uur – en zonder kopzorgen wilden verkopen, via een innovatief en efficiënt kanaal. Vanaf het eerste jaar bleef het aantal leads groeien, wat vrij zeldzaam is voor een niche-start-up. In een paar maanden tijd ging Wesold van 20 à 30 naar 150 tot zelfs 200 leads per maand.

We zijn al sterk aanwezig in Brussel, waar we met het Wesold-verhaal zijn gestart en waar we al talloze panden hebben gekocht en verkocht. We zijn ook goed verankerd in Wallonië, maar we willen onze aanwezigheid daar nog verder uitbreiden, vooral in de grote steden. We denken dan ook dat we op korte termijn ons aantal teamleaden nogmaals zullen moeten verdubbelen’, gaat hij verder.

iBuying benadert vastgoed anders: het concept en de uitdagingen

Volgens Vincent Dumont, Chief Operating Officer van Wesold (en ex-CMO en -CPO van Immoweb), is iBuying of Instant Buying, een echt versneld alternatief voor het kopen en verkopen van vastgoed. Het beheer van alle stappen van het proces, het beperkt aantal tussenpersonen en de automatisering zorgen voor een grote reactiviteit bij de iBuyer. Wesold heeft bijvoorbeeld meerdere partnerovereenkomsten afgesloten met architecten, landmeters, advocaten, banken, etc.

Wesold behandelt alle types vastgoed op de markt. De iBuyer koopt en verkoopt woningen en opbrengsteigendommen –zowel grote als kleine units – garages, nieuwbouwwoningen en oudere panden die toe zijn aan renovatie, maar ook panden waarover een geschil bestaat.

Terwijl het concept in de Angelsaksische landen al sterk is ingeburgerd, is het in België nog relatief onbekend. Een aantal factoren remmen de ontwikkeling af. Denk maar aan de hoge notariskosten en dito belastingen (registratiekosten bijvoorbeeld), die de winstmarge voor de iBuyer verkleinen. Bovendien zitten de bouwmateriaalkosten in de lift en dat heeft directe gevolgen voor de potentiële winst, terwijl verkopers hun goed tegen de beste prijs willen verkopen.

Denis Vandamme
Denis Vandamme, oprichter van Wesold

Wens je meer informatie of een interview, neem dan contact
op met met Isabelle Schmit bij Luna:
isabelle@luna.be, 02 658 02 93 of 0495 59 38 06.

Over Wesold

Wesold werd opgericht in oktober 2019 als eerste Belgische iBuyer. De start-up is gespecialiseerd in de onmiddellijke aankoop van residentieel vastgoed. Via zijn digitale platform en zijn tools verzorgt hij het hele proces, van de aankoop tot de wederverkoop van een goed. Wesold doet snel een bod, koopt een goed in de bestaande toestand, zonder opschortende voorwaarden, en zorgt voor de verschillende formaliteiten. Dankzij de snelle en digitale verwerking van de informatie wordt het proces vereenvoudigd en kan het goed sneller verkocht worden, wat eigenaars gemoedsrust biedt. Binnen 48 uur na het bezoek van de deskundige wordt een definitief bod tot aankoop gedaan. Als dat bod is aanvaard, voert Wesold de nodige werken uit zodat het goed snel in waarde stijgt (aanpassing om aan een bepaalde norm te voldoen, modernisering,

verfraaiing enz.). Om het goed te verkopen, maakt Wesold gebruik van state-of-the-art marketing en doet het een beroep op een uitgebreid netwerk van partnermakelaars. Zo helpt Wesold mee de liquiditeit van de vastgoedmarkt te verhogen door de rotatiesnelheid van het gebouwenbestand te versnellen.

De start-up Wesold is gevestigd in Brussel. Het Wesold-team telt acht medewerkers, onder wie de oprichter. Voor meer informatie: wesold(dot)be